700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Tüplü Aşılı Klasik Anaçlı Nektarin Fidanı Çeşitleri Hakkında Teknik Bilgilendirme

Tüplü Aşılı Nektarin Fidanı Nasıl Elde Edilir-Üretilir?
Aşılı tüplü nektarin fidanı kökleri saksı içerisinde olan ,anaç(çöğür) üzerine farklı aşılama yöntemleri kullanarak yeni nektarin çeşidinin elde edilmesiyle oluşan fidan demektir.Tüplü aşılı nektarin fidanı 2 şekilde üretilir.Bunlardan birincisi üretimin tamamen saksı içerisinde olması ile yapılan üretim ,2. si ise tüplü aşılı nektarin fidanlarının sökümün hemen ardından saksı veya plastik torba içerisinde alınmasıyla yapılan üretimdir.Tüplü fidanların torbaya alındıktan(şaşırtma işlemi) sonra belli bir adaptasyon süresinin geçmesi gerekir.Genelde 2. Yolla tüplü aşılı nektarin fidanı üretilmektedir.

Tüplü Aşılı Nektarin Fidanı Üretiminde Kullanılan Anaç(çöğür) ne demektir?
Fidan üretiminde kullanılan anaç veya çöğür, aşı yapılan bitkiye denmektedir.Klasik anaçlı fidan demek o bitkinin çekirdekten yetişen bitkisine yapılan aşı ile oluşan fidan, bodur veya yarı bodur anaçlı fidan ise klon anaçlı fidanlara aşılama yöntemi ile üretilen fidan demektir.Tüplü aşılı Nektarin fidanı üretiminde kullanılan anaçlar, klasik anaç olarak yabani şeftali anacı, nemegurd ,yarı bodur anaç garnem, gf677anacı kullanılmaktadır.

Tüplü Aşılı Nektarin Fidanı Üretiminde Kullanılan Anaçlar Nedir?

Satışta olan klasik anaçlı aşılı tüplü nektarin fidanlarında kullanılan anaç yabani şeftali anaçlı nektarin fidanlarıdır.Yarı bodur nektarin fidanlarında kullanılan anaç garnem, gf677 anacı kullanılmaktadır.

Tüplü AşılıNektarin Fidanları Ne Zaman Dikilir?-Dikilmelidir?

Tüplü aşılı nektarin fidanları fidan köklerinin hava ile teması olmadığından dolayı 12 ay boyunca dikilebilmektedir.


Tüplü Aşılı Nektarin Fidanı Çeşitleri Nelerdir?
E-fidancim.com olarak geniş bir tüplü aşılı nektarin fidanı üretim yelpazemiz olup üretilen tüplü aşılı nektarin fidanı çeşitlerinden bazıları , erkenci early suprise nektarin, may glo nektarin , may free nektarin, caldesi nektarin , Venüs nektarin, big top nektarin, big bang nektarin gibi çeşitleridir.

Tüplü Aşılı Nektarin Fidanlarını Dikerken Nasıl Korumalıyım-Hava Şartları Sebebiyle Dikim yapamazsam Fidanları Nasıl Korurum?

Tüplü aşılı nektarin fidanlarını hava muhalefeti veya herhangi bir sebebten dolayı dikemiyorsanız ;fidanları mümkünse 4-5 güne bir sulayarak toprak zeminde bekletebilirsiniz.Toprak zemin üzerinden bekletme şansınız yok ise beton zemin üzerinde kısa süreliğine(maksimum 10 gün) bekletebilirsiniz aksi durumda beton soğuğunu alan fidanın yaprakları dökülmeye başlayacaktır.Büyük saksılı(asgari 9 litre) fidanların beton zemin üzerinde beklemesinde herhangi bir sakınca yoktur.

Aşılı Tüplü Nektarin Fidanlarında Dikerken Nelere Dikkat Edilmeli-Nasıl Ekilmeli-Dikilmelidir?

