700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Cüce Kori Fidesi Nasıl Dikilir?

Cüce Kori Fideleri-Fidesi Nasıl Ekilir-Dikilir?

Almış olduğunuz veya yetiştirmiş olduğunuz cüce kori  fidesi dikimi yapmadan önce dikim yapacak olduğunuz bahçenizin tavına gelmiş ve işlenmiş olması gerekir. Toprak ısının uygun olması ,don olayların geçmiş olması ve fide dikimi yapılacak toprağın yeterli mineral yoksa gerekli torf ve organik gübrelerle gıda takviyesi yapılması gerekir.

Cüce Kori fidelerinizin dikimi için toprak uygunsa mümkünse fide dikimi için uygun serin ve rüzgarsız havaları seçin.Çördük otu fidesinin daha fazla güneş ışığından yararlanması için kuzey-güney istikametindeki dikimleri tercih ediniz.

Cüce Kori fidelerini , fideler arası 5-10 cm arasında, sıralar arası 10-15 cm olacak şekilde dikebilirsiniz.

 

Cüce Kori Fidelerini Dikim sırasında şekilde gördünüz gibi bitkinin viyolde veya saksıda kalan kısmınının tamamı(fidenin yaklaşık 3 te 2 si) toprak altında olmalıdır.Cüce Kori fidesi dikimini yaptıktan hemen sonra mutlaka can suyu vermeniz gerekmektedir.Yazın dikim yapıyorsanız sulama sıklığı muhakkak daha fazla olmalıdır.Sulama ilk etapta 2-3 güne bir daha sonra ise hafta bir şeklinde olabilir.

Cüce Kori Fidesi Dikimleri Ne Zaman Yapılmalıdır?

Cüce Kori fideleri saksılı olduğu için 12 ay dikebilirsiniz.Cüce Kori fidesi dikimleriniz mümkünse buharlaşmanın ve rüzgarın en az olduğu gün başlangıcında veya ikindin yapmanızı tavsiye ederiz.

Ev İçerisinde Balkonda Terasta Saksıda Çördük Otu Yetiştiriciliği Yapılabilir mi?

Elbette saksıda çördük otu yetiştiriciliği yapabilirsiniz.Burada yapmanız gereken asgari 9 litrelik bir saksı kullanmaz ve bu saksı içerisine yerleştirecek olduğunuz toprak karışımının asgari %10 u toprak geriye kalanı ise mümkünse kırmızı toprak olabilir.

Saksıda Cüce Kori Yetiştiriciliği Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saksıda kullanılacak toprak harcının asgari %10 torf olmalıdır.Geriye kalan ise kırmızı toprak olabilir.Kullanacak olduğunuz saksının tabanını mutlaka kontrol ediniz zira su tahliye kanalları açık olmalıdır.Ayrıca saksı içerisinde taban kısma yaklaşık 2-3 cm çakıl taşları yerleştirmeniz suyun daha kolay tahliye edilmesini sağlar.Cüce Kori bitkisinin saksısında su tahliye açık kanalları olmaz ise bitkinizde sudan kaynaklı olarak kök çürüklüğü olacaktır.Bitkiniz muhakkak güneş alan bir yerde olmalıdır.



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.