Kayısı Yetiştiriciliğinde Çinko Eksikliği
Kayısı fidanında çinko noksanlığının tipik belirtisi, daralmış, küçülmüş yapraklar ve rozet oluşumudur.Bu ölçümün nedeni ise boğum araları uzunlukları oldukça kısalmış olmasıdır.Yaprak kenarları bazen dalgalı bir hal alırlar. Yaprak yüzeyin de damar kenarları yeşil kalmak üzere, damar aralarında sari mozaik şeklinde lekeler oluşur.Noksanlık çok şiddetli değilse sadece yaprakları etkiler, sürgün gelişimi normal devam eder.Ancak noksanlık şiddetli ise sürgün gelişimi tamamen durur. Sürgünlerde meyve tomurcuğu sayısı azalır veya tamamen yok olur. Taş çekirdekli meyvelerin meyve etlerinde kararmalar görülür.
Kayısı Yetiştiriciliğinde Potasyum Eksikliği
Kayısı ağaçlarında potasyum noksanlığı yapraklarda kıvrılma ve kırmızımsı kahve lekelerle beliren simptomlara neden olur.Sürgün uçlarında ölme, zayıf çiçek ölçümü ve normalden küçük meyveler olur.
Kayısı Yetiştiriciliğinde Azot Eksikliği
Kaysı fidanlarında azot noksanlığında yapraklar kısa ve sarımsı yeşil renkli olurlar. Dallar ince gelişirler.Genellikle çiçek bol olmakla birlikte, meyve sayısı az ve meyveler küçük olur.
Kayısı Yetiştiriciliğinde Bor Eksikliği
Kaysı ağacında bor noksanlığında meyvelerinde kahve renkli lekeler veya mantarımsı doku oluşur.Bazı durumlarda meyvelerde çatlama ve büzülme görülebilir.Olgunlaşma gayri nizami olur.