Tüplü Aşılı nektarin fidanıçukurlarını en, boy ve yükseklik olarak 50 cm olacak şekilde kazabilirsiniz.Tüplü aşılı nektarin fidanının saksısını veya torbasını toprağı dağılmayacak şekilde çıkartınız.Fidan çukurunuza fidanı dik bir şekilde yerleştirdikten sonra fidanın aşı noktası, toprak üstünden kalacak şekilde fidan çukurunu toprakla kapatınız ve sıkıştırınız.Fidan başına 5-15 litre arasında can suyu vermeyi muhakkak veriniz.Can suyunu fidan çukurunun yarısını toprakla kapattıktan sonra 5 litre , kalan kısmını toprakla kapattıktan sonra 5 litre olacak şekilde verebilirsiniz. Daha sonra fidanın yanına destek çubuğu çakınız ve fidanı ,destek çubuğuna sekiz rakamı olacak şekilde iple bağlayınız.

Nektarin Fidanlarında Gübreleme Nasıl Olmalıdır?
Nektarin Fidanlarında gübreleme ağacın yaşına göre değişmektedir.Gübreleme yapmadan önce mutlaka toprak analizi yapılmalıdır.Örneğin Toprağınız kireçli ise mutlaka toprağınıza kükürt veriniz.Mümkünse hızlı sonuç almak için sıvı kükürt veriniz.Genel olarak Kışın Fosfor, potasyumlu karışımlı kompoze gübreler kullanabilirsiniz.Kışın kullanacak olduğunuz kompoze gübrelerin azot oranının az olmasına dikkat ediniz hatta hiç olmasın. Meyve döneminde potasyum, bor  içerikli gübreler hasat yapıldıktan azot ,  ve arkasından  çinko,bor, fosfor karışımlı gübreler  verebilirsiniz.Gübreleme yapıldıktan sonra muhakkak bolca sulama yapılmalıdır.

Nektarin fidanı dikerken Leonardit kökenli  organik gübreler verebilirsiniz.Bu tarz gübreler hem kök gelişiminin daha hızlı olmasını hemde toprağın ph seviyesine orta seviyeye çekerek fidanın daha  iyi beslenmesini sağlar.Bu gübreleri  kullanırken toprakla iyice karıştırarak veriniz.Köke direk uygulama yapmayınız.


Aşılı Tüplü Yabani Şeftali Anaçlı Nektarin Fidanlarında Dikim Mesafesi Nedir?
Aşılı yabani şeftali anaçlı tüplü nektarin fidanlarını fidanlar arası 5 metre , sıralar arası 6 metre olacak şekilde dikebilirsiniz.

Tozlayıcı Nektarin Fidanı Ne Demektir?
Tozlayıcı nektarin fidanı demek bahçedeki ana çeşit olan nektarindeki çiçek dönemindeki çiçeklerin ,meyveye daha fazla dönüşmesini sağlayan nektarin fidanı demektir.Bir başka deyişle döllenmeyi artırmaktadır.Tozlayıcı olan nektarin çeşitleride meyve vermektedir.Tozlayıcı olmadan da tek başına dikim yapabilirsiniz fakat ağaç başına alacak olduğunuz meyve miktarı düşecektir.

2 Yaşlı Dikilen Aşılı Tüplü Nektarin Fidanı Ne zaman Meyve Verir?

Uygun koşullar altında dikilen yabani şeftali anaçlı bir tüplü aşılı nektarin fidanından 1-2 yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.Verime oturması ise 4. Yıldan sonra olmaktadır.Yarı bodur veya bodur fidanlarda ise bu süre daha erken olmaktadır.Bu bilgi 2 yaşlı fidanlar için geçerlidir.

Tüplü Aşılı Nektarin Fidanı Satışı Nasıl olmaktadır?

E-fidancim.com üzerinde tüplü nektarin fidanları 12 ay dikildiği için 12 ay boyunca satışı olmakta olup açık kök nektarin fidanlarında ise kasım ayı ile beraber açık kök nektarin fidanlarının satışına başlanmakta ve nisan ayı itibarı ile satışlar sona ermektedir.


