1000 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Açık Kök Aşılı Alıç Fidanı Dikimi Hakkında

Aşılı Alıç Fidanı Ne Demektir?Aşılı Alıç Fidanı Nasıl Elde Edilir?

Aşılı alıç fidanı ,anaç(çöğür) üzerine farklı aşılama yöntemleri kullanarak yeni alıç çeşidinin elde edilmesiyle oluşan fidan demektir.

Açık Kök(Çıplak Köklü) Alıç Fidanı Ne Demektir?

Açık kök alıç fidanı , tarlada yetiştirilen , kökü direk toprakta olan fidan yaprağını döktükten sonra sökülerek dikime hazır hale gelen ve belli dönemlerde(Kasım-Nisan Ayları arası) satışa sunulabilen-dikilebilen alıç fidanı demektir.

Satışta Olan Alıç Fidanının Yaşı Nedir?

Aksi belirtilmediği sürece satışta olan alıç fidanlarının yaşı 1 veya 2 dir


Aşılı Açık Kök Alıç Fidanları Ne Zaman Dikilmelidir?


Aşılı açık kök alıç fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Kasım ayı 1 ile 2. Haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının son haftasına kadar dikilebilmektedir.

Açık Kök Alıç Fidanlarını Dikerken Nasıl Korumalıyım-Hava Şartları Sebebiyle Dikim Yapamazsam Fidanları Nasıl Korurum?

Açık Kök alıç fidanlarını dikerken kökleri hava almayacak(Rüzgar almayacak şekilde) şekilde dikmelisiniz. Size gönderilen alıç fidanlarını önce köklerini su yardımıyla biraz nemlendirip arazi üzerinde ambalajında çıkartarak çıkartıp dikiniz.Fidanları hava şartları müsaade etmiyorsa bir çukur açıp hava almayacak şekilde gömünüz.


Aşılı Açık Kök Alıç Fidanlarında Dikerken Nelere Dikkat Edilmeli?


Fidan çukurlarını en, boy ve yükseklik olarak 50 cm olacak şekilde kazabilirsiniz. Sitemiz üzerinden gönderilen açık kök alıç fidanlarında fidanı dikime uygun hale getirmek için kök ve tepe budaması yapılmaktadır.Gönderilen fidanların kök budaması yapıldıktan sonra aşı noktasından sonra 60-70 cm tepe budaması yapılmaktadır. Fidan çukurunuza fidanı dik bir şekilde yerleştirdikten sonra fidanın aşı noktası, toprak üstünden kalacak şekilde fidan çukurunu toprakla kapatınız ve sıkıştırınız.Fidan başına 5-15 litre arasında can suyu vermeyi muhakkak veriniz.Can suyunu fidan çukurunun yarısını toprakla kapattıktan sonra 5 litre , kalan kısmını toprakla kapattıktan sonra 5 litre olacak şekilde verebilirsiniz. Daha sonra fidanın yanına destek çubuğu çakınız ve fidanı ,destek çubuğuna sekiz rakamı olacak şekilde iple bağlayınız.

Alıç Fidanlarında Gübreleme Nasıl Olmalıdır?

Alıç Fidanlarında gübreleme ağacın yaşına göre değişmektedir.Gübreleme yapmadan önce mutlaka toprak analizi yapılmalıdır.Örneğin Toprağınız kireçli ise mutlaka toprağınıza kükürt veriniz.Mümkünse hızlı sonuç almak için sıvı kükürt veriniz.Genel olarak Kışın Fosfor, potasyumlu karışımlı kompoze gübreler kullanabilirsiniz.Kışın kullanacak olduğunuz kompoze gübrelerin azot oranının az olmasına dikkat ediniz hatta hiç olmasın. Meyve döneminde potasyum, bor  içerikli gübreler hasat yapıldıktan azot ,  ve arkasından  çinko,bor, fosfor karışımlı gübreler  verebilirsiniz.Gübreleme yapıldıktan sonra muhakkak bolca sulama yapılmalıdır.

Alıç fidanı dikerken Leonardit kökenli  organik gübreler verebilirsiniz.Bu tarz gübreler hem kök gelişiminin daha hızlı olmasını hemde toprağın ph seviyesine orta seviyeye çekerek fidanın daha  iyi beslenmesini sağlar.Bu gübreleri  kullanırken toprakla iyice karıştırarak veriniz.Köke direk uygulama yapmayınız.



