Satışı Yapılan Tüplü İncir Fidanı Özellikleri ve Teknik Bilgileri
Tüplü İncir Fidanı Ne Demektir?
Tüplü incir fidanı ,kökleri plastik torbada veya saksı içerisinde aşılanmış veya çelikle üretilmiş olan yılın 12 ayı dikilebilen incir fidanı demektir.
Tüplü İncir Fidanı Nasıl Elde Edilir-Üretilir?
Tüplü incir fidanı 2 şekilde üretilir.Bunlardan birincisi üretimin tamamen saksı içerisinde olması ile yapılan üretim ,2.si ise açık kök incir fidanlarının sökümün hemen ardından saksı veya plastik torba içerisinde alınmasıyla yapılan üretimdir.Açık kök fidanların torbaya alındıktan(şaşırtma işlemi) sonra belli bir adaptasyon süresinin geçmesi gerekir.Genelde 2. Yolla tüplü incir fidanı üretilmektedir.İncir fidanı üretiminde genelde çelikleme yöntemi kullanılmaktadır.
Tüplü İncir Fidanları Ne Zaman Dikilir?-Dikilmelidir?
Tüplü incir fidanları yılın 12 ayı dikilebilmektedir.
Tüplü İncir Fidanı Çeşitleri Nelerdir?
E-fidancim.com olarak geniş bir Tüplü incir fidanı üretim yelpazemiz olup üretilen incir fidanı çeşitlerinden bazıları , aydın sarısı inciri, beyaz lob incir , siyah orak inciri, beyaz orak inciri, bardacık incir, bursa siyahı inciri gibi çeşitlerdir.
Tüplü İncir Fidanlarını Dikerken Nasıl Korumalıyım-Hava Şartları Sebebiyle Dikim yapamazsam Fidanları Nasıl Korurum?
Tüplü incirfidanlarını hava muhalefeti veya herhangi bir sebebten dolayı dikemiyorsanız ;fidanları mümkünse 4-5 güne bir sulayarak toprak zeminde bekletebilirsiniz.Toprak zemin üzerinden bekletme şansınız yok ise beton zemin üzerinde kısa süreliğine(maksimum 10 gün) bekletebilirsiniz aksi durumda beton soğuğunu alan fidanın yaprakları dökülmeye başlayacaktır.Büyük saksılı(asgari 9 litre) fidanların beton zemin üzerinde beklemesinde herhangi bir sakınca yoktur.
Tüplü İncir Fidanlarında Dikerken Nelere Dikkat Edilmeli-Nasıl Ekilmeli-Dikilmelidir?
İncir Fidanı çukurlarını en, boy ve yükseklik olarak 50 cm olacak şekilde kazabilirsiniz.Tüplü incir fidanının saksısını veya torbasını toprağı dağılmayacak şekilde çıkartınız.Fidan çukurunuza fidanı dik bir şekilde yerleştirdikten sonra fidan çukurunu toprakla kapatınız ve sıkıştırınız.Fidan başına 5-15 litre arasında can suyu vermeyi muhakkak veriniz.Can suyunu fidan çukurunun yarısını toprakla kapattıktan sonra 5 litre , kalan kısmını toprakla kapattıktan sonra 5 litre olacak şekilde verebilirsiniz. Daha sonra fidanın yanına destek çubuğu çakınız ve fidanı ,destek çubuğuna sekiz rakamı olacak şekilde iple bağlayınız.
İncir Fidanlarında Gübreleme Nasıl Olmalıdır?
İncir Fidanlarında gübreleme ağacın yaşına göre değişmektedir.Gübreleme yapmadan önce mutlaka toprak analizi yapılmalıdır.Örneğin Toprağınız kireçli ise mutlaka toprağınıza kükürt veriniz.Mümkünse hızlı sonuç almak için sıvı kükürt veriniz.Genel olarak Kışın Fosfor, potasyumlu karışımlı kompoze gübreler kullanabilirsiniz.Kışın kullanacak olduğunuz kompoze gübrelerin azot oranının az olmasına dikkat ediniz hatta hiç olmasın. Meyve döneminde potasyum, bor içerikli gübreler hasat yapıldıktan azot , ve arkasından çinko,bor, fosfor karışımlı gübreler verebilirsiniz.Gübreleme yapıldıktan sonra muhakkak bolca sulama yapılmalıdır.
