700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Tüplü Salkım Söğüt Ağacı Fidanı

* 184,19 TL den başlayan taksitlerle!!
5.00 Puan - 1 Değerlendirme
184,19 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim
Salkım Söğüt Ağacı Bitkisi
Söğütler, almaşık, bazen hemen hemen karşıt, uzun yapraklı, kısa saplı ağaç ya da ağaççıklar’dır. Yapraklarını kışın döker. 250 kadar da türü vardır. Tomurcukların iç yanı yünsü tek bir pulla kaplıdır. Birey eşli ve sapsız olan çiçekleri tırtılsı başaklar halinde topludur. Söğüt, genellikle nemli topraklarda biten, dere ve su kenarlarına dikilen bir orman ağacı türüdür.

Gönderilecek Salkım Söğüt Ağacı Fidanı Gelişim ve Teknik Özellikleri
-Salkım Söğüt Ağacı Fidanı Yaşı ve Gönderimi: Gönderimi yapılan Salkım Söğüt Ağacı fidanı yaşı 1 dir. Fidan gönderimi özel tasarım fidan kolisinde faturalı bir şekilde yapılmaktadır.
-Salkım Söğüt Ağacı Fidanı Mevsimsel Durumu ve Ömrü: Salkım Söğüt Ağacı fidanı her dem yeşil olan bir ağaç değildir. Çok yıllık bir ağaçtır. 
-Salkım Söğüt Ağacı Fidanı Tavsiye Dikim Yerleri: Salkım Söğüt Ağacı fidanı ağaç formunda bir bitki olup bahçe, saksı, duvar kenarı, bina girişlerinde kullanılabilir.
-Salkım Söğüt Ağacı Fidanı Hobi Amaçlı Dikim Rakımı: Salkım Söğüt Ağacı fidanı her rakıma kolaylıkla dikimi yapılabilir.
-Salkım Söğüt Ağacı Fidanı Soğuğa Dayanımı: Soğuklara dayanıklı bir süs bitkisidir.
-Salkım Söğüt Ağacı Fidanı Üretimi: Fidan üretimi genelde çelikle yapılmaktadır.
-Salkım Söğüt Ağacı Fidan Durumu: Torbalı veya saksılı üretilen Salkım Söğüt Ağacı fidanı 12 ay dikilebilir.
-Salkım Söğüt Ağacı Fidanı Mevsimsel Durumu: Salkım Söğüt Ağacı fidanı yaprak döken bir bitkidir. Kışın size ürünler bir dal parçası gibi gelebilir bu durum sizi üzmesin uç kısmını makas yardımıyla kestiğinizde yeşil dokuyu yani canlı dokuyu göreceksiniz. Baharla beraber fidanlar yeşil yapraklı bir şekilde gelir. Sonbahara doğru yapraklar dökmeye yakın gelmektedir.
-Salkım Söğüt Ağacı Fidanı Geldiğinde Ne Yapmalıyım: Sipariş etmiş olduğunuz fidan kolisini teslim aldığınızda hemen kolisinden çıkartınız. Fidanlarınızı hafifçe sulayın malum yol yorgunudur. Fidanınızı ilerleyen bir tarihte dikecekseniz 2-3 güne  bir sulamayı ihmal etmeyiniz.    
Salkım Söğüt Fidanı
 
-Saksıda Salkım Söğüt Ağacı Yetiştiriciliği: Saksı içerisinde Salkım Söğüt Ağacı fidanı yetiştiriciliği temelinde ağaç tacının yani dal oluşumun ilk başladığı yerin saksı hizasından sonra en 15 cm  olması gerekir. Kullanacak olduğunuz saksı asgari 10 litrelik, kullanacak olduğunuz toprak  ise çiçek toprağı olabilir.
-Salkım Söğüt Ağacı Fidanı Dikim Mesafesi: Salkım Söğüt Ağacı fidanını fidanlar arası  6 metre, sıra arası 6 metre dikim yapılabilir.
Salkım Söğüt Dikimi
 
-Salkım Söğüt Ağacı Fidanı Dikimi: Fidan dikimini buharlaşmanın en az olduğu sabah erken saatlerde veya ikindin vaktinde yapmanız tavsiye edilir .Fidan çukurunu en boy yüksekliği 50-60  cm olarak şekilde kazınız, fidan çukuru tabanı 1 çay kaşığı aquasorb veriniz. Çıkan toprağa herhangi bir hayvansal gübre kesinlikle uygulamayınız. Ziraa hayvansal gübrelerde dip kurdu ve yabancı ot tohumları bulunabilir. Bunu yerine fidan çukurundan çıkan toprağa bir büyük su bardağı leonardit karıştırarak, toprağa iyice harmanlayın. Fidan çukuruna ,30 cm çıkan topraktan dolgu yapınız. Fidanı ,çukura dik bir şekilde koyunuz , fidanınızın poşetini veya saksını  toprağı dağıtmayacak şekilde çıkartınız. Saksı veya fidan poşeti hizasında toprakla doldurarak dikimini yapınız ve fidan başına 20-30litre arasında can suyunu veriniz. Dikim işlemini yazın yapıyorsanız muhakkak sunguard uygulaması(kaolin uygulaması) yapınız. Kışın yapıyorsanız Nisanla beraber sunguard uygulamasını yapmanızı tavsiye ederiz.
-Salkım Söğüt Ağacı Fidanı Sulaması: Bulunduğu konum ve toprak yapısına göre 10-15 günde bir defa.

Salkım Söğüt Gübreleme
-Salkım Söğüt Ağacı Fidanı Genel Gübreleme Bilgisi: Organik gübre olarak 1-2 kilo solucan gübresi verebilirsiniz. Fenni gübre olarak ise kışın tabandan azot ağırlıklı, çiçekler açmadan  20-30 gün önce tabandan fosfor, potasyum ağırlıklı kompoze gübre verebilirsiniz.
-Salkım Söğüt Ağacı Fidanı Zararlı Mücadelesi: Salkım Söğüt Ağacı fidanlarında baharla beraber fidanlarda yaprak biti zararlısı , ve kırmızı örümcek zararlısına dikkat edilmelidir. Zararlı mücadelesinde 1 litre suya  1 kaşık sıvı yağ, 1 kaşık arap sabunu ve bir diş rendelenmiş sarımsağı  1 litre su içerisine koyun ve iyice karıştırın. Bitkinin yapraklarının hem altına hem de üstüne gelecek şekilde fısfıs yardımıyla sıkınız. Sarımsak kokusunda hoşlanmıyorsanız çıkartabilirsiniz. Her ağacı baharla beraber 1 renkli  kokulu yapışkan tuzak koymakta fayda vardır.


Hizmet gayet iyi
2 tane tüplü söğüt fidanı alacakken birkaç tane de meyve fidanı alıyım dedim. Birkaç günde elime ulaştılar. Bitkiler oldukça sağlıklı gözüküyor ve paketlemesi de güzel, teşekkürler.
E. TOLGAHAN İSMAİLOĞLU | 14/06/2018
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tüplü Salkım Söğüt Ağacı Fidanı Hızlı Kargo En uygun fiyata salkım söğüt ağacı fidanını E-fidancim.com'dan satın alın fırsatlardan faydalanın! JRSXY246 Tüplü Salkım Söğüt Ağacı Fidanı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.