700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Açık Kök Böğürtlen Fidanı Nasıl Dikilir?

Böğürtlen Fidanı Nasıl Elde Edilir?

Böğürtlen fidanı üretimleri genellikle çelikle olmaktadır.Anaç olarak belirlenen çeşitten alınan çelikler(dallar) özel köklendirme alanlarında uygun koşullarda köklendilir ve satışa sunulur.

Açık Kök(Çıplak Köklü) Böğürtlen Fidanı Ne Demektir?

Açık kök böğürtlen fidanı , uygun çelikleme yöntemleri ile tarlada yetiştirilen , kökü direk toprakta olan fidan yaprağını döktükten sonra dikime hazır hale gelen ve belli dönemlerde(Kasım-Nisan Ayları arası) satışa sunulabilen-dikilebilen böğürtlen fidanı demektir.

Açık Kök Böğürtlen Fidanları Ne Zaman Dikilir?-Dikilmelidir?

Açık kök böğürtlen fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Kasım ayı 1 ile 2. Haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının son haftasına kadar dikilebilmektedir.

Böğürtlen Fidanı Çeşitleri Nelerdir?

Geniş bir böğürtlen fidanı üretim yelpazemiz olup üretilen böğürtlen fidanı çeşitlerinden bazıları , bursa böğürtlen çeşitleri, chester böğürtleni, jumbo böğürtleni, early fat böğürtlen çeşitleridir.

Açık Kök Böğürtlen Fidanlarını Dikerken Nasıl Korumalıyım-Hava Şartları Sebebiyle Dikim yapamazsam Fidanları Nasıl Korurum?

Açık Kök böğürtlen fidanlarını dikerken kökleri hava almayacak(Rüzgar almayacak şekilde) şekilde dikmelisiniz.Size gönderilen böğürtlen fidanlarını önce köklerini su yardımıyla biraz nemlendirip arazi üzerinde ambalajında çıkartarak çıkartıp dikiniz.Fidanları hava şartları müsade etmiyorsa bir çukur açıp hava almayacak şekilde gömünüz.

Aşılı Açık Kök Böğürtlen Fidanlarında Dikerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Fidan çukurlarını en, boy ve yükseklik olarak 50 cm olacak şekilde kazabilirsiniz. Sitemiz üzerinden gönderilen açık kök böğürtlen fidanlarında fidanı dikime uygun hale getirmek için kök ve tepe budaması yapılmaktadır.Gönderilen fidanların kök budaması yapıldıktan sonra tepe budaması yapılmaktadır. Fidan çukurunuza fidanı dik bir şekilde yerleştirdikten fidan çukurunu toprakla kapatınız ve sıkıştırınız.Fidan başına 5-15 litre arasında can suyu vermeyi muhakkak veriniz.Can suyunu fidan çukurunun yarısını toprakla kapattıktan sonra 5 litre , kalan kısmını toprakla kapattıktan sonra 5 litre olacak şekilde verebilirsiniz. Daha sonra fidanın yanına destek çubuğu çakınız ve fidanı ,destek çubuğuna sekiz rakamı olacak şekilde iple bağlayınız.

Açık Kök Böğürtlen Fidanlarında Dikim Mesafesi Nedir?

Böğürtlen fidanlarını ,fidanlar arası 1 metre , sıralar arası 2-3 metre olacak şekilde dikebilirsiniz.

Böğürtlen Fidanlarında Gübreleme Nasıl Olmalıdır?

Böğürtlen Fidanlarında gübreleme ağacın yaşına göre değişmektedir.Gübreleme yapmadan önce mutlaka toprak analizi yapılmalıdır.Örneğin Toprağınız kireçli ise mutlaka toprağınıza kükürt veriniz.Mümkünse hızlı sonuç almak için sıvı kükürt veriniz.Genel olarak Kışın Fosfor, potasyumlu karışımlı kompoze gübreler kullanabilirsiniz.Kışın kullanacak olduğunuz kompoze gübrelerin azot oranının az olmasına dikkat ediniz hatta hiç olmasın. Meyve döneminde potasyum, bor  içerikli gübreler hasat yapıldıktan azot ,  ve arkasından  çinko,bor, fosfor karışımlı gübreler  verebilirsiniz.Gübreleme yapıldıktan sonra muhakkak bolca sulama yapılmalıdır.

