700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Nadir Golden Dört Mevsim Mimoza Tohumu(5 adet)

* 26,79 TL den başlayan taksitlerle!!
0.00 Puan - 0 Değerlendirme
26,79 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim
Mimoza Ağacı
Bir akasya türü olan mimoza ağacı, hem görüntüsü hem de yazın sağladığı hoş esintisiyle sevilen bir süs ağacıdır. Avustralya, yeryüzünde 1100-1200 civarında türü bulunan mimozaların anavatanı olarak kabul edilmektedir.

Bahçelerin Süsü
Kış aylarında yapraklarını dökmeyen mimozanın dantelsi yaprakları griye çalar. Kış sonuna doğru açan çiçekleri, yazın da gölgesiyle en güzel süs ağaçlarındandır. Boyu 20 yılda 15 metreye ulaşan bitkinin büyümesi bayağı bir hızlıdır. İlk yıllarında iyi bir bakım uygularsanız senede bir metreye yakın boy atar.

Çabuk Yayılır
Ağaç çok dağınık bir büyüme gösterebilir. Bu nedenle her sene çiçeklendikten sonra sıkı bir budama yapmalısınız. Böylece, hem tohumlanmayı önlemiş olur hem de görüntüsünün daha da güzelleşmesini sağlarsınız. Mimoza çabuk yayılır. Kök yakınından toprak yüzeyinde çıkan yan dallarını, toprağı biraz kazarak, başlangıç bölgesinden kesiniz. Böylece ağacınız daha sağlıklı büyür.

Balkonda Mimoza
Bol güneş alan, rüzgarlara karşı korunaklı bir balkonda da mimoza yetişir. Bunun için, onu büyük bir saksıya yerleştirin. Budamayı ihmal etmeyin. Saksının yarısını orman toprağı, yarısını da bahçe toprağıyla doldurun. Düzenli biçimde, aşırıya kaçmadan suyunu verin. Biraz da ilgi gösterin bakın görün bahçedeki bir mimoza kadar güzel olacaktır.

Ne İster?
Ilıman iklimde rahat yetişir. Don olaylarına karşı korunmalıdır. Nitelikli, geçirgen ve kireçsiz toprak sever. Güneşe bakan bir alana yerleştirilmelidir. İleride boyu uzadığında rahat edebileceği bir mekan seçin. Dikim işlemini soğuk bölgelerde ilkbahar, ılıman bölgelerde sonbahar - ilkbahar arası yapın . Birden fazla dikileceği zaman, aralarında 2.5-3 metre bırakın. Çiçeklenme sonrası dallarını kısaltarak budayın.
 
Tohum çimlendirme yöntemleri sizler için aşağıda detaylı bir biçimde listelenmiştir.
 
Gönderilecek Mimoza Tohumu Teknik Bilgileri Lütfen Dikkatli Bir Şekilde Okuyunuz

-Gönderilecek Ürün:Size gönderilecek olan ürün tohumdur. Paket içerisinde ürün adında belirtilen miktar kadar tohum mevcuttur. Özel tasarım tohum gönderim ambalajları içerisinde gönderilecektir.
-Tohum Ekim Zamanı:İlkbahar, sonbahar ve iç mekan içerisinde her zaman
-Tohum Ekim Mesafesi:Sıra arası 110-120 cm, sıra üzeri 70-80 cm arası olacak şekilde ekim yapabilirsiniz.
-Mimoza Tohumu Ekim Derinliği:Tohum çapının 2-3 katı. Tohumu fazla derine ekmeniz tohum çıkışını engelleyecektir. Bu yüzden derine ekilmemesine dikkat ediniz.
-1 Gramdaki Tohum Miktarı:100-120 adet arasında Mimoza tohumu bulunmaktadır.
-Dekara Gereken Bitki Adedi:1 dekar için ortalama dikim mesafesi ve arazi koşullarına bağlı olmakla beraber 400 ile 500 adet arasında bitki gerekir.
-Soğuk Katlama:Kış ekimlerinde tohumlar dış mekana ekilecekse erken dönemde dikildiğinde soğuk katlamasını alır ama ilkbaharın sonlarında dikilir veya yazın olan dikimlerde bu soğuk katlamanın alınabilmesi için +4 derecede en az 2-3 ay buzdolabında nemli bez içerisinde tohumların beklemesi gerekmektedir.
-Tahmini Çimlenme:2-3 ay içerisinde çimlenme gerçekleşecektir.

Sebze Tohumu 
-Satın Alınan Tohumlar Nasıl Muhafaza Edilmeli:Tohumlarınızı buzdolabınızın meyve saklama kısmında rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz. Bu şekilde tohumlarınızı 2-3 çeşide göre muhafaza edebilirsiniz.
-Mimoza  Tohumu Ekimi Nasıl Yapılmalıdır?Mimoza tohumlarınızı ekmeden önce yapmanız gereken öncelikli iş tohumlarınızı 1 saat kadar su içerisinde bekletmektir. Daha sonra tohum ocaklarınızı tohum çapının 2-3 katı olacak derinlikte açınız şekilde açınız ve her tohum ocağına en az 2 tohum koyunuz.
Tohum Gübreleme 
-Oluşan Fidenin Gübrelemesi ve Sulaması :Yavaş salınımlı akıllı gübrelerden kullanabilirsiniz veya organik solucan-yarasa gübresi kullanabilirsiniz.1 litrelik bir sıvı organik gübre size ortalama 100 litrelik ve gübreli su çözeltisi hazırlamanızı sağlar. Bitki gelişiminde her 2. sulamanızda gübre su verilebilir. Gübreleme konusunda pratik bir yöntem ise osmocote akıllı gübreler kullanmanızdır.8-9 aylık gübrelerden 1 çay kaşığı gübre vermeniz 1 litrelik saksı içerisindeki bitkinin 8-9 aylık ihtiyacını karşılayacaktır yada 1 metrekarelik bir alana 1 yemek kaşığı gübre toprağına karıştırıp verebilirsiniz.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Nadir Golden Dört Mevsim Mimoza Tohumu(5 adet) Hızlı Gönderim Nadir Golden Mimoza Tohumu Satışı e-fidancim.com da TVM743 Nadir Golden Dört Mevsim Mimoza Tohumu(5 adet)

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.