1000 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

H Harfi İle Başlayan İç Mekan Süs Bitkileri

HAEMANTHUS ÇİÇEĞİ

Anavatanı:Güney Afrikadır

Kırmızı renkte çiçekleri vardır.

Çiçeklenme zamanı:Haemanthus katharinae Temmuz , H.multiiflorus Nisan -Mayıs arası ve H.albiflorus Temmuz-Ekim arası çiçek açar.

yer seçimi: Çok aydınlıktan güneşli ortama kadar geniş bir ortam seçeneğinde yetişebilir.Yazın sıcak kışınsa daha serin yer ister..

Su ve besin ihtiyacı: Yazın toprağı sürekli olarak hafif nemli tutulmalı,kışın sıcaklık düştüğünde daha kuru bırakılmalıdır.Yazın ayda bir kez besin verilmelidir. Ekimden sonra yaprakların kuruması için suyu gittikçe azaltmalıdır.

bakım:Kuruyan yapraklar temizlenmeli Yumrular Kışı 13-14 derecede geçirmelidir.Kökün tamamen kurumamasına dikkat edilmelidir.

üretim:Yumrularından yapılır.

hastalık ve zararlılar:Fazla ıslak ortam büyümeyi engller.


HİBİSCUS ÇİÇEĞİ

Anavatanı:Tropikal Asyadır.

Katmerli,yada normal,sarı,somon,turuncu,pembe ve kırmızı renkte çiçek açarlar.

Çiçeklenme zamanı:Mart-Ekim arası çiçek açarlar.

yer seçim: Çok aydınlıktan güneşli ortama kadar geniş geniş bir ortam seçeneğinde yetişebilir. yazın sıcak kışınsa sıcaklık ihtiyacı azalır.

Su ve besin ihtiyacı: İlkbahardan başlayıp Eylüle kadar bol su verilmeli kışın su azaltılmalıdır.Gelişme dönemi boyunca her hafta suyuna besin karıştırmalıdır.kışınsa aydınlık bir ortamda ayda bir besin vermek yeterli olacaktır.

bakım:Genç bitkilerin saksıları her yıl değiştirilmelidir.Kuru bir ortamda yapraklarına su püskürtülerek hava nemi artırılmalıdır .Fazla uzayan dallar budanmalıdır.

üretim:Budamadan çıkan uç dallarından Mayıs ayında sıcak yastıklarda köklendirilerek üretilir.

hastalık ve zararlılar:Kaloriferle ısıtılan kuru ortamda yaprak bitleri .örümcek gibi zararlılara,yer değişimi ,soğuk,kökün kuru bırakılması,yada yetersiz ışıktanda çiçek dökülmesine maruz kalır.



Hippeastrum Hybrids ÇİÇEĞİ

 Anavatanı:Tropikal ve subtropikal Amerikadır.

Kırmızı ,beyaz,somon,turuncu,pembe nin tonlarında çiçek açarlar.

Çiçeklenme zamanı:Ocak-Nisan arası çiçeklenme zamanıdır.

yer seçimi: İlkbaharda çok aydınlık sıcak bir yere konmalıdır.

Su ve besin ihtiyacı: Gelişme dönemine kadar çok az su verilmeli,gelişme başladığında ise su artırılmalıdır.Çiçeklenme sonunda haftada bir besin verilmelidir.

bakım:Çiçeklenme dönemi sonunda çiçek sapı kesilmeli ve Ağustos ayına kadar haftada bir kez besin verilmelidir.Ağustosdan sonra suyu gittikçe azaltmalıdır böylece yapraklar kuruyacaktır.Kuruyan yapraklar temizlenmeli,yumru kuru ve serin bir yerde ilkbahara kadar tutulmalıdır.

üretim:Yumrularından üretilir,ana yumrudan çıkan yavru yumrular elma büyüklüğüne ulaşınca ayrılıp yeni bir saksıya dikilebilir.

hastalık ve zararlılar:Fazla ıslak ve serin ortamda mantar görülür. hastalıklı kısım kesilip odun kömürü tozu basılırsa iyileşme görülebilir.


HOYA ÇİÇEĞİ

Anavatanı:Avustralya ve Çin dir.

