700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Aşılı Açık Kök Yarı Bodur Armut Fidanı Nasıl Dikilir?

Aşılı Yarı Bodur Armut Fidanı Ne Demektir?AşılıYarı Bodur Armut Fidanı Nasıl Elde Edilir?

Aşılı yarı bodur armut fidanı ,klon armut anaçlarınafarklı aşılama yöntemleri kullanarakyeni armut çeşidinin elde edilmesiyle oluşan fidan demektir. Örneğin yarı bodur bir armut anacı olan ohf333 klon anacına , geliştirilmiş veya doğada tesadüfen bulunan iyi armut çeşitlerinin aşılanması sonucu elde edilen fidan ,aşılı yarı bodur armut fidanıdır.

Klasik Anaçlı Armut Fidanı İle Yarı Bodur Armut Fidanı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Modern bahçeciliğin gereklerinde biride bodur veya yarı bodur fidanlardan oluşan bahçe tesisi kurmaktadır.Zira klasik anaçlı armut fidanlarında dönüme daha az fidan dikilebilmektedir.Dolayısıyla dönüm başından alacak olduğunuz meyve rekoltesi yarı bodur anaçlı armut fidanına göre daha az olacaktır.Yarı bodur armut fidanları klasik anaçlı armut fidanlarına göre daha az taç yapacağı için budama, ilaçlama ve meyve toplama maliyetleri daha az olacaktır.Yarı bodur armut fidanları klasik anaçlı armut fidanlarına göre daha erken verime oturmakta , meyveleri daha standart ve kaliteli olmaktadır .Hobi meyve bahçesi tesislerinde de yarı bodur meyve fidanları kullanmak birim alandan daha iyiseviyede ve çeşitte verim almanızı sağlar.

Yarı Bodur Armut Fidan Üretiminde Kullanılan Anaç ne demektir?

Fidan üretiminde kullanılan anaç veya çöğür aşı yapılan bitkiye denmektedir.Yarı bodur anaçlı fidan ise doku kültürü ile üretilmiş bitkilere aşılama yöntemi ile üretilen fidan demektir.Yarı Bodur Armut fidanı üretiminde kullanılan anaçlar, ohf333 anacı ve fox11 vb şeklindedir.

Aşılı Yarı Bodur Armut Fidanı Üretiminde Kullanılan Anaçlar Nedir?

Yarı Bodur Armut fidanı üretiminde ohf333 anacı ve fox11 gibi anaçlar kullanılmaktadır.

Aşılı Açık Kök(Çıplak Köklü) Yarı Bodur Armut Fidanı Ne Demektir?

Aşılı Açık kök yarı bodur armut fidanı ,çöğür olarak klon anaçlar kullanılmış, tarlada yetiştirilen , kökü direk toprakta olan fidan yaprağını döktükten sonra sökülerek dikime hazır hale gelen ve belli dönemlerde(Aralık-Nisan Ayları arası) satışa sunulabilen-dikilebilen armut fidanı demektir.

Armut Fidanlarında Gübreleme Nasıl Olmalıdır?

Gübreleme yapmadan önce mutlaka toprak analizi yapılmalıdır.Örneğin Toprağınız kireçli ise mutlaka toprağınıza kükürt veriniz.Mümkünse hızlı sonuç almak için sıvı kükürt veriniz.Genel olarak Kışın Fosfor, potasyumlu karışımlı kompoze gübreler kullanabilirsiniz.Kışın kullanacak olduğunuz kompoze gübrelerin azot oranının az olmasına dikkat ediniz hatta hiç olmasın. Meyve döneminde potasyum, bor içerikli gübreler.Hasat yapıldıktan azot , ve arkasından çinko,bor, fosfor karışımlı gübreler verebilirsiniz.Gübreleme yapıldıktan sonra muhakkak bolca sulama yapılmalıdır.

Armut fidanı dikerken Leonardit kökenli organik gübreler verebilirsiniz.Bu tarz gübreler hem kök gelişiminin daha hızlı olmasını hemde toprağın ph seviyesine orta seviyeye çekerek fidanın daha iyi beslenmesini sağlar.Bu gübreleri kullanırkan toprakla iyice karıştırarak vereniz.Köke direk uygulama yapmayınız.

