700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Tüplü Yarı Bodur Aşılı Armut Fidanı Özellikleri

Aşılı Tüplü Yarı Bodur Armut Fidanı Ne Demektir?

Tüplü aşılı Yarı bodur armut fidanı ,kökleri plastik torbada veya saksı içerisinde ve klon anaçlara aşılanmış olan yılın 12 ayı dikilebilen armut fidanı demektir.

Aşılı Tüplü Yarı Bodur Armut Fidanı Nasıl Elde Edilir-Üretilir?

Aşılı tüplü Yarı bodur armut fidanı kökleri saksı içerisinde olan ,anaç(çöğür) üzerinefarklı aşılama yöntemleri kullanarakyeni armut çeşidinin elde edilmesiyle oluşan fidan demektir.Tüplü aşılı Yarı bodur armut fidanı 2 şekilde üretilir.Bunlardan birincisi üretimin tamamen saksı içerisinde olması ile yapılan üretim ,2. Si ise açık kök aşılı Yarı bodur armut fidanlarının sökümün hemen ardından saksı veya plastik torba içerisinde alınmasıyla yapılan üretimdir.Açık kök fidanların torbaya alındıktan(şaşırtma işlemi) sonra belli bir adaptasyon süresinin geçmesi gerekir.Genelde 2. Yolla tüplü aşılı Yarı bodur armut fidanı üretilmektedir.

Tüplü Aşılı Yarı Bodur Armut Fidan Üretiminde Kullanılan Anaç(çöğür) ne demektir?

Tüplü aşılı Yarı bodur armut Fidanı üretiminde kullanılan anaç veya çöğür aşı yapılan bitkiye denmektedir.Klasik anaçlı fidan demek o bitkinin çekirdekten yetişen bitkisine yapılan aşı ile oluşan fidan, bodur veya yarı bodur anaçlı fidan ise klon anaçlı fidanlara aşılama yöntemi ile üretilen fidan demektir.Tüplü Aşılı armut fidanı üretiminde kullanılan anaçlar, klasik anaç yabani armut anacı,yarı bodur anaç olarak ohf333 anacı, Quince anacı , bodurlarda ise ba29 anacı kullanılmaktadır.

Tüplü Aşılı Yarı Bodur Armut Fidanı Üretiminde Kullanılan Anaçlar Nedir?

Satışta olan tüplü Yarı bodur armut fidanlarında kullanılan anaç ohf33, bodurlarda ise ba29 anacıdır.

Satışta Olan Tüplü Aşılı Yarı Bodur Armut Fidanlarının Yaşı Nedir? ve Tüplü Aşılı Yarı bodur armut Fidanları Nasıl Ambalajlanıp Gönderilmektedir?

Satışta olan tüplü aşılı Yarı bodur armut fidanlarının yaşı 2 olup sadece tüplü fidan göndermek için tasarlanan özel tasarım karton kutularda gönderilmektedir.Ürünle beraber gönderilecek tüplü fidan kutusunu, tüplü aşılı Yarı bodur armut fidanların hemen yanında görebilirsiniz.Ürünlerle beraber ürün dikim klavuzları gönderilmektedir.Ürün kargoda bekleme süresi maksimum 2 haftadır.

Aşılı Tüplü Bodur Armut Fidanları Ne Zaman Dikilmelidir?

Aşılı Tüplü Yarı bodur armut fidanları, fidan köklerinin hava ile teması olmadığından dolayı 12 ay boyunca dikilebilmektedir.

Tüplü AşılıYarı Bodur Armut Fidanı ile Açık Kök Aşılı Yarı bodur armut Fidanı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Tüplü Yarı bodur armut fidanı yılın 12 ayı dikilebilen fidan olup açık kök aşılı armut fidanı ise kasım nisan ayları arasında dikilebilen fidan demektir.Tüplü Yarı bodur armut fidanlarının kökleri toprak içerisinde olduğu için dikim esnasında yapılacak hataları telafi eder fakat açık kök Yarı bodur armut fidanlarındaise yapacak olduğunuz dikimhatalarında(örneğin:fidan köklerini rüzgar alacak şekilde arazi üzerinde gezdirme) fidanın tutma yüzdesi azalacaktır. Fakat dikim kurallarına uyduğunuz taktirde ikisininde tutma yüzdesi aynı olacaktır.

Tüplü Aşılı Yarı Bodur Armut Fidanlarını Dikerken Nasıl Korumalıyım-Hava Şartları Sebebiyle Dikim Yapamazsam Fidanları Nasıl Korurum?