İncir fidanı dikerken Leonardit kökenli organik gübreler verebilirsiniz.Bu tarz gübreler hem kök gelişiminin daha hızlı olmasını hemde toprağın ph seviyesine orta seviyeye çekerek fidanın daha iyi beslenmesini sağlar.Bu gübreleri kullanırken toprakla iyice karıştırarak veriniz.Köke direk uygulama yapmayınız.
Tüplü İncir Fidanlarında Dikim Mesafesi Nedir?
Tüplü İncir fidanlarını ,fidanlar arası 8 metre , sıralar arası 8 metre olacak şekilde dikebilirsiniz.
Tozlayıcı İncir Fidanı Ne Demektir?
İncir fidanında bilenen herhangi bir tozlayıcı yoktur.
Dikilen Tüplü 2 Yaşlı İncir Fidanı Ne zaman Meyve Verir?
Uygun koşullar altında dikilen bir incir fidanındanaynı 1 içerisinde meyve görmeniz gerekir.
Tüplü İncir Fidanı Satışı Nasıl olmaktadır?
E-fidancim.com üzerinde tüplü incir fidanları 12 ay dikildiği için 12 ay boyunca satışı olmaktadır.
Satışta Olan Tüplü İncir Fidanlarının Yaşı Nedir ve Tüplü İncir fidanları Nasıl Ambalajlanıp Gönderilmektedir?
Satışta olan tüplü incir fidanlarının yaşı 1-2 arasında olup sadece tüplü fidan göndermek için tasarlanan özel tasarım karton kutularda gönderilmektedir.Ürünle beraber gönderilecek fidan kutusunu tüplü incir fidanların hemen yanında görebilirsiniz.Ürünlerle beraber ürün dikim klavuzları gönderilmektedir.
Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda İncir Fidanı-Ağacı Yetiştirebilirmiyim?
Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda İncir Fidanı-Ağacı yetiştirebilirsiniz.Yeterki güneş alan bir yer olsun.Saksıda Yetiştirmek için kullanacak olduğunuz saksı asgari ,9 litrelik bir saksı olmalıdır.Saksıda içerisinde kullanacak olduğunuz maddenin %85 i toprak geriye kalanı ise torf olmalıdır.Ev içerisinden yetiştimek için kışın fidanların soğuklamasını almasını sağlamak adına çok soğuk geçen bölgelerde 1 ay dışarıda ılıman bölgelerde ise 2 ay kadar dışarıda kalmalıdır.
İncir Yetiştiriciliği
İncir Yetiştiriciliği iklim istekleri:Kışları ılık, yazları sıcak ve kurak, yıllık ortalama sıcaklığı 18-20 C olan yerlerde yetişir. Meyve oluşumundan hasat sonuna kadar (mayıs-ekim aylarında ) daha yüksek sıcaklıklar, Ağustos-Eylül gibi meyve olgunlaşması ve kurutma döneminde 30 C ortalama sıcaklık ister. Sıcaklık 40 dereceyi geçmemelidir. Aksi halde dallar yanar, meyveler küçük kalır ve yanar.
En düşük sıcaklığın –9 C den daha aşağı düştüğü yerlerde incir tarımı başarılı şekilde yapılamaz. Ekim-kasım aylarında –3, -4 C ye kadar düşen erken donlardan zarar görebilir. Mart sonu ve nisanda -1 C ve daha düşük sıcaklıklar yeni sürgün büyümesini zarara uğratacak ve ürünü azaltacaktır.
Kış sonundaki -4 C ve -7 C sıcaklıklar erkek incirlerde boğa ürününe dolayısıyla ilek arısına zararlıdır. Erkek incir bahçeleri kış donlarının görülmediği kuzeyi kapalı, güneye bakan yerlerde kurulmalıdır.
Optimal yıllık yağış 625 mm dir. Bunun altındaki yağışlarda sulama gereklidir. Fazla yağış alan bölgelerde ise ağaçlar kuvvetli büyür,meyveler iri ve tatsız olur.
Kurutmacılık yönünden Temmuz ayları yağışsız ve bulutsuz geçmelidir. Kurutma mevsiminde hava bagıl nemi % 40-45 olmalıdır. Olgunluk dönemindeki yüksek bağıl nem, meyvelerde yarılmaya neden olur. Olgunluk ve kurutma mevsiminde denizden esen yüksek bağıl neme sahip rüzgarlar meyvelerde kalite düşmesine ve yarılmalara neden olur. Karadan esen sıcak ve kuru rüzgarlar uzun süre eserlerse küçük ve kuru meyveler oluşur.
