700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Mavi Ladin Tohumu (20 tohum)

* 34,63 TL den başlayan taksitlerle!!
4.50 Puan - 4 Değerlendirme
34,63 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim

Mavi Ladin

Kabuk ince ve pulludur. Genç ağaçlarda taç konik, yaşlılarda silindiriktir. Sürgünler kalın, turuncu-kahverengi, genellikle pürüzsüzdür. İğne yapraklar 15-30 mm uzunlukta, kalın, soluk boz-yeşil veya parlak mavi, ucu sivridir ve altında tek bir stoma bandı yer alır. İğne yapraklar koparılınca kötü bir koku verir.

Kozalaklar  sarkık, ince uzun, silindirik, 6-11 cm uzunlukta, kapalıyken 2 cm genişliğinde, açıkken ise 4 cm genişliğindedir. İnce bükülebilen kozalak pulları 20-24 mm uzunluğunda kenarları dalgalıdır. Kırmızımsı menekşe renkli kozalaklar 5-7 ay sonunda olgunlaşır. Tohumlar siyah, 3-4 mm uzunluğunda, ince uzun, tohum kanadı 10-13 mm olup donuk kahverengidir.

 

Gönderilecek Mavi Ladin Tohumu Teknik Bilgileri Lütfen Dikkatli Bir Şekilde Okuyunuz

-Gönderilecek Ürün:Size gönderilecek olan ürün tohumdur. Paket içerisinde ürün adında belirtilen miktar kadar tohum mevcuttur. Özel tasarım tohum gönderim ambalajları içerisinde gönderilecektir.
-Tohum Ekim Zamanı:İlkbahar, sonbahar ve iç mekan içerisinde her zaman
-Tohum Ekim Mesafesi:Sıra arası 100-120 cm, sıra üzeri 80-100 cm arası olacak şekilde ekim yapabilirsiniz.
-Mavi Ladin Tohumu Ekim Derinliği:Tohum çapının 2-3 katı. Tohumu fazla derine ekmeniz tohum çıkışını engelleyecektir. Bu yüzden derine ekilmemesine dikkat ediniz.
-1 Gramdaki Tohum Miktarı:150-200 adet arasında Mavi Ladin tohumu bulunmaktadır.
-Dekara Gereken Bitki Adedi:1 dekar için ortalama dikim mesafesi ve arazi koşullarına bağlı olmakla beraber 700 ile 800 adet arasında bitki gerekir.
-Soğuk Katlama:Kış ekimlerinde tohumlar dış mekana ekilecekse erken dönemde dikildiğinde soğuk katlamasını alır ama ilkbaharın sonlarında dikilir veya yazın olan dikimlerde bu soğuk katlamanın alınabilmesi için +4 derecede en az 2-3 ay buzdolabında nemli bez içerisinde tohumların beklemesi gerekmektedir.
-Tahmini Çimlenme:2-3 ay içerisinde çimlenme gerçekleşecektir.

Sebze Tohumu 
-Satın Alınan Tohumlar Nasıl Muhafaza Edilmeli:Tohumlarınızı buzdolabınızın meyve saklama kısmında rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz. Bu şekilde tohumlarınızı 2-3 çeşide göre muhafaza edebilirsiniz.
-Mavi Ladin  Tohumu Ekimi Nasıl Yapılmalıdır?Mavi Ladin tohumlarınızı ekmeden önce yapmanız gereken öncelikli iş tohumlarınızı 1 saat kadar su içerisinde bekletmektir. Daha sonra tohum ocaklarınızı tohum çapının 2-3 katı olacak derinlikte açınız şekilde açınız ve her tohum ocağına en az 2 tohum koyunuz.
Tohum Gübreleme 
-Oluşan Fidenin Gübrelemesi ve Sulaması :Yavaş salınımlı akıllı gübrelerden kullanabilirsiniz veya organik solucan-yarasa gübresi kullanabilirsiniz.1 litrelik bir sıvı organik gübre size ortalama 100 litrelik ve gübreli su çözeltisi hazırlamanızı sağlar. Bitki gelişiminde her 2. sulamanızda gübre su verilebilir. Gübreleme konusunda pratik bir yöntem ise osmocote akıllı gübreler kullanmanızdır.8-9 aylık gübrelerden 1 çay kaşığı gübre vermeniz 1 litrelik saksı içerisindeki bitkinin 8-9 aylık ihtiyacını karşılayacaktır yada 1 metrekarelik bir alana 1 yemek kaşığı gübre toprağına karıştırıp verebilirsiniz.

 

Reiz
Kısmet bu işler bazen ne yaparsan yap olmaz
ÜNAL YILDIRIM | 31/10/2019
Ahmet
Direk kendi buyuyormu ben ilk defa yapacagim asili ladin camlar falan diyorlar bunu buyutunce asi yapilacakmi ?
Ahmet Kaçan | 01/05/2017
MAVİ LADİN TOHUMU
Tohumlar çok güzel bir şekilde paketlenmiş ve içinden çıkan tohumların nerdeyse hepsi amatör olmama rağmen çimlendi
fatih ayvacı | 07/05/2013
Tohumlar kaliteli
Tohumu kutusu iki katlı, bir görünen bu yüzü, birde içinde asıl tohumları güzel saklayan aliminyum paketi, tohumlar hiç bir şekilde bozulmamıştı. Tohumları diktim, 3-4 gün içinde filizlenmeye başladı..
deniz kırmızıdağ | 09/05/2012
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Mavi Ladin Tohumu (20 tohum) Mavi Ladin Tohumu satışında en uygun fiyat ve ödeme seçeneği E-fidancim.com'da. TEKD670 Mavi Ladin Tohumu (20 tohum)

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.