Tüplü aşılı Yarı bodur armut fidanlarını hava muhalefeti veya herhangi bir sebebten dolayı dikemiyorsanız ;fidanları mümkünse 4-5 güne bir sulayarak toprak zemindebekletebilirsiniz.Toprak zemin üzerinden bekletme şansınız yok ise beton zemin üzerinde kısa süreliğine(maksimum 10 gün) bekletebilirsiniz aksi durumda beton soğuğunu alan fidanın yaprakları dökülmeye başlayacaktır.Büyük saksılı(asgari 9 litre) fidanların betonzemin üzerinde beklemesinde herhangi bir sakınca yoktur.

Aşılı Tüplü Yarı Bodur Armut Fidanlarında Dikerken Nelere Dikkat Edilmeli-Nasıl Ekilmeli-Dikilmelidir?

Yarı bodur armut Fidan çukurlarını en, boy ve yükseklik olarak 50 cm olacak şekilde kazabilirsiniz.Tüplü Yarı bodur armut fidanının saksısını veya torbasını toprağı dağılmayacak şekilde çıkartınız.Fidan çukurunuza fidanı dik bir şekilde yerleştirdikten sonra fidanın aşı noktası, toprak üstünden kalacak şekilde fidan çukurunu toprakla kapatınız ve sıkıştırınız.Fidan başına 5-15 litre arasında can suyu vermeyi muhakkak veriniz.Can suyunu fidan çukurunun yarısını toprakla kapattıktan sonra 5 litre , kalan kısmını toprakla kapattıktan sonra 5 litre olacak şekilde verebilirsiniz. Daha sonra fidanın yanına destek çubuğu çakınız ve fidanı ,destek çubuğuna sekiz rakamı olacak şekilde iple bağlayınız.

Aşılı TüplüYarı Bodur Armut Fidanlarında Dikim Mesafesi Nedir?

Aşılıtüplü Aşılı Yarı bodur armut fidanlarını fidanlar arası 3 metre , sıralar arası 4-5 metre olacak şekilde dikebilirsiniz.

Tozlayıcı Armut Fidanı Ne Demektir?

Tozlayıcı armut fidanı demek bahçedeki ana çeşit olan armutdaki çiçek dönemindeki çiçeklerin ,meyveye daha fazla dönüşmesini sağlayan armut fidanı demektir.Bir başka deyişle döllenmeyi artırmaktadır.Tozlayıcı olan armut çeşitleride meyve vermektedir.Örneğin deveci armut fidanının tozlayıcısı Ankara veya williams armut çeşididir.Tozlayıcı olmadan da tek başına dikim yapabilirsiniz fakat ağaç başına alacak olduğunuz meyve miktarı düşecektir.

2 yaşlı Dikilen Aşılı Tüplü Yarı Bodur Armut Fidanı Ne zaman Meyve Verir?

Uygun koşullar altında dikilen bir tüplü Yarı bodur armut anacına aşılı bir Yarı bodur armutfidanından 1-2 yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.Verime oturması ise 4. Yıldan sonra olmaktadır.

Tüplü Aşılı Yarı Bodur Armut Fidanı Satışı Nasıl olmaktadır?

E-fidancim.com üzerinde tüplü Aşılı Yarı bodur armut fidanları 12 ay dikildiği için 12 ay boyunca satışı olmaktadır.

Satışta olan ve Üretilen Tüplü Aşılı Yarı Bodur Armut Fidanı Çeşitleri Nelerderdir?

E-fidancim.com üzerinde Türkiye’nin en geniş tüplü Yarı bodur armut fidanı yelpazesi üretimi yapılmaktadır.Üretilen Yarı bodur armut fidanı çeşitlerinde bazıları june beauty armudu, akça armudu , coscia armudu , Williams armudu , deveci armudu,kieffer armudu , naşi(Japon armudu), bahribey armudu , Ankara armudu dur.

Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda Tüplü Aşılı Yarı Bodur Armut Fidanı-Ağacı Yetiştirebilirmiyim?

Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda Yarı bodur armut Fidanı-Ağacı yetiştirebilirsiniz.Yeterki güneş alan bir yer olsun.Saksıda Yetiştirmek için kullanacak olduğunuz saksı asgari ,9 litrelik bir saksı olmalıdır.Saksıda içerisinde kullanacak olduğunuz maddenin %85 i toprak geriye kalanı ise torf olmalıdır.Ev içerisinden yetiştimek için kışın fidanların soğuklamasını almasını sağlamak adına çok soğuk geçen bölgelerde 1 ay dışarıda ılıman bölgelerde ise 2 ay kadar dışarıda kalmalıdır.

