700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Satışı Yapılan Tüplü Nar Fidanı Çeşitleri Hakkında Teknik Bilgilerndirme

Tüplü Nar Fidanı Ne Demektir?
Tüplü nar fidanı ,kökleri plastik torbada veya saksı içerisinde aşılanmış veya çelikle üretilmiş olan yılın 12 ayı dikilebilen nar fidanı demektir.

Tüplü Nar Fidanı Nasıl Elde Edilir-Üretilir?
Tüplü nar fidanı 2 şekilde üretilir.Bunlardan birincisi üretimin tamamen saksı içerisinde olması ile yapılan üretim ,2.si ise açık kök nar fidanlarının sökümün hemen ardından saksı veya plastik torba içerisinde alınmasıyla yapılan üretimdir.Açık kök fidanların torbaya alındıktan(şaşırtma işlemi) sonra belli bir adaptasyon süresinin geçmesi gerekir.Genelde 2. Yolla tüplü nar fidanı üretilmektedir.Nar fidanı üretiminde genelde çelikleme yöntemi kullanılmaktadır.

Tüplü Nar Fidanları Ne Zaman Dikilir?-Dikilmelidir?
Tüplü nar fidanları yılın 12 ayı dikilebilmektedir.

Tüplü Nar Fidanı Çeşitleri Nelerdir?
E-fidancim.com olarak geniş bir Tüplü nar fidanı üretim yelpazemiz olup üretilen nar fidanı çeşitlerinden bazıları , keben narı, wonderful narı, hicaz narı, devedişi nar , çekirdeksiz nar çeşitleridir.

Tüplü Nar Fidanlarını Dikerken Nasıl Korumalıyım-Hava Şartları Sebebiyle Dikim yapamazsam Fidanları Nasıl Korurum?
Tüplü narı fidanlarını hava muhalefeti veya herhangi bir sebebten dolayı dikemiyorsanız ;fidanları mümkünse 4-5 güne bir sulayarak toprak zeminde bekletebilirsiniz.Toprak zemin üzerinden bekletme şansınız yok ise beton zemin üzerinde kısa süreliğine(maksimum 10 gün) bekletebilirsiniz aksi durumda beton soğuğunu alan fidanın yaprakları dökülmeye başlayacaktır.Büyük saksılı(asgari 9 litre) fidanların beton zemin üzerinde beklemesinde herhangi bir sakınca yoktur.


Tüplü Nar Fidanlarında Dikerken Nelere Dikkat Edilmeli-Nasıl Ekilmeli-Dikilmelidir?
Nar Fidan çukurlarını en, boy ve yükseklik olarak 50 cm olacak şekilde kazabilirsiniz.Tüplü nar fidanının saksısını veya torbasını toprağı dağılmayacak şekilde çıkartınız.Fidan çukurunuza fidanı dik bir şekilde yerleştirdikten sonra fidan çukurunu toprakla kapatınız ve sıkıştırınız.Fidan başına 5-15 litre arasında can suyu vermeyi muhakkak veriniz.Can suyunu fidan çukurunun yarısını toprakla kapattıktan sonra 5 litre , kalan kısmını toprakla kapattıktan sonra 5 litre olacak şekilde verebilirsiniz. Daha sonra fidanın yanına destek çubuğu çakınız ve fidanı ,destek çubuğuna sekiz rakamı olacak şekilde iple bağlayınız.

Nar Fidanlarında Gübreleme Nasıl Olmalıdır?
Nar Fidanlarında gübreleme ağacın yaşına göre değişmektedir.Gübreleme yapmadan önce mutlaka toprak analizi yapılmalıdır.Örneğin Toprağınız kireçli ise mutlaka toprağınıza kükürt veriniz.Mümkünse hızlı sonuç almak için sıvı kükürt veriniz.Genel olarak Kışın Fosfor, potasyumlu karışımlı kompoze gübreler kullanabilirsiniz.Kışın kullanacak olduğunuz kompoze gübrelerin azot oranının az olmasına dikkat ediniz hatta hiç olmasın. Meyve döneminde potasyum, bor  içerikli gübreler hasat yapıldıktan azot ,  ve arkasından  çinko,bor, fosfor karışımlı gübreler  verebilirsiniz.Gübreleme yapıldıktan sonra muhakkak bolca sulama yapılmalıdır.

