700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Teff Grass Otu Tohumu Yetiştiriciliği

03-07-2018 17:49:52

Teff Grass Otu

Kökeni Afrika olan teff grass otu özellikle et ve süt için hayvan yetiştiriciliğinde kullanılan tek yıllık bir yem bitkisidir.Verimi mükemmeldir.Teff grass otu tohumu Nisan ayından Ağustos ayına kadar ekilebilen bir yem bitkisidir.
 
Ortalama çıkabileceği yükseklik 30-40 cm arasında olan teff grass otu 2 gün içerisinde çok rahat bir şekilde çimlebilmektedir.Dekara atılan atılan tohum maksimum 1 kg olan şekildedir.
 
Teff grass otu tohumu at çiftliklerinde ve diğer küçük baş-büyükbaş hayvan çiftliklerinde yazın mükemmel sonuçlar vermektedir.Tohum atılan saha 20 gün içerisinde hayvanların otlaması için uygun hale gelip, 1 ay içerisinde ise biçmeye gelmektedir.

Teff Grass Otu Verimi

Atılan teff grass otu tohumunda ortalam 3-4 defa biçme işlemi yapılabilmektedir.Burada önemli olan dekara verimdir.Dekara yaş 2,5-3 ton, kuru olarak ise 700-800 kg arasında ürün alınabilmektedir.

Teff Grass Otu Tohumu Protein Değerleri

Teff grass otunda yaşında ortalama %15-20 arasında protein, kurusunda ise ortalama %9-14 arasında protein bulunmaktadır.

Teff Grass Tohumu Ekimi

Teff Grass tohumunu ekerken hassas soğan mibzerleri kullanabilirsiniz.Önce tarla sürülü iyice inceltilir arkasında  dişsiz tırpan veya silindir ile tarla düzeltilir.1 dekara 1 kg teff grass tohumu ekimi hassas soğan mibzeri ile veya serpme usulu tohum ekimi yapılır.Toprak tekrar sıkıştırılır.Devamında teff tohumları hafif tarla yüzeyine çıkacak kadar tarlada sulama işlemi yapılır.

Teff Grass Otu Gübreleme

Tohum ekimi yaparken ortalama dekara 15-20 kg 0.20.20 gübreleme yapılır.Daha sonra 20 gün sonra azot ağırlıklı gübreleme yapılır.Duruma gübre organik yarasa gübresi, solucan gübresi uygulaması yapılabilir.

Teff Grass Tohumu Tohumu Nereden Alınır?

En güvenli bir şekilde kredi kartı, havale gibi ödeme yöntemlerini kullanarak www.e-fidancim.com üzerinden teff grass otu tohumu ve diğer yem bitkisi tohumlarını satın alabilirsiniz.






IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.