Alıç Fidanlarında Gübreleme Nasıl Olmalıdır?
Alıç  Fidanlarında gübreleme ağacın yaşına göre değişmektedir.Gübreleme yapmadan önce mutlaka toprak analizi yapılmalıdır.Örneğin Toprağınız kireçli ise mutlaka toprağınıza kükürt veriniz.Mümkünse hızlı sonuç almak için sıvı kükürt veriniz.Genel olarak Kışın Fosfor, potasyumlu karışımlı kompoze gübreler kullanabilirsiniz.Kışın kullanacak olduğunuz kompoze gübrelerin azot oranının az olmasına dikkat ediniz hatta hiç olmasın. Meyve döneminde potasyum, bor  içerikli gübreler hasat yapıldıktan azot ,  ve arkasından  çinko,bor, fosfor karışımlı gübreler  verebilirsiniz.Gübreleme yapıldıktan sonra muhakkak bolca sulama yapılmalıdır.

Alıç  fidanı dikerken Leonardit kökenli  organik gübreler verebilirsiniz.Bu tarz gübreler hem kök gelişiminin daha hızlı olmasını hemde toprağın ph seviyesine orta seviyeye çekerek fidanın daha  iyi beslenmesini sağlar.Bu gübreleri  kullanırken toprakla iyice karıştırarak veriniz.Köke direk uygulama yapmayınız.
 
Alıç Fidanlarında Gübreleme Nasıl Olmalıdır?

Alıç Fidanlarında gübreleme ağacın yaşına göre değişmektedir.Gübreleme yapmadan önce mutlaka toprak analizi yapılmalıdır.Örneğin Toprağınız kireçli ise mutlaka toprağınıza kükürt veriniz.Mümkünse hızlı sonuç almak için sıvı kükürt veriniz.Genel olarak Kışın Fosfor, potasyumlu karışımlı kompoze gübreler kullanabilirsiniz.Kışın kullanacak olduğunuz kompoze gübrelerin azot oranının az olmasına dikkat ediniz hatta hiç olmasın. Meyve döneminde potasyum, bor içahududu li gübreler.Hasat yapıldıktan azot , ve arkasından çinko,bor, fosfor karışımlı gübreler verebilirsiniz.Gübreleme yapıldıktan sonra muhakkak bolca sulama yapılmalıdır.


Alıç fidanı dikerken Leonardit kökenli organik gübreler verebilirsiniz.Bu tarz gübreler hem kök gelişiminin daha hızlı olmasını hemde toprağın ph seviyesine orta seviyeye çekerek fidanın daha iyi beslenmesini sağlar.Bu gübreleri kullanırkan toprakla iyice karıştırarak vereniz.Köke direk uygulama yapmayınız.


Aşılı Açık Kök Klasik Anaçlı Alıç Fidanlarında Dikim Mesafesi Nedir?


Aşılı klasik anaçlı alıç fidanlarını fidanlar arası 5 metre , sıralar arası 5 metre olacak şekilde dikebilirsiniz.

Dikilen Alıç Fidanı Ne zaman Meyve Verir?

Uygun koşullar altında dikilen bir yabani alıç anacına aşılı bir alıç fidanından 2-3 yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.Verime oturması ise 5. Yıldan sonra olmaktadır.

Alıç Fidanı Satışı Nasıl olmaktadır?

Sitemiz üzerinde tüplü alıç fidanları 12 ay dikildiği için 12 ay boyunca satışı olmakta olup açık kök alıç fidanlarında ise kasım ayı ile beraber açık kök alıç fidanlarının satışına başlanmakta ve nisan ayı itibarı ile satışlar sona ermektedir.
Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda Alıç Fidanı-Ağacı Yetiştirebilirmiyim?
Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda Alıç Fidanı-Ağacı yetiştirebilirsiniz. Yeterki güneş alan bir yer olsun.Saksıda Yetiştirmek için kullanacak olduğunuz saksı asgari ,9 litrelik bir saksı olmalıdır.Saksıda içerisinde kullanacak olduğunuz maddenin %85 i toprak geriye kalanı ise torf olmalıdır.Ev içerisinden yetiştirmek için kışın fidanların soğuklamasını almasını sağlamak adına çok soğuk geçen bölgelerde 1 ay dışarıda ılıman bölgelerde ise 2 ay kadar dışarıda kalmalıdır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.