700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Kutsal Buda(Bodhi) Ağacı Tohumu(5 tohum)

* 29,77 TL den başlayan taksitlerle!!
0.00 Puan - 0 Değerlendirme
29,77 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim

Kutsal Buda(Bodhi) Ağacı

Bodhi Ağacı , Hindistan'ın Bihar Eyaletindeki Mahabodhi Tapınağı yakınlarında bulunan kutsal hintinciri (Ficus religiosa) türüne ait bir ağaçtır. Gautama Buddha bu ağacın altında tam ve aşılamaz aydınlanmaya ulaştığı için, Bodhi, yani bilgelik ağacı olarak adlandırılmıştır.

Bugün Mahabodhi Tapınağında bulunan Bodhi ağacı, orijinal Bodhi ağacından M.Ö. 288'de üretilmiş olan Sri Lanka'daki Sri Maha Bodhi'den üretilmiştir.

Budizm ve İncir Ağacı

Rivayete göre; Siddhartha Gautama’nın bir incir ağacının altında uyanışı (Sanskritçe: Buda’nın aydınlanması) yaşamış ve böylece Buda (uyanmış) olmuştur. Bu nedenle incir (Bodhi) ağacı, o günden beri Budist sanatında bir sembol olarak kullanılmaktadır. İncir ağaçlarına Budist tapınaklarında ve tablolarında sık sık yer verilmiştir.

 

Bodh Gaya’da –eski adı Uruvela- Mahabadhi Tapınağı’nın yanında bir Bodhi ağacı vardır. Bu ağaç, altında Buda’nın aydınlandığı orijinal Bodhi ağacından üretilmiştir. Kral Ashoka’nın M.Ö. 3.yy.da Sri Lanka’da bulduğu orijinal Bodhi ağacının bir dalı tarihi kanıt olarak kabul edilmektedir. Bir zamanlar kraliyet başkenti olan Anuradhapura’da orijinal Bodhi ağacından üretilen Sri Maha Bodhi ağacı yetiştirilmektedir. Bugün Budistler için burası önemli bir hac yeri olarak görülmektedir. Güneydoğu Asya topraklarında da, örneğin Tayland’daki Wat Phra Kaeo Tapınağı’nda, en azından bir tane Bodhi ağacı vardır. Bodhi ağacı, nisan ya da mayıs ayında dolunay sırasında Vesak Bayramı için bir odak noktası olarak görülmektedir.

 

 

  • Tohum Ekim Zamanı:İlkbahar,Sonbahar, iç mekanda her zaman.
  • Tohum Ekim Derinliği:Tohum çapının 2-3 katı
  • Tahmini Çimlenme Zamanı:2-3 ay 
  • Soğuk Katlama:Kış ekimlerinde tohumlar dış mekana ekilecekse erken dönemde dikildiğinde soğuk katlamasını alır ama ilkbaharın sonlarında dikilir veya yazın olan dikimlerde bu soğuk katlamanın alınabilmesi için +4 derecede an az 2-3 ay buzdolabında yapılması gerekir
  • Her Tohum Ocağına:2-3 Tohum.
  • Tohum Çimlendirmesi:Tohumları ocaklarına koymadan önce muhakkak 2-3 saat ılık su veya nemli bez içerisinde bekletiniz.Bu şekilde suyu içine alan tohum daha kolay çimlenecektir.
  • Oluşan Fide Gübrelemesi:Fide oluşumu başladıktan sonra mutlaka her sulamanızda olmasa bile 4. veya 5. sulamanızda yapraktan gübre veriniz.Yaprak gübrelemesinde sıvı yarasa gübresi veya sıvı solucan gübresi kullanarak yapabilirsiniz.Hobi amaçlı 1 veya 2 litrelik gübre ile 400 litrelik karışım sizin 1 sezonluk gübre ihtiyacınızı görecektir.
  • Oluşan Fide İlaçlaması:Fidelerde genel koruyucu olarak arılar için zararsız olan ürünlerden kullanmanız tavsiye edilir.
  • Saksı İçerisinde Yetiştirilecekse Dikkat Edilmesi Gerekenler:Kullanacak olduğunuz saksı toprağının drenaj kanalların açık olmasına ve torf-kokopit ponza karışımlı toprak harcı kullanmanız bitkinin gelişimini hızlandıracaktır.

 

 

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Kutsal Buda(Bodhi) Ağacı Tohumu(5 tohum) Kutsal Buda Bodhi Ağacı Tohumu Satışı E-fidancim.com da TTTBNN939 Kutsal Buda(Bodhi) Ağacı Tohumu(5 tohum)

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.