Nar fidanı dikerken Leonardit kökenli  organik gübreler verebilirsiniz.Bu tarz gübreler hem kök gelişiminin daha hızlı olmasını hemde toprağın ph seviyesine orta seviyeye çekerek fidanın daha  iyi beslenmesini sağlar.Bu gübreleri  kullanırken toprakla iyice karıştırarak veriniz.Köke direk uygulama yapmayınız.

Tüplü Nar Fidanlarında Dikim Mesafesi Nedir?
Tüplü Nar fidanlarını , fidanlar arası 2-3 metre , sıralar arası 4 metre olacak şekilde dikebilirsiniz.

Tozlayıcı Nar Fidanı Ne Demektir?
Nar fidanında bilenen herhangi bir tozlayıcı yoktur.

Dikilen Tüplü 2 Yaşlı Nar Fidanı Ne zaman Meyve Verir?
Uygun koşullar altında dikilen bir nar fidanından aynıyıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.

Tüplü Nar Fidanı Satışı Nasıl olmaktadır?
E-fidancim.com üzerinde tüplü narfidanları 12 ay dikildiği için 12 ay boyunca satışı olmaktadır.

Satışta Olan Tüplü Nar Fidanlarının Yaşı Nedir ve Tüplü Nar fidanları Nasıl Ambalajlanıp Gönderilmektedir?

Satışta olan tüplü nar fidanlarının yaşı 1 olup arasında olup sadece tüplü fidan göndermek için tasarlanan özel tasarım karton kutularda gönderilmektedir.Ürünle beraber gönderilecek fidan kutusunu tüplü nar fidanların hemen yanında görebilirsiniz.Ürünlerle beraber ürün dikim klavuzları gönderilmektedir.

Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda Nar Fidanı-Ağacı Yetiştirebilirmiyim?
Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda Nar Fidanı-Ağacı yetiştirebilirsiniz.Yeterki güneş alan bir yer olsun.Saksıda Yetiştirmek için kullanacak olduğunuz saksı asgari ,9 litrelik bir saksı olmalıdır.Saksıda içerisinde kullanacak olduğunuz maddenin %85 i toprak geriye kalanı ise torf olmalıdır.Ev içerisinden yetiştimek için kışın fidanların soğuklamasını almasını sağlamak adına çok soğuk geçen bölgelerde 1 ay dışarıda ılıman bölgelerde ise 2 ay kadar dışarıda kalmalıdır.

Yetiştiricilik Hakkında
Nar İklim İsteği
Nar pek çok iklim koşullarında sorunsuz yetiştirilebilen bir meyvedir. Yetiştiriciliğinin yapılacağı bölgede yazların uzun ve sıcak, kışların ılık ve yağışlı olması uygundur. Narın soğuklama gereksinimi hemen hemen yok gibidir. Meyvelerini olgunlaştırabilmek için vejetasyon dönemi içinde yüksek bir sıcaklık toplamı ister. Nar, ülkemizin iklimi daha serin geçen bölgelerinde ( İç Anadolu gibi) Mayısta, oysa biraz daha sıcak geçen (Akdeniz gibi) bölgelerinde ise Nisanda çiçeklenmeye başlar. Çiçeklenme haziran ayına kadar sürmektedir. Yıllık ortalama 500 mm'lik yağış yetiştiricilik için yeterlidir. Yaz aylarındaki yağışlar meyve kalitesini bozmakta, özellikle olgunluğa yakın dönemlerde meyve çatlamalarına neden olmaktadır. Meyve olumu döneminde kuru hava koşulları, kaliteli meyvelerin oluşması bakımından önemlidir. Nar, şiddetli rüzgar olan bölgelerde yetiştirilmemelidir. Eğer yetiştirilecekse bahçe kenarında rüzgar kıranlar oluşturulmalıdır. Aksi halde meyveler bitkinin dikenlerinden ve dal sürtünmelerinden zararlanarak meyve kalitesi düşecek ve meyve kayıpları olacaktır. Nar Yetiştiriciliğinde Toprak İsteği Nar, pek çok meyve ağacından daha geniş toprak çeşidine uyum gösterebilir. Derin, alüviyal topraklar nar yetiştiriciliği için en uygun topraklardır. Fakat kumlu, killi, kireçli topraklarda da yetiştirilir. Tuzluluğa orta derecede dayanıklıdır.

