700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Satışı Yapılan Zeytin Fidanı Çeşitleri Hakkında Tekinik Bilgiler

Tüplü Zeytin Fidanı Nasıl Elde Edilir-Üretilir?
Tüplü zeytin fidanları bahçelerden alınan çeliklerin köklendirme seralarından köklendirilerek torbalara alınması veya harap zeytinlere aşılama yöntemi ile elde edilmektedir.Domat, sarıulak gibi çelikle üretimi zor olan çeşitlerde aşılama yöntemi kullınılmaktadır.

Tüplü Zeytin Fidanları Ne Zaman Dikilir?-Dikilmelidir?
Tüplü zeytin fidanları fidan köklerinin hava ile teması olmadığından dolayı 12 ay boyunca dikilebilmektedir.

Tüplü Zeytin Fidanı Çeşitleri Nelerdir?
E-fidancim.com olarak geniş bir tüplü zeytin fidanı üretim yelpazemiz olup üretilen tüplü zeytin fidanı çeşitlerinden bazıları ayvalık zeytini, gemlik zeytini , domat zeytini, sarıulak zeytini, memecik zeytini, arbequina zeytini, eşek zeytini gibi çeşitlerdir.

Tüplü Zeytin Fidanlarını Dikerken Nasıl Korumalıyım-Hava Şartları Sebebiyle Dikim yapamazsam Fidanları Nasıl Korurum?

Tüplü zeytin fidanlarını hava muhalefeti veya herhangi bir sebebten dolayı dikemiyorsanız ;fidanları mümkünse 4-5 güne bir sulayarak toprak zeminde bekletebilirsiniz.Toprak zemin üzerinden bekletme şansınız yok ise beton zemin üzerinde kısa süreliğine(maksimum 10 gün) bekletebilirsiniz aksi durumda beton soğuğunu alan fidanın yaprakları dökülmeye başlayacaktır.Büyük saksılı(asgari 9 litre) fidanların beton zemin üzerinde beklemesinde herhangi bir sakınca yoktur.

Tüplü Zeytin Fidanlarında Dikerken Nelere Dikkat Edilmeli-Nasıl Ekilmeli-Dikilmelidir?

Tüplü Zeytin fidanı çukurlarını en, boy ve yükseklik olarak 50 cm olacak şekilde kazabilirsiniz.Tüplü zeytin fidanının saksısını veya torbasını toprağı dağılmayacak şekilde çıkartınız.Fidan çukurunuza fidanı dik bir şekilde yerleştirdikten sonra fidanın aşı noktası, toprak üstünden kalacak şekilde fidan çukurunu toprakla kapatınız ve sıkıştırınız.Fidan başına 5-15 litre arasında can suyu vermeyi muhakkak veriniz.Can suyunu fidan çukurunun yarısını toprakla kapattıktan sonra 5 litre , kalan kısmını toprakla kapattıktan sonra 5 litre olacak şekilde verebilirsiniz. Daha sonra fidanın yanına destek çubuğu çakınız ve fidanı ,destek çubuğuna sekiz rakamı olacak şekilde iple bağlayınız.

Tüplü Zeytin Fidanlarında Dikim Mesafesi Nedir?
Tüplü zeytin fidanlarını fidanlar arası 5 metre , sıralar arası 6 metre olacak şekilde dikebilirsiniz.

Tozlayıcı Zeytin Fidanı Ne Demektir?

Tozlayıcı zeytin fidanı demek bahçedeki ana çeşit olan zeytindeki çiçek dönemindeki çiçeklerin ,meyveye daha fazla dönüşmesini sağlayan zeytin fidanı demektir.Bir başka deyişle döllenmeyi artırmaktadır.Tozlayıcı olan zeytin çeşitleride meyve vermektedir.Tozlayıcı olmadan da tek başına dikim yapabilirsiniz fakat ağaç başına alacak olduğunuz meyve miktarı düşecektir.Zeytin fidanında tozlayıcı gereksini genelde yoktur.