 

Satışta Olan Yarı Bodur Açık Kök Aşılı Armut Fidanının Yaşı Nedir?

Aksi belirtilmediği sürece satışta olan yarı bodur açık kök armut fidanlarının yaşı 2 dir.

Aşılı Açık Kök Yarı Bodur Aşılı Armut Fidanları Ne Zaman Dikilmelidir?

Aşılı açık kök yarı bodur aşılı armut fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Aralık ayı ilk haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının son haftasına kadar dikilebilmektedir.

Açık Kök Yarı Bodur Aşılı Armut Fidanlarını Dikerken Nasıl Korumalıyım-Hava Şartları Sebebiyle Dikim Yapamazsam Fidanları Nasıl Korurum?

Açık Kök yarı bodur aşılı armut fidanlarını dikerken kökleri hava almayacak(Rüzgar almayacak şekilde) şekilde dikmelisiniz.Size gönderilen armut fidanlarını önce köklerini su yardımıyla biraz nemlendiriparazi üzerinde ambalajında çıkartarakçıkartıp dikiniz.Fidanları hava şartları müsaade etmiyorsa bir çukur açıp hava almayacak şekilde gömünüz.

 

Aşılı Açık Kök Yarı Bodur Aşılı Armut Fidanlarında Dikerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Fidan çukurlarını en, boy ve yükseklik olarak 50 cm olacak şekilde kazabilirsiniz.E-fidancim.com üzerinden gönderilen açık kök armut fidanlarında fidanı dikime uygun hale getirmek için kök ve tepe budaması yapılmaktadır.Gönderilen fidanların kök budaması yapıldıktan sonra aşı noktasından sonra 60-70 cm tepe budaması yapılmaktadır. Fidan çukurunuza fidanı dik bir şekilde yerleştirdikten sonra fidanın aşı noktası, toprak üstünden kalacak şekilde fidan çukurunu toprakla kapatınız ve sıkıştırınız.Fidan başına 5-15 litre arasında can suyu vermeyi muhakkak veriniz.Can suyunu fidan çukurunun yarısını toprakla kapattıktan sonra 5 litre , kalan kısmını toprakla kapattıktan sonra 5 litre olacak şekilde verebilirsiniz. Daha sonra fidanın yanına destek çubuğu çakınız ve fidanı ,destek çubuğuna sekiz rakamı olacak şekilde iple bağlayınız.

Aşılı Açık Kök Yarı Bodur Anaçlı Armut Fidanlarında Dikim Mesafesi Nedir?

Aşılı yarı bodur açık kök armut fidanlarını fidanlar arası 3 metre , sıralar arası 4-5 metre olacak şekilde dikebilirsiniz.

Tozlayıcı Armut Fidanı Ne Demektir?

Tozlayıcı armut fidanı demek bahçedeki ana çeşit olan armutdaki çiçek dönemindeki çiçeklerin ,meyveye daha fazla dönüşmesini sağlayan armut fidanı demektir.Bir başka deyişle döllenmeyi artırmaktadır.Tozlayıcı olan armut çeşitleride meyve vermektedir.Örneğin deveci armut fidanının tozlayıcısı Ankara veya williams armut çeşididir.Tozlayıcı olmadan da tek başına dikim yapabilirsiniz fakat ağaç başına alacak olduğunuz meyve miktarı düşecektir.

2 Yaşlı Dikilen Aşılı Yarı Bodur Armut Fidanı Ne zaman Meyve Verir?

Uygun koşullar altında dikilen 2 yaşlı bir yarı bodur armut anacına aşılı bir armut fidanından çeşide göre 1-2 yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.Verime oturması ise 4. Yıldan sonra olmaktadır.

Açık Kök Aşılı Yarı Bodur Armut Fidanı Satışı Nasıl olmaktadır?

E-fidancim.com üzerinde tüplü armut fidanları 12 ay dikildiği için 12 ay boyunca satışı olmakta olup açık kök aşılı yarı bodur armutfidanlarında ise satışa Aralık ayı ile beraber başlanmakta ve nisan ayı itibarı ile satışlar sona ermektedir.

Armut Fidanı Çeşitleri Nelerdir?

