700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Antep Fıstığı İlaçlama Programı

Antep Fıstığı İlaçlama Programı
Antep Fıstığı Yetiştiriciliğinde İlaçlama Programı

   Ülkemizde üretimi  az olmasına rağmen ; ülke ekonomisinde çok büyük katkıya  sahip olan Antep fıstığının  arazi tecrübeleriyle sabitlenmiş en iyi ilaçlama dönemleri  aşağıya sıralanmıştır.
 
Antep Fıstığı İlaçlama

1.    Yaprağını dökünce (Sonbahar-Kış) %2.5’luk oranında bordo bulamacı ya da %2,5‘luğa eşdeğer hazır metalik bakır uygulanır.
2.    Bahar ayında(şubat ayı başı),meyve gözleri ve yaprak gözleri hafif kabarıp açılacakmış gibi olunca; %1.5’lik bordo bulamacı ya da %2,5‘luğa eşdeğer hazır Metalik Bakır uygulanır.
3.     Antep fıstığımız, mercimek tanesi kadar olunca hemen ilaçlama yapılmalı; (WP)fungusit+(SC)İnsektisit+yaprak gübresi karıştırılıp uygulama yapmalı(yaprak gübresi aynı olabilir).
4.    10 gün sonra tekrar ilaçlama yapmak üzere farklı bir etken maddeli ilaçlarla ilaçlama tekrarlanmalıdır(iç kurdu ve karazenk hastalığı ile mücadelede bu şart).
5.    Son İlaçlamadan 15-20 gün sonra tekrar ilaçlama (farklı etken maddeli ilaçlarla)Zararlı ve hastalık takibine göre ilaçlamaya devam edilir .
Not: Açık havada ilaçlama yapınız.
İLAÇLAMA SIRASI: AMBALAJIN ÜZERİNDEKİ FORMÜLASYON ŞEKLİ ; YAZAN YERE BAKIP, WP,SP,SC,EC  OLMASINA GÖRE VE EN SON YAPRAK GÜBRESİ OLARAK SIRAYLA, HER İLAÇTAN SONRA İSE  SU TAKVİYESİ YAPILARAK SIRAYLA TANKA  DÖKÜLÜR.İLAÇLAMADAN SONRA YAĞMUR YAĞARSA İLAÇLAMANIN TEKRARLANMASI GEREKİR.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.