Armut Yetiştiricliği

Üretim Miktarı;

Ülkemiz yaklaşık 360.000 tonla dünya armut üretiminde 10.sırada, dikim alanı olarak ise; 4. sırada yer almaktadır. Ülkemizde son yıllarda klon anaçları üzerine aşılı fidanlarla kapama sık dikim bahçe tesisleri yaygınlaşmaktadır. Yetiştiricilikte yaygın olarak kullanılan armut çeşitleri Williams,Santa Maria,Hacı Hamza,June Beauty,Akça ve Deveci armudu çeşitleridir

Armut Yetiştiriciliğinde Toprak ve İklim İstekleri;

Geniş adaptasyon kabiliyeti nedeniyle armut ülkemizin farklı ekolojik bölgelerinde yetişme imkanı bulmuştur. Armut elmaya göre soğuklara daha az dayanıklı, sıcaklık isteği daha fazla olan bir türdür. Ağır, havasız, kireç oranı yüksek alkali toprakları sevmez. Derin. organik maddece zengin, geçirgen topraklar tercih edilmelidir. Armutların 7,2 ºC’nin altında toplam soğuklama ihtiyacı çeşitlere göre 800- 2100 saat arasında bulunmaktadır. Düşük soğuklama ihtiyacı olan erkenci çeşitler Ege ve Akdeniz bölgelerinin 300- 800 m rakımlı yerlerinde, diğer çeşitler ise geçit ve iç bölgelerde yetiştirilmelidir.

Armut Fidanı Üretiminde Anaç Kullanımı;

Son yıllarda geliştirilen BA -29, OHF-333, MC, Quince-A, Sydo, Farold 40, Farold 69 ve Pyro- Dwarf gibi bodur ve yarı bodur klon anaçlarının kullanımı ile farklı toprak ve ekolojik yapılara sahip olan arazilerde sık dikim armut yetiştiriciliği yaygın olarak yapılmaya başlanılmıştır. Kullanılacak anacın ve yetiştirilecek çeşidin seçiminde arazinin toprak analiz verileri ile o bölgenin iklim verilerinin göz önüne alınması gereklidir. Bodur anaçlar üzerinde 4x1,2m ile 4x1,5m, yarı bodur anaçlarda 5x2,5-5x3m, armut çöğürleri üzerinde 6x6 m, ayva çöğürleri üzerinde 4x3 m aralık ve mesafelerinde bahçe tesisi mümkündür.

Önemli Çeşitler ve Çeşit Seçimi; Akça, Etruska, June Beauty, Santa Maria, Williams, Kiefer, Abate Fetel, Comice, Conference, Beurre Hardy, Passe Cressane, Ankara ve Deveci önemli armut çeşitleridir.

Bahçe tesisinde erkenci, güzlük ve kışlık çeşitlerin belirli bir oranda bulundurulması, çeşitlerin kış soğuklama ihtiyaçlarının göz önünde tutulması gereklidir. Armut çeşitlerinin kendi ile uyuşmazlığı nedeniyle % 10-15 oranlarında dölleyici çeşide ait fidanların dikilmesi zorunludur.

Armut Yetiştiriciliğinde Terbiye Sistemi;

Armut yetiştiriciliğinde doruk dallı, modifiye lider, kordon terbiye sistemleri kullanılmaktadır. Yarı bodur anaçlar üzerinde sıralar arası 4-4,5m, sıra üzeri ise 1,2-1,5m mesafeler kullanılarak telli destek sistemi ile kordon terbiye sistemi uygulanması ile elmalarda olduğu gibi sık dikim bahçe tesisleri yapılmaktadır.

Armut Yetiştiriciliğinde Karşılaşılan Hastalık ve Zararlılar;

Ateş yanıklığı, külleme, memeli pas önemli armut hastalıklarıdır. Ervinia Amylovor adlı bakterinin neden olduğu ateş yanıklığı hastalığı armut yetiştiriciliğini sınırlayan en önemli etmendir. Bu hastalığın sık görüldüğü bölgelerde dayanıklı, yada kısmen dayanıklı çeşitlerin tercih edilmesi, ayva anaçları yerine armut kökenli anaçların seçilmesi gerekir. Önemli armut zararlıları ise; armut iç kurdu, armut yaprak piresi, armut sülüğü ve kabuklu bitleridir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.