E-fidancim.com üzerinde Türkiyenin en geniş armut fidanı yelpazesi üretimi yapılmaktadır.Üretilen armut fidanı çeşitlerinde bazıları june beauty armudu, akça armudu , coscia armudu , Williams armudu , deveci armudu ,kieffer armudu , naşi(Japon armutları) armutları, bahribey armudu , Ankara armudu’dur.

Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda Aşılı Yarı Bodur Armut Fidanı-Ağacı Yetiştirebilirmiyim?

Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda Yarı Bodur Armut Fidanı-Ağacı yetiştirebilirsiniz.Yeterki güneş alan bir yer olsun.Saksıda Yetiştirmek için kullanacak olduğunuz saksı asgari ,9 litrelik bir saksı olmalıdır.Saksıda içerisinde kullanacak olduğunuz maddenin %85 i toprak geriye kalanı ise torf olmalıdır.Ev içerisinden yetiştimek için kışın fidanların soğuklamasını almasını sağlamak adına çok soğuk geçen bölgelerde 1 ay dışarıda ılıman bölgelerde ise 2 ay kadar dışarıda kalmalıdır.

ARMUT YETISTIRICILIGI

Türkiye'deki toplam meyve üretiminin yaklasik olarak beste birini yumusak çekirdekli meyveler yani elma, armut ve ayva teskil etmektedir. Bunun da % 18'i armuttur. Son istatistiklere göre yurdumuzda yaklasik olarak 15 milyon adet armut agaci ve 413 bin ton armut üretimi vardir.

Dünya armut üretiminde ülkemiz, ABD, Japonya, Ispanya, Fransa ve Almanya'dan sonra 6. sirayi almaktadir.

ARMUT IKLIM ISTEKLERI

Armut bir iliman iklim meyvesidir. Kis soguklarina karsi elmaya nazaran daha az dayaniklidir. Armutlar bol günesli ve yazlari sicak yerlerden hoslanir. Çiçeklenmesi elmadan 7-10 gün kadar erken oldugundan ilkbahar donlarina daha çok maruz kalabilir. Bu sebeple armut bahçeleri, don tehlikesi olmayan yerlerde kurulmalidir.

Armut yetistiriciligini sinirlayan en önemli faktörlerden birisi de kis soguklama ihtiyacidir. Armutlara kis soguklama ihtiyaci yani 7,2°C altinda geçen süre yaklasik 1200 saattir. Bu ihtiyaç giderilmezse çiçeklenme geç ve düzensiz olur. Siddetli olursa yaprak gözleri sürmez, agaç çiplak kalir.

ARMUT YETİŞTİRİCİLİĞİNDE TOPRAK ISTEKLERI

Armut toprak bakimindan fazla seçici degildir. Bununla beraber toprak ne kadar derin, geçirgen, sicak ve besin maddelerince zengin olursa agaçlarin gelismeleri de o kadar iyi ve verimleri de o nispette yüksek olur. Çok kuru, az derin ve tasli topraklarda yetisen armutlarin meyveleri biçimsiz ve fazla kumlu olur. Agir ve nemli topraklarda yetistirilen sofralik armutlarin etleri kaba ve tatlari yayvan olur. Bol verimli agaçlar ve yüksek kaliteli meyveler elde edebilmek için armut derin, geçirgen, sicak, iyi drene edilmis, tinli topraklarda en iyi sekilde yetisir.

ARMUT FİDANI ÜRETİMİNDE KULLANILAN ANAÇLAR

Armutlarda, yetistigi toprakta ve elde edilecek agaçlarin büyüklügüne göre baslica iki türlü anaç kullanilir. Ençok kullanilan anaç armut çögürleridir. Bunlar büyük agaçlar yapar ve derin toprak ister. Bodur agaç elde etmek için armutlar, ayva anaci üzerine asilanir. Bu takdirde daha az derinlikteki topraklara dikilebilir. Ancak ayva anaci kis soguklarina armut çögürü kadar dayanmaz. Ayva anaci fazla kireçli topraklari sevmez. Daha çok sulamaya ihtiyaç gösterir. Bazi armut çesitleri ayva anaci ile uyusmazlar. Bunu önlemek için ayva ile uyusan Beurre Hardy gibi çesitler ara anaci olarak kullanilmalidir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.