Böğürtlen fidanı dikerken Leonardit kökenli  organik gübreler verebilirsiniz.Bu tarz gübreler hem kök gelişiminin daha hızlı olmasını hemde toprağın ph seviyesine orta seviyeye çekerek fidanın daha  iyi beslenmesini sağlar.Bu gübreleri  kullanırken toprakla iyice karıştırarak veriniz.Köke direk uygulama yapmayınız.

Tozlayıcı Böğürtlen Fidanı Ne Demektir?

Böğürtlen fidanında bilenen herhangi bir tozlayıcı yoktur.

Dikilen Böğürtlen Fidanı Ne zaman Meyve Verir?

Uygun koşullar altında dikilen bir böğürtlen fidanından aynı yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.

Böğürtlen Fidanı Satışı Nasıl olmaktadır?

Sitemiz üzerinde tüplü böğürtlen fidanları 12 ay dikildiği için 12 ay boyunca satışı olmakta olup açık kök böğürtlen fidanlarında ise kasım ayı ile beraber açık kök böğürtlen fidanlarının satışına başlanmakta ve nisan ayı itibarı ile satışlar sona ermektedir.

Satışta Olan Böğürtlen FidanlarınınYaşı Nedir?

Aksi belirtilmediği sürece satışta olan böğürtlen fidanlarının yaşı 1-2 dir.

Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda Böğürtlen Fidanı-Ağacı Yetiştirebilirmiyim?

Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda Böğürtlen Fidanı-Ağacı yetiştirebilirsiniz. Yeterki güneş alan bir yer olsun.Saksıda Yetiştirmek için kullanacak olduğunuz saksı asgari ,9 litrelik bir saksı olmalıdır.Saksıda içerisinde kullanacak olduğunuz maddenin %85 i toprak geriye kalanı ise torf olmalıdır.Ev içerisinden yetiştirmek için kışın fidanların soğuklamasını almasını sağlamak adına çok soğuk geçen bölgelerde 1 ay dışarıda ılıman bölgelerde ise 2 ay kadar dışarıda kalmalıdır.

Böğürtlen Yetiştiriciliği

Meyve özellikleri yönünden üzümsü meyveler grubunda yer alan böğürtlen dünyada ılıman iklim bölgelerinde, suptropik iklim ve kutup İklim sınırlarına kadar yayılma alanı nedeniyle geniş yetişme alanına sahiptir. Ülkemiz böğürtlenin anavatanı sınırları içerisindedir.

Böğürtlenler Anadolu'nun 1000 m'nin üzerinde hava ve toprak neminin sağlandığı yerlerde yoğun olarak yetiştiriciliği yapılmaktadır. Dikim Mesafesi 2-2,5 X 1,5-2 m, dekara fidan sayısı 200-300 adet, dekara verim 0,8-2 ton Ürüne başlama yaşı 2. yıl ömrü, uzun soğuklama isteği 800-1700 saat PH :6-7.

Böğürtlen Yetiştiriciliğinde İklim İstekleri

Karadeniz bölgesi üzümsü meyvelerin doğal yetişme alanlarından biridir. Kış aylarında (-20,-25 ) dereceye kadar soğuklara dayanır. Böğürtlenin Soğuklama ihtiyacı 7 derecenin altında 800-1700 saattir. Genel olarak en uygun iklim yazları serin ve hasat zamanı yağmur olmayan, kışları ılık geçen yerlerdir.

Yazları sıcak, kurak ve rüzgarlı gecen yerlerde vejetatif gelişme geriler meyveler küçük ve çekirdekli olurlar. Hasattan önce çok sıcak hava olması meyvelerin olgunlaşmadan yumuşamasına sebep olur. Olgunlaşma zamanı kuru ve kışın soğuk rüzgarlarının estiği yerlere rüzgar kıran tesisi edilmesi gerekir.

Böğürtlen Yetiştiriciliğinde Toprak İstekleri

Böğürtlenlere en uygun toprak; kumlu killi organik maddece zengin, su tutma kapasitesi yüksek iyi drene olabilen ve sürekli nemi sağlamış topraklarda başarılı şekilde yetiştiricilik yapılır.

Toprak PH sı hafif asit veya nötr olmalıdır. (PH 6-7) Fazla kireçli ve tuzlu topraklara uygun değildir. Toprak derinliği en az 1 m olmalıdır. Hafif eğimli yerler yetiştiricilik için uygundur. Çok eğimli yerlerde teraslama tapılarak yetiştiricilik yapılabilir

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.