700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Soğuklara Dayanıklı Palmiye Tohumu (100 tohum)

Garanti Süresi
24 Ay
* 281,21 TL den başlayan taksitlerle!!
0.00 Puan - 0 Değerlendirme
281,21 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim

Palmiye Ağacı

Palmiyeler bilhassa tropik ve subtropik bölgelerde yaygın olarak bulunan bir bitki türüdür. Arakasea (Arecaceae) ailesinden ağaçsı gövdeye sahip tek çenekli (monokotilodon) bitkiler olan palmiyeler, karakteristik görünüşleri nedeni ile genelde dıştan bakmakla tanınırlar. Ancak sikas, pandanus, kordilin ve yukka gibi benzer bitkiler acemiler tarafından palmiye ile karıştırılabilirler. Bitki sınıflandırmasında Modern Binominal sistemin kurucusu olan İsveçli Botanist Carl Von Linnaeus, zarif görünümleri ile  palmiyeleri, bitkiler arasında "Prenses” olarak adlandırmıştır.
 
Genelde tropik ve subtropik  iklim bölgelerinde yaşayan bu bitkiler, birkaç santim yükseklikten 60 metre yüksekliğe kadar değişik boyut gösterirler. Dünyadaki palmiye türü sayısı botanikciler arasındaki fikir ayrılıkları nedeni ile tam belirlenememiştir. 3000 dolayında palmiye türü olduğu kabul edilmektedir. Palmiyelerin büyük kısmı, tropik ve subtropik iklim bölgelerinde yaşamakla birlikte, 20 derece kuzey ile 20 derece güney enlemleri arasında palmiye yetişmektedir. Doğal olarak en kuzeyde bulunan palmiye, kuzey-batı ve güney-batı Akdeniz kıyı kuşağındaki, bodur Akdeniz Yelpaze Palmiyesi (Chamaerops humilis), en güneyde bulunan ise Yeni Zelanda’daki, Tıraş Fırçası Palmiyesi(Rhopalostylis sapida) dır.
 
Palmiyeler genellikle yaprakları ile taç oluşturan ağaçsı bitkilerdir. Çoğu tür tek gövdeye sahiptir. Bazı türlerde gövde toprak altında olabildiği gibi bazılarında, hiç gövde bulunmayabilir. Genelde palmiyelerin tek gövdeli olmalarına karşın bazı türler yan piçleri nedeni ile çok gövdelidir. Sarmaşık özelliğinde olan palmiyeler de mevcuttur. Palmiye yaprakları çok belirgin ve karakteristik şekle sahiptir. Çoğu türün yaprakları palmat (el ayası şeklinde) veya pinnat (tüysü) yapıya sahiptir. Palmat  yerine, yelpaze şeklinde terimi de  kullanılmaktadır. Ancak bunların dışında, değişik şekillerde yapraklar da görülür.
 
Bütün dünyada yaygın bir dağılım gösteren palmiyelerin en fazla tanınan ve kültürü yapılanları, gerek estetiği gerek ekonomik değerleri bakımından Hindistan Cevizi (Cocos nucifera) ve Arap Hurması (Phoenix dactylifera) dır. Afrika Yağ Palmiyesi (Elaeis guineensis) de ekonomik değeri en fazla olan palmiyelerdendir.

 

Tohum çimlendirme yöntemleri sizler için aşağıda detaylı bir biçimde listelenmiştir.
 
Gönderilecek Palmiye Tohumu Teknik Bilgileri Lütfen Dikkatli Bir Şekilde Okuyunuz

-Gönderilecek Ürün:Size gönderilecek olan ürün tohumdur. Paket içerisinde ürün adında belirtilen miktar kadar tohum mevcuttur. Özel tasarım tohum gönderim ambalajları içerisinde gönderilecektir.
-Tohum Ekim Zamanı:İlkbahar, sonbahar ve iç mekan içerisinde her zaman
-Tohum Ekim Mesafesi:Sıra arası 110-120 cm, sıra üzeri 90-100 cm arası olacak şekilde ekim yapabilirsiniz.
-Palmiye Tohumu Ekim Derinliği:Tohum çapının 2-3 katı. Tohumu fazla derine ekmeniz tohum çıkışını engelleyecektir. Bu yüzden derine ekilmemesine dikkat ediniz.
-1 Gramdaki Tohum Miktarı:10-15 adet arasında Palmiye tohumu bulunmaktadır.
-Dekara Gereken Bitki Adedi:1 dekar için ortalama dikim mesafesi ve arazi koşullarına bağlı olmakla beraber 300 ile 400 adet arasında bitki gerekir.
-Soğuk Katlama:Kış ekimlerinde tohumlar dış mekana ekilecekse erken dönemde dikildiğinde soğuk katlamasını alır ama ilkbaharın sonlarında dikilir veya yazın olan dikimlerde bu soğuk katlamanın alınabilmesi için +4 derecede en az 2-3 ay buzdolabında nemli bez içerisinde tohumların beklemesi gerekmektedir.
-Tahmini Çimlenme:2-3 ay içerisinde çimlenme gerçekleşecektir.

Sebze Tohumu 
-Satın Alınan Tohumlar Nasıl Muhafaza Edilmeli:Tohumlarınızı buzdolabınızın meyve saklama kısmında rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz. Bu şekilde tohumlarınızı 2-3 çeşide göre muhafaza edebilirsiniz.
-Palmiye  Tohumu Ekimi Nasıl Yapılmalıdır?Palmiye tohumlarınızı ekmeden önce yapmanız gereken öncelikli iş tohumlarınızı 1 saat kadar su içerisinde bekletmektir. Daha sonra tohum ocaklarınızı tohum çapının 2-3 katı olacak derinlikte açınız şekilde açınız ve her tohum ocağına en az 2 tohum koyunuz.Tohum Gübreleme 
-Oluşan Fidenin Gübrelemesi ve Sulaması :Yavaş salınımlı akıllı gübrelerden kullanabilirsiniz veya organik solucan-yarasa gübresi kullanabilirsiniz.1 litrelik bir sıvı organik gübre size ortalama 100 litrelik ve gübreli su çözeltisi hazırlamanızı sağlar. Bitki gelişiminde her 2. sulamanızda gübre su verilebilir. Gübreleme konusunda pratik bir yöntem ise osmocote akıllı gübreler kullanmanızdır.8-9 aylık gübrelerden 1 çay kaşığı gübre vermeniz 1 litrelik saksı içerisindeki bitkinin 8-9 aylık ihtiyacını karşılayacaktır yada 1 metrekarelik bir alana 1 yemek kaşığı gübre toprağına karıştırıp verebilirsiniz.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Soğuklara Dayanıklı Palmiye Tohumu (100 tohum) Geleneksel palmiye tohumu satışı en uygun fiyat ve ödeme seçeneği ile E-fidancim.com'da. EKD2022 Soğuklara Dayanıklı Palmiye Tohumu (100 tohum)

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.