Nar Yetiştiriciliğinde Dikim ve Bahçe Tesisi
Toprağın nar yetiştiriciliğine uygunluğuna bakıldıktan sonra tesviyesi yapılmalıdır. Öncelikle yaz aylarında pulluk tabanını kırmak için dipkazan çekilir. Sonra pullukla sürülür. Sonbahar döneminde ise 40-60 cm derinlik ve çapta dikim çukurları açılır. Çukurlar üst toprak ve yanmış çiftlik gübresi karışımıyla doldurulur, yabancı otlar temizlenir. Narda dikim aralıkları 2 m ile 6 m arasında olmalıdır. Bunun yanında kapama nar bahçelerinde en yaygın olarak kullanılan dikim aralıkları 2.5 x 4 veya 3 x 4 m dir. Sıralar kuzey -güney doğrultusunda olursa güneş ve havalanma daha iyi olacaktır. Nar fidanları sonbaharda yaprak dökümünden başlayarak kış ayları boyunca ve erken ilkbaharda dikilebilir. Kışları çok soğuk geçmeyen bölgelerde sonbahar dikimi daha uygundur. Nar Yetiştiriciliğinde Sulama Ülkemizde nar genellikle tava ve karık usulü ile sulanmaktadır. Nar yetiştiriciliğinde sulama açısından önerilen damla sulama yöntemidir.
Nar Yetiştiriciliğinde Gübreleme Bitkiye iyi yanmış çiftlik gübresi verilmelidir. İlk yıllarda ağaç başına 10-15 m3/ da, daha sonraki yıllarda 25-30 m3/ da çiftlik gübresi genel olarak önerilmektir. Bitkiye çiftlik gübresi, sonbahar-kış aylarında, bütün kök bölgesini kapatacak şekilde verilmeli ve çapa ile toprağa karıştırılmalıdır. Nar için yeşil gübreleme yapılması da yararlıdır. Genç nar ağacı her yıl ağaç başına yaklaşık 50-100 gr, yetişkin ağaç ise yaklaşık 225-450 gr saf azota gereksinim duyar. Bu miktar bir veya iki defada uygulanabilir. İlk uygulama zamanı kış sonu, ikincisi ise haziran ayıdır. Yetişme döneminin sonuna doğru azot uygulanmamalıdır.Ayrıca nar genel olarak ilk yıllarda ağaç başına yaklaşık 75-125 g, tam verim çağında ise 100-200 g saf fosfora gereksinim duyar. Fosforlu gübreler kış aylarında, taç izdüşümüne 20-30 cm derinlikte uygulanır. Potasyumlu gübrelerin meyve kalitesiyle ilişkisi pek çok çalışmada belirlenmiştir. Genç bir bitkiye 20-40 g/ ağaç, verim çağındaki bitkiye ise 75-150 g/ağaç saf potasyum uygulaması yeterlidir.
Nar Yetiştiriciliğinde Budama Nar için budama uygulaması yapılmadığı durumda ağaç kuvvetli gelişir ve verime geç başlar. Bu nedenle ağaçlar uygun şekillerde budanmalıdır. Ağaçlar tek gövdeli ve çok gövdeli şekillerde budanabilir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.