700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Gümüşhane İçin Uygun Olan Meyve Fidanları Nelerdir?

Gümüşhane İçin Uygun Olan Meyve