Satışta Olan Tüplü Aşılı Nektarin Fidanlarının Yaşı Nedir? ve Tüplü Aşılı Nektarin Fidanları Nasıl Ambalajlanıp Gönderilmektedir?

Satışta olan tüplü aşılı nektarin fidanlarının yaşı 2 olup sadece tüplü fidan göndermek için tasarlanan özel tasarım karton kutularda gönderilmektedir.Ürünle beraber gönderilecek tüplü fidan kutusunu, tüplü aşılı nektarin fidanların hemen yanında görebilirsiniz.Ürünlerle beraber ürün dikim klavuzları gönderilmektedir.Ürün kargoda bekleme süresi maksimum 2 haftadır.

Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda Nektarin Fidanı-AğacıYetiştirebilirmiyim?


Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda Nektarin Fidanı-Ağacı yetiştirebilirsiniz.Yeterki güneş alan bir yer olsun.Saksıda Yetiştirmek için kullanacak olduğunuz saksı asgari ,9 litrelik bir saksı olmalıdır.Saksıda içerisinde kullanacak olduğunuz maddenin %85 i toprak geriye kalanı ise torf olmalıdır.Ev içerisinden yetiştimek için kışın fidanların soğuklamasını almasını sağlamak adına çok soğuk geçen bölgelerde 1 ay dışarıda ılıman bölgelerde ise 2 ay kadar dışarıda kalmalıdır.


Yetiştirici Bilgileri

Üretim Miktarı;

Ülkemiz yaklaşık 400.000 tonluk üretim miktarı ile şeftali üretiminde dünyada 6-7 sıralarda yer almaktadır. Son yıllarda yeni klon anaçlarının da üretimde kullanımı ile şeftali üretiminde artış gözlenmektedir.

Toprak ve İklim İstekleri;Şeftali ve nektarinlerde ana dal ve gövdeleri - 20ºC’ye kadar dayanmakla birlikte erken ilkbaharda -2,,4 ºC de çiçekler zarar görürler. Genç meyveler çiçeklere göre donlara daha hassastır. Ege, Marmara, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 800 m rakıma kadar olan yerlerde şeftali yetiştirilebilir. Soğuklama istekleri 350-1300 saat arasında değişmektedir. Şeftali yetiştiriciliği için ağır olmayan, drenaj sorunu bulunmayan, kumlu-tınlı, alüvyal, PH’sı 6,5-7,5 arasında olan topraklar en uygun topraklardır.


Anaç Kullanımı;Şeftali ve nektarinlere bazı çeşitlere ait tohum çöğür anaçları, Nemaguard ve GF-305 gibi nematoda dayanıklı, tohum anaçlarıkullanılmaktadır. Son yıllarda özellikle namatod sorunu olan ve aktif kireç oranının % 10 ‘un üzerinde olduğu topraklarda GF 677, GF 557, Gadaman, GN -15 ve GN -22 şeftali badem melezi anaçlar kullanılmaktadır. Bu anaçlar kısıtlı sulama koşullarında gelişebildikleri gibi kök ur nematoduna da dayanıklıdır.

Ağır bünyeli topraklarda (su tutma kapasitesi % 70‘in üzerindeki topraklar) şeftali yetiştirilecekse Myrobalan 29-C, Marianna, Saint Julien-A MR.S- 2/5erik klon anaçları ile erik şeftali melezi Citation klon anacı üzerine aşılı fidanlarla bahçeler tesis edilmelidir. Ancak bazı şeftali çeşitlerinde erikler üzerinde uyuşmazlık görülebilmektedir. Şeftali çöğürleri üzerinde 6x5m, 5x5m, GF 677 ve Gadaman şeftali badem anaçları üzerinde 5x4m, Myrobalan 29 C ve Saint Julien-A anaçları üzerinde 5x3m aralık ve mesafelerinde bahçe tesis edilmelidir.


Terbiye Sistemleri;

Şeftalilerde açık vazo denen goble terbiye sistemi en yaygın olarak uygulanan sistemdir. Bunun dışında V, Y(tatura) ve değişik doruk dallı terbiye sistemleri uygulanmaktadır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.