2 Yaşlı Dikilen Tüplü Zeytin Fidanı Ne zaman Meyve Verir?

Uygun koşullar altında dikilen tüplü zeytin fidanından 1-2 yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.Verime oturması ise 5. Yıldan sonra olmaktadır.Bu bilgi 2 yaşlı fidanlar için geçerlidir.

Tüplü Zeytin Fidanı Satışı Nasıl olmaktadır?

E-fidancim.com üzerinde tüplü zeytin fidanları 12 ay dikildiği için 12 ay boyunca satışı olmaktadır.

Satışta Olan Tüplü Zeytin Fidanlarının Yaşı Nedir? ve Tüplü Zeytin Fidanları Nasıl Ambalajlanıp Gönderilmektedir?
Satışta olan tüplü zeytin fidanlarının yaşı 1 yada 2 olup sadece tüplü fidan göndermek için tasarlanan özel tasarım karton kutularda gönderilmektedir.Ürünle beraber gönderilecek tüplü fidan kutusunu, tüplü zeytin fidanların hemen yanında görebilirsiniz.Ürünlerle beraber ürün dikim klavuzları gönderilmektedir.Ürün kargoda bekleme süresi maksimum 2 haftadır.

Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda Zeytin Fidanı-Ağacı Yetiştirebilirmiyim?

Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda Zeytin Fidanı-Ağacı yetiştirebilirsiniz.Yeterki güneş alan bir yer olsun.Saksıda Yetiştirmek için kullanacak olduğunuz saksı asgari ,9 litrelik bir saksı olmalıdır.Saksıda içerisinde kullanacak olduğunuz maddenin %85 i toprak geriye kalanı ise torf olmalıdır.Ev içerisinden yetiştimek için kışın fidanların soğuklamasını almasını sağlamak adına çok soğuk geçen bölgelerde 1 ay dışarıda ılıman bölgelerde ise 2 ay kadar dışarıda kalmalıdır.

Zeytin Yetiştiriciliği Bigileri

Zeytin Yetiştiriciliği Toprak İstekleri

Zeytin, çok seçici olmamakla birlikte kalkerli-kumlu, besin maddelerince zengin, PH’sı 6-8 seviyesinde olan topraklardan hoşlanmaktadır. Taban suyu 1m.’den yakın olmamalıdır. Bu seviyeye yakın topraklarla mutlaka drenaj uygulanmalıdır.

Zeytin Yetiştiriciliği İklim İstekleri

Zeytin, 40 ºC ile -7 ºC arasındaki sıcaklıklarla dayanabilse de iyi bir büyüme ve meyve oluşumu için sıcaklığın 15-25 ºC’lerde olması istenir. Zeytin’in soğuklama ihtiyacı 600 ila 1000 saat arasında değişmektedir. Ayrıca zeytinin iyi bir gelişme gösterip, normal göz gelişimi için yeterli bir sıcaklık toplamına ihtiyacı vardır.Zeytinin yıllık yağış isteği 650-800 mm’ dir. Yaz aylarından, mevsim yağışlarına kadar yapılan sulamalar zeytin irileşmesini ve yağ oluşumunun artmasını sağlamaktadır. Ayrıca bu oluşmalar ertesi yıl meyve verecek sürgünlerin gelişimini ve meyve gözlerinin oluşumunu hızlandırmaktadır.

Nemli havalarda, ağaç yapraklarından gerçekleşen terleme azalır.Bu sayede sıcağın, bitkiye etkisi de azalmış olur. Ancak aşırı nem bazı hastalıklara uygun ortamı hazırlamaktadır. Çiçek zamanı yüksek nem ise döllenmeyi kısıtlamaktadır. Mayıs ayı ve haziran başında esen rüzgarlar döllenmeye yardımcı olurken, kış sonlarında esen rüzgarlar toprak neminin azalmasına yol açar.

Zeytin ağacı ışığı çok sevdiğinden özellikle geçit bölgelerde güney yönleri tercih edilmelidir. Sisli dağ etekleri ve vadiler zeytin için uygun değildir. 800 m’ den yüksek yerlerde zeytin yetiştirilmemektedir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.