700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Antep Fıstığı Gübreleme Programı

Antep Fıstığı Gübreleme Programı
Antep Fıstığı Gübreleme Programı
Antep Fıstığı Gübreleme Prgramı
Antep fıstığı gübreleme dönemini hasattan sonra başlayacak şekilde sizler için aşağıda belirttik.
  1. Antep fıstığı hasadından sonra MAP(18-64-0 ör.) veya DAP  Eylül ayı gibi verilebilir
  2.MAP’la  ya da taban gübresi 18-46 gibi gübreler ağacın yaşıx100 gram verirken Fe(Şelatlı demir)Ağaç başı 40 gr olacak şekilde demirimizi  karıştırıp verebilirsek çok daha güzel olur.Bu arada alttan MAP yada DAP gübresi uygularken, üstten de Yaprağını dökmeden evvel yaprak gübresi tek başına olacak şekilde verilmelidir(Zn çinko gübresi ağırlıklı olmalı).

  3.Kasım ayında; Eğer topraklarımızda kireç  hep yüksek  durumdaysa Ağacın yaşı * 200 gr hesabı ile  kükürt verebiliriz. Baharda  da  sulamaya başlayınca dönüme 2 lt sıvı kükürt verebiliriz
4. Ocak-Şubat’ta P(fosforlu) ve K(potasyumlu) ağırlıklı olmak üzere Gübreleme yapmalıyız.(Hasattan sonra attığımız taban gübresini tekrarlayabiliriz). (Ağacın yaşı ile 80-100 gr arasını çarparak, ağaç başına düşen miktarı  hesap edeceğiz.)

5. Mart ayında başlayarak N(Azotlu)‘lu gübreleri  ( %26 CAN gibi,% 21 lik(şeker gübresi- Amonyum sülfat gibi ) bölerek alttan vermeliyiz. (Ağacın yaşı ile 80-100 gr arasını çarparak, ağaç başına düşen miktarı  hesap edeceğiz.)

NOT: Zaten bu tarihten sonra üsten ilaç ve gübrede verilmeye başlandığı için  meyve dengeli ve randımanlı olacaktır. Telaş etmeyin…Bol Kazançlar.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.