Beyaz veya sarı ,ortası kırmızı çiçek açar.

Çiçeklenme zamanı:Mayıs -Eylül arası çiçek açar.

yer seçim: Çok aydınlıktan güneşliye kadar olan ve sıcak ortamı sever.Yazın sıcak kışınsa yaza göre biraz düşük ısı ister. başarılı bir bakın için konumu asla değiştirilmemelidir.

Su ve besin ihtiyacı: Yazın düzenli olarak sulanmalı ve büyüme döneminde iki haftada bir sulamasuyunabesinkatılmalıdır.

bakım:Gerektiğinde ilkbaharda çok amaçlı bitki toprağı kullanarak saksısı değiştirilmelidir.İçerde kuru havaya karşı töleranslı olsada yinede filizlenmeler döneminde su püskürtülmelidir.Fazal uzayan dallar budanabilir.

üretim:Uç dallarında sıcak yastıklarda üretilir.

hastalık ve zararlılar:Kışın fazla sıcak havada yaprak bitlerine fazla sulamadanda yaprak dökülmesi ve dalların kurumasına karanlık ortamda veya yerinin değiştirilmesi durumunda ise çiçek dökülmelerine maruz kalabilir.


HYPOCYRTA

Familya:Gesneriaceae

AnavatanI: Brezilyadır.

Turuncu bombeli çiçekleri vardır.

Çiçeklenme zamanı:Sonbaharın sonundan başlayarak ilkbahara kadar çiçek açarlar.

Yer seçim: Çok aydınlık fakat direk güneş almayan ortam idealdir.yazın dışarı alınabilir.kışınsa 12-15 derece arası bir ortam yeterli olacaktır.

Su ve besin ihtiyacı: İlkbahardan başlayıp Eylüle kadar kök hafif nemli tutulmalı kışın su dahada azaltılmalıdır.Mart başından başlayıp,ağustosa kadar iki haftada bir sulama suyuna besin karıştırılmalıdır.

Bakım:İlkbaharda bitki çok amaçlı toprak konmuş yeni saksıya alınmalı ,çiçeklenme bittiğindede bitki budanmalıdır.

Üretim:Ayırma yada uç almayla sıcak yastıkta (20 derece kadar)üretimi yapılır.

Hastalık ve zararlılar:Kışın ortam fazla sıcak olursa yaprak biti zararlısına maruz kalabilir.


Hydrangea macrophylla


 


Familya:Saxifragaceae

Anavatanı:Japonyadır.

Beyaz,pembe,mavi ve kırmızı renkte sefalleri ile göz alır.

Çiçeklenme zamanı:Mart-Mayıs arası ve bazı türlerse Haziran-Temmuz arası çiçek açarlar.

Yer seçim: Çok aydınlıktan yarı gölgeye ,geniş bir ortam seçeneğinde yetişebilir. yazın fazla sıcak olmamalı hatta dışarı gölge bir yere alınması daha iyi sonuç verir.kışınsa 4-8 santigrat dereceyelik karanloı bir ortam yeterlidir.kışın yapraklarını kaybedecektir.Şubatta yeniden aydınlık ortama alınmalı yeni gelişme dönemine öyle girilmelidir.

Su ve besin ihtiyacı: İlkbahardan başlayıp Eylüle kadar bol su verilmeli kışın su azaltılmalıdır.Gelişme dönemi boyunca her hafta suyuna besin karıştırmalıdır.kışınsa aydınlık bir ortamda ayda bir besin vermek yeterli olacaktır.İlkbahar-Yaz ve Sonbahar boyunca bolca su verilmeli kışınsa kökler ölmeyecek kadar sulanmalıdır.asla kireçli su kullanılmamalıdır.Yaz boyunca her iki haftada bir sulama suyuna açelya gübresi katılması iyi sonuç verir.

Bakım:İlkbaharda yeni bir saksıya alınabilir ,saksı toprağı asidik olmalıdır.Çiçeklenme dönemi bittiğinde budama yapılmalıdır.

Üretim: Uç dallarından .

Hastalık ve zararlılar:Fazla kuru ve sıcak ortamda yaprak bitleri ve örümcek zararlısı görülecektir.



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.