Denizden esen nemli ve serin rüzgar ile karadan esen kuru ve sıcak rüzgar karşılıklı eserse meyvede irilik ve kalite artar.
İlekleme döneminde esen kuvvetli rüzgarlar ilek arısının uçuşunu engelleyeceği için uygun değildir.
İncir Yetiştiriciliği Toprak istekleri:Çok fazla nemli topraklar hariç hemen her toprakta yetişir. Kuru incir kalitesi söz konusu olduğunda ise toprak yönünden seçici olur. Derin, kumlu-killi organik materyal ve kirece sahip toprakları ister. 120 cm ve daha derin topraklarda iyi gelişir.
Toprak tuzluluğuna az dayanır. Kireççe zengin topraklarda iyi gelişir. Ph 6-7, 8 olan nötr ya da nötre yakın topraklar uygundur. Sodyum ve bor minerallerinin aşırısına duyarlıdır.
Yüksek taban suyu ile yükselip alçalan kararsız taban suyundan zarar görür. Taban suyu zemine 2 metreden yakın olmamalıdır.
İncir Yetiştiriciliğinde Sulama
İncir ağacının en uygun yağış isteği 625 mm dir. Yağış miktarının 550 mm. nin altına düşmesi durumunda sulama yapmak gerekir. Yıllık yağışın yeterli olmadığı yıllarda yağışların miktarına da bağlı olarak bir veya iki sulama yapmak yararlı ve hatta zorunludur. Yağışların çok yetersiz olduğu durumlarda haziran sonu ve temmuz başlarında ikinci bir sulama yapma gereği ortaya çıkar.
Yıllık yağışın çok az olduğu ekstrem yıllarda ve bahçe topraklarının çok süzek olduğu durumlarda kış yağışlarından en yüksek şekilde yararlanılmış, kış sulamaları yapılmış olsa bile ek sulama yapma gereği ortaya çıkar. Böyle durumlarda mayıs ayında ve haziran sonu temmuz başında ek sulama yapmak gerekir. Sulama yapmanın çok güç olduğu durumlarda bile bundan kaçınılmamalıdır.
İncir Yetiştiriciliğinde Gübreleme
İncir yetiştiriciliği için 6-7.8 arasında değişen bir toprak pH sı uygundur. İncir ağacı kireç seven bir bitki olduğu için oldukça yüksek kirece sahip topraklarda yetiştirilebilir. Toprak pH sının düşük olduğu yerlerde ağaçlara kireç verilmesi yararlı ve hatta zorunludur.
Kireçleme ile toprağa verilecek kireç miktarı, toprak pH sı, toprağın yapısı (bünyesi) organik madde içeriği ve kullanılacak kireç materyallerinin özelliklerine bağlı olarak değişmektedir. Kireç uygulaması sonbaharda yapılır. Toprağa serpilen kireç sürüm ile veya diğer yollarla toprağın altına gömülür. Yapılacak gübreleme ağaçlarda noksanlığı görülen besin maddelerini sağlamalıdır.
Azot gübrelemesi vegetatif gelişmeyi yani yaprak ebadını, yıllık sürgünlerin uzunluğunu artırır. Sürgün uzunluğu artınca meyve sayısı da artar. Meyve sayısında bu olumlu gelişmeye rağmen meyve iriliği azalır. Özellikle kurutmalık çeşitlerde, kuru meyve kalitesi azalır, meyve kabuk rengi koyulaşır.
Fosfor besin maddesi diğer işlevleri yanında incirde meyve iriliğini de olumlu yönde etkilemektedir. İncir yetiştiriciliğinde, irilik önemli bir özelliktir.
Potasyum besin maddesi de meyve kalitesi ve ürün miktarı üzerine etkili olmaktadır. Potasyum, meyvelerin güneş yanmasından zarar görmelerini azaltır. Daha açık kabuk rengine sahip, daha yumuşak kuru incir meyvesi elde edilmesine yardım eder.
Verilecek gübre miktarının saptanmasında çeşitli etmenlerin (iklim, toprak ve bitki faktörü ) göz önüne alınması zorunludur.Çiftlik gübresi, dekara 2-3 ton olarak hesap edilir. Bu miktar gübreyi dağıtmak için her 4 ağaç arasına 1-2 araba gübre bırakılır. Gübreyi ağaçların diplerine yığmak doğru değildir.
Tüplü incir fidanı ,kökleri plastik torbada veya saksı içerisinde aşılanmış veya çelikle üretilmiş olan yılın 12 ayı dikilebilen incir fidanı demektir.
Tüplü İncir Fidanı Nasıl Elde Edilir-Üretilir?
Tüplü incir fidanı 2 şekilde üretilir.Bunlardan birincisi üretimin tamamen saksı içerisinde olması ile yapılan üretim ,2.si ise açık kök incir fidanlarının sökümün hemen ardından saksı veya plastik torba içerisinde alınmasıyla yapılan üretimdir.Açık kök fidanların torbaya alındıktan(şaşırtma işlemi) sonra belli bir adaptasyon süresinin geçmesi gerekir.Genelde 2. Yolla tüplü incir fidanı üretilmektedir.İncir fidanı üretiminde genelde çelikleme yöntemi kullanılmaktadır.
Tüplü İncir Fidanları Ne Zaman Dikilir?-Dikilmelidir?
Tüplü incir fidanları yılın 12 ayı dikilebilmektedir.
Tüplü İncir Fidanı Çeşitleri Nelerdir?
E-fidancim.com olarak geniş bir Tüplü incir fidanı üretim yelpazemiz olup üretilen incir fidanı çeşitlerinden bazıları , aydın sarısı inciri, beyaz lob incir , siyah orak inciri, beyaz orak inciri, bardacık incir, bursa siyahı inciri gibi çeşitlerdir.
Tüplü İncir Fidanlarını Dikerken Nasıl Korumalıyım-Hava Şartları Sebebiyle Dikim yapamazsam Fidanları Nasıl Korurum?
Tüplü incirfidanlarını hava muhalefeti veya herhangi bir sebebten dolayı dikemiyorsanız ;fidanları mümkünse 4-5 güne bir sulayarak toprak zeminde bekletebilirsiniz.Toprak zemin üzerinden bekletme şansınız yok ise beton zemin üzerinde kısa süreliğine(maksimum 10 gün) bekletebilirsiniz aksi durumda beton soğuğunu alan fidanın yaprakları dökülmeye başlayacaktır.Büyük saksılı(asgari 9 litre) fidanların beton zemin üzerinde beklemesinde herhangi bir sakınca yoktur.
Tüplü İncir Fidanlarında Dikerken Nelere Dikkat Edilmeli-Nasıl Ekilmeli-Dikilmelidir?
İncir Fidanı çukurlarını en, boy ve yükseklik olarak 50 cm olacak şekilde kazabilirsiniz.Tüplü incir fidanının saksısını veya torbasını toprağı dağılmayacak şekilde çıkartınız.Fidan çukurunuza fidanı dik bir şekilde yerleştirdikten sonra fidan çukurunu toprakla kapatınız ve sıkıştırınız.Fidan başına 5-15 litre arasında can suyu vermeyi muhakkak veriniz.Can suyunu fidan çukurunun yarısını toprakla kapattıktan sonra 5 litre , kalan kısmını toprakla kapattıktan sonra 5 litre olacak şekilde verebilirsiniz. Daha sonra fidanın yanına destek çubuğu çakınız ve fidanı ,destek çubuğuna sekiz rakamı olacak şekilde iple bağlayınız.
İncir Fidanlarında Gübreleme Nasıl Olmalıdır?
İncir Fidanlarında gübreleme ağacın yaşına göre değişmektedir.Gübreleme yapmadan önce mutlaka toprak analizi yapılmalıdır.Örneğin Toprağınız kireçli ise mutlaka toprağınıza kükürt veriniz.Mümkünse hızlı sonuç almak için sıvı kükürt veriniz.Genel olarak Kışın Fosfor, potasyumlu karışımlı kompoze gübreler kullanabilirsiniz.Kışın kullanacak olduğunuz kompoze gübrelerin azot oranının az olmasına dikkat ediniz hatta hiç olmasın. Meyve döneminde potasyum, bor içerikli gübreler hasat yapıldıktan azot , ve arkasından çinko,bor, fosfor karışımlı gübreler verebilirsiniz.Gübreleme yapıldıktan sonra muhakkak bolca sulama yapılmalıdır.
İncir fidanı dikerken Leonardit kökenli organik gübreler verebilirsiniz.Bu tarz gübreler hem kök gelişiminin daha hızlı olmasını hemde toprağın ph seviyesine orta seviyeye çekerek fidanın daha iyi beslenmesini sağlar.Bu gübreleri kullanırken toprakla iyice karıştırarak veriniz.Köke direk uygulama yapmayınız.
Tüplü İncir Fidanlarında Dikim Mesafesi Nedir?
Tüplü İncir fidanlarını ,fidanlar arası 8 metre , sıralar arası 8 metre olacak şekilde dikebilirsiniz.
Tozlayıcı İncir Fidanı Ne Demektir?
İncir fidanında bilenen herhangi bir tozlayıcı yoktur.
Dikilen Tüplü 2 Yaşlı İncir Fidanı Ne zaman Meyve Verir?
Uygun koşullar altında dikilen bir incir fidanındanaynı 1 içerisinde meyve görmeniz gerekir.
Tüplü İncir Fidanı Satışı Nasıl olmaktadır?
E-fidancim.com üzerinde tüplü incir fidanları 12 ay dikildiği için 12 ay boyunca satışı olmaktadır.
Satışta Olan Tüplü İncir Fidanlarının Yaşı Nedir ve Tüplü İncir fidanları Nasıl Ambalajlanıp Gönderilmektedir?
Satışta olan tüplü incir fidanlarının yaşı 1-2 arasında olup sadece tüplü fidan göndermek için tasarlanan özel tasarım karton kutularda gönderilmektedir.Ürünle beraber gönderilecek fidan kutusunu tüplü incir fidanların hemen yanında görebilirsiniz.Ürünlerle beraber ürün dikim klavuzları gönderilmektedir.
Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda İncir Fidanı-Ağacı Yetiştirebilirmiyim?
Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda İncir Fidanı-Ağacı yetiştirebilirsiniz.Yeterki güneş alan bir yer olsun.Saksıda Yetiştirmek için kullanacak olduğunuz saksı asgari ,9 litrelik bir saksı olmalıdır.Saksıda içerisinde kullanacak olduğunuz maddenin %85 i toprak geriye kalanı ise torf olmalıdır.Ev içerisinden yetiştimek için kışın fidanların soğuklamasını almasını sağlamak adına çok soğuk geçen bölgelerde 1 ay dışarıda ılıman bölgelerde ise 2 ay kadar dışarıda kalmalıdır.
İncir Yetiştiriciliği
İncir Yetiştiriciliği iklim istekleri:Kışları ılık, yazları sıcak ve kurak, yıllık ortalama sıcaklığı 18-20 C olan yerlerde yetişir. Meyve oluşumundan hasat sonuna kadar (mayıs-ekim aylarında ) daha yüksek sıcaklıklar, Ağustos-Eylül gibi meyve olgunlaşması ve kurutma döneminde 30 C ortalama sıcaklık ister. Sıcaklık 40 dereceyi geçmemelidir. Aksi halde dallar yanar, meyveler küçük kalır ve yanar.
En düşük sıcaklığın –9 C den daha aşağı düştüğü yerlerde incir tarımı başarılı şekilde yapılamaz. Ekim-kasım aylarında –3, -4 C ye kadar düşen erken donlardan zarar görebilir. Mart sonu ve nisanda -1 C ve daha düşük sıcaklıklar yeni sürgün büyümesini zarara uğratacak ve ürünü azaltacaktır.
Kış sonundaki -4 C ve -7 C sıcaklıklar erkek incirlerde boğa ürününe dolayısıyla ilek arısına zararlıdır. Erkek incir bahçeleri kış donlarının görülmediği kuzeyi kapalı, güneye bakan yerlerde kurulmalıdır.
Optimal yıllık yağış 625 mm dir. Bunun altındaki yağışlarda sulama gereklidir. Fazla yağış alan bölgelerde ise ağaçlar kuvvetli büyür,meyveler iri ve tatsız olur.
Kurutmacılık yönünden Temmuz ayları yağışsız ve bulutsuz geçmelidir. Kurutma mevsiminde hava bagıl nemi % 40-45 olmalıdır. Olgunluk dönemindeki yüksek bağıl nem, meyvelerde yarılmaya neden olur. Olgunluk ve kurutma mevsiminde denizden esen yüksek bağıl neme sahip rüzgarlar meyvelerde kalite düşmesine ve yarılmalara neden olur. Karadan esen sıcak ve kuru rüzgarlar uzun süre eserlerse küçük ve kuru meyveler oluşur.
Denizden esen nemli ve serin rüzgar ile karadan esen kuru ve sıcak rüzgar karşılıklı eserse meyvede irilik ve kalite artar.
İlekleme döneminde esen kuvvetli rüzgarlar ilek arısının uçuşunu engelleyeceği için uygun değildir.
İncir Yetiştiriciliği Toprak istekleri:Çok fazla nemli topraklar hariç hemen her toprakta yetişir. Kuru incir kalitesi söz konusu olduğunda ise toprak yönünden seçici olur. Derin, kumlu-killi organik materyal ve kirece sahip toprakları ister. 120 cm ve daha derin topraklarda iyi gelişir.
Toprak tuzluluğuna az dayanır. Kireççe zengin topraklarda iyi gelişir. Ph 6-7, 8 olan nötr ya da nötre yakın topraklar uygundur. Sodyum ve bor minerallerinin aşırısına duyarlıdır.
Yüksek taban suyu ile yükselip alçalan kararsız taban suyundan zarar görür. Taban suyu zemine 2 metreden yakın olmamalıdır.
İncir Yetiştiriciliğinde Sulama
İncir ağacının en uygun yağış isteği 625 mm dir. Yağış miktarının 550 mm. nin altına düşmesi durumunda sulama yapmak gerekir. Yıllık yağışın yeterli olmadığı yıllarda yağışların miktarına da bağlı olarak bir veya iki sulama yapmak yararlı ve hatta zorunludur. Yağışların çok yetersiz olduğu durumlarda haziran sonu ve temmuz başlarında ikinci bir sulama yapma gereği ortaya çıkar.
Yıllık yağışın çok az olduğu ekstrem yıllarda ve bahçe topraklarının çok süzek olduğu durumlarda kış yağışlarından en yüksek şekilde yararlanılmış, kış sulamaları yapılmış olsa bile ek sulama yapma gereği ortaya çıkar. Böyle durumlarda mayıs ayında ve haziran sonu temmuz başında ek sulama yapmak gerekir. Sulama yapmanın çok güç olduğu durumlarda bile bundan kaçınılmamalıdır.
İncir Yetiştiriciliğinde Gübreleme
İncir yetiştiriciliği için 6-7.8 arasında değişen bir toprak pH sı uygundur. İncir ağacı kireç seven bir bitki olduğu için oldukça yüksek kirece sahip topraklarda yetiştirilebilir. Toprak pH sının düşük olduğu yerlerde ağaçlara kireç verilmesi yararlı ve hatta zorunludur.
Kireçleme ile toprağa verilecek kireç miktarı, toprak pH sı, toprağın yapısı (bünyesi) organik madde içeriği ve kullanılacak kireç materyallerinin özelliklerine bağlı olarak değişmektedir. Kireç uygulaması sonbaharda yapılır. Toprağa serpilen kireç sürüm ile veya diğer yollarla toprağın altına gömülür. Yapılacak gübreleme ağaçlarda noksanlığı görülen besin maddelerini sağlamalıdır.
Azot gübrelemesi vegetatif gelişmeyi yani yaprak ebadını, yıllık sürgünlerin uzunluğunu artırır. Sürgün uzunluğu artınca meyve sayısı da artar. Meyve sayısında bu olumlu gelişmeye rağmen meyve iriliği azalır. Özellikle kurutmalık çeşitlerde, kuru meyve kalitesi azalır, meyve kabuk rengi koyulaşır.
Fosfor besin maddesi diğer işlevleri yanında incirde meyve iriliğini de olumlu yönde etkilemektedir. İncir yetiştiriciliğinde, irilik önemli bir özelliktir.
Potasyum besin maddesi de meyve kalitesi ve ürün miktarı üzerine etkili olmaktadır. Potasyum, meyvelerin güneş yanmasından zarar görmelerini azaltır. Daha açık kabuk rengine sahip, daha yumuşak kuru incir meyvesi elde edilmesine yardım eder.
Verilecek gübre miktarının saptanmasında çeşitli etmenlerin (iklim, toprak ve bitki faktörü ) göz önüne alınması zorunludur.Çiftlik gübresi, dekara 2-3 ton olarak hesap edilir. Bu miktar gübreyi dağıtmak için her 4 ağaç arasına 1-2 araba gübre bırakılır. Gübreyi ağaçların diplerine yığmak doğru değildir.