700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Tüplü Soğuğa Dayanıklı Leylak Fidanı

Kategori
* 306,34 TL den başlayan taksitlerle!!
4.00 Puan - 2 Değerlendirme
306,34 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim

 

Leylak Bitkisi
Leylak ağacının anavatanı Balkan yarımadasıdır. En çok kayalıklı tepelerde bulunur. Küçük ağaç ve çalı şeklinde gelişir. Kendi başına bırakıldığında düzensiz bir çalı, özenli düzenli budamalarla küçük bir ağaç şekli verilebilir. Fazla uzamaz. En fazla 4 metre. Kış soğuklarına -40C dereceye kadar dayanabiliyor. Türkiye’nin her iline uygunluğu tamdır. Leylak bahçelerde pek az bakımla sorunsuz yaşayan, kışın yapraklarını döken, donmalardan etkilenmeyen, yazın uzun süreli kuraklığa iyi dayanan küçük yapılı bir ağaçtır.

Gönderilecek Leylak Fidanı Gelişim ve Teknik Özellikleri
-Leylak Fidanı Yaşı ve Gönderimi: Gönderimi yapılan Leylak fidanı yaşı 1 dir. Fidan gönderimi özel tasarım fidan kolisinde faturalı bir şekilde yapılmaktadır.
-Leylak Fidanı Mevsimsel Durumu ve Ömrü: Leylak fidanı her dem yeşil olan bir ağaç değildir. Çok yıllık bir ağaçtır. Karasal iklimde yaprak dökmektedir.
-Leylak Fidanı Tavsiye Dikim Yerleri: Leylak fidanı ağaç formunda bir bitki olup bahçe, saksı, duvar kenarı, bina girişlerinde kullanılabilir.
-Leylak Fidanı Hobi Amaçlı Dikim Rakımı: Leylak fidanı her rakıma kolaylıkla dikimi yapılabilir.
-Leylak Fidanı Soğuğa Dayanımı: Soğuklara (-40) dayanıklı bir süs bitkisidir.
-Leylak Fidanı Üretimi: Fidan üretimi genelde tohum veya çelikle yapılmaktadır.
-Leylak Fidan Durumu: Torbalı veya saksılı üretilen Leylak fidanı 12 ay dikilebilir.
-Leylak Fidanı Mevsimsel Durumu: Karasal iklimde Leylak fidanı yaprak döken bir bitkidir. Kışın size ürünler bir dal parçası gibi gelebilir bu durum sizi üzmesin uç kısmını makas yardımıyla kestiğinizde yeşil dokuyu yani canlı dokuyu göreceksiniz. Baharla beraber fidanlar yeşil yapraklı bir şekilde gelir. Sonbahara doğru yapraklar dökmeye yakın gelmektedir.
-Leylak Fidanı Geldiğinde Ne Yapmalıyım: Sipariş etmiş olduğunuz fidan kolisini teslim aldığınızda hemen kolisinden çıkartınız. Fidanlarınızı hafifçe sulayın malum yol yorgunudur. Fidanınızı ilerleyen bir tarihte dikecekseniz 2-3 güne  bir sulamayı ihmal etmeyiniz.    
Leylak Fidanı
 
-Saksıda Leylak Yetiştiriciliği: Saksı içerisinde Leylak fidanı yetiştiriciliği temelinde ağaç tacının yani dal oluşumun ilk başladığı yerin saksı hizasından sonra en 15 cm  olması gerekir. Kullanacak olduğunuz saksı asgari 10 litrelik, kullanacak olduğunuz toprak  ise çiçek toprağı olabilir.
-Leylak Fidanı Dikim Mesafesi: Leylak fidanını fidanlar arası  4 metre, sıra arası 4 metre dikim yapılabilir.
Leylak Fidanı Dikimi
 
-Leylak Fidanı Dikimi: Fidan dikimini buharlaşmanın en az olduğu sabah erken saatlerde veya ikindin vaktinde yapmanız tavsiye edilir .Fidan çukurunu en boy yüksekliği 50-60  cm olarak şekilde kazınız, fidan çukuru tabanı 1 çay kaşığı aquasorb veriniz. Çıkan toprağa herhangi bir hayvansal gübre kesinlikle uygulamayınız. Ziraa hayvansal gübrelerde dip kurdu ve yabancı ot tohumları bulunabilir. Bunu yerine fidan çukurundan çıkan toprağa bir büyük su bardağı leonardit karıştırarak, toprağa iyice harmanlayın. Fidan çukuruna ,30 cm çıkan topraktan dolgu yapınız. Fidanı ,çukura dik bir şekilde koyunuz , fidanınızın poşetini veya saksını  toprağı dağıtmayacak şekilde çıkartınız. Saksı veya fidan poşeti hizasında toprakla doldurarak dikimini yapınız ve fidan başına 20-30litre arasında can suyunu veriniz. Dikim işlemini yazın yapıyorsanız muhakkak sunguard uygulaması(kaolin uygulaması) yapınız. Kışın yapıyorsanız Nisanla beraber sunguard uygulamasını yapmanızı tavsiye ederiz.
-Leylak Fidanı Sulaması: Bulunduğu konum ve toprak yapısına göre 10-15 günde bir defa.

Leylak Fidanı Gübreleme
-Leylak Fidanı Genel Gübreleme Bilgisi: Organik gübre olarak 1-2 kilo solucan gübresi verebilirsiniz. Fenni gübre olarak ise kışın tabandan azot ağırlıklı, çiçekler açmadan  20-30 gün önce tabandan fosfor, potasyum ağırlıklı kompoze gübre verebilirsiniz.
-Leylak Fidanı Zararlı Mücadelesi: Leylak fidanlarında baharla beraber fidanlarda yaprak biti zararlısı , ve kırmızı örümcek zararlısına dikkat edilmelidir. Zararlı mücadelesinde 1 litre suya  1 kaşık sıvı yağ, 1 kaşık arap sabunu ve bir diş rendelenmiş sarımsağı  1 litre su içerisine koyun ve iyice karıştırın. Bitkinin yapraklarının hem altına hem de üstüne gelecek şekilde fısfıs yardımıyla sıkınız. Sarımsak kokusunda hoşlanmıyorsanız çıkartabilirsiniz. Her ağacı baharla beraber 1 renkli  kokulu yapışkan tuzak koymakta fayda vardır.


 

Leylak
Kargom geldi fatura adresi dogru girilmesine ragmen kargoya verilirken yanlış adres verildiği için başka adrese gitmiş neyse ki kurye aradı teslim aldim. Beklediğimden çok küçük geldi fidanlar
I... B... | 01/04/2020
Hakkinda bilgi almak istiyorum
Bu fidani dikmek icin uygun olan zaman nedir ayrica buyuk saksida bakimi mümkünmudur
Aylin Carlo | 11/05/2017
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tüplü Soğuğa Dayanıklı Leylak Fidanı Hızlı Gönderim Bedava Kargo Seçeneği ile Tüplü Leylak Fidanı Satışı ve diğer dış mekan süs bitkileri satışı E-fidancim.com'da. ADMSACQW Tüplü Soğuğa Dayanıklı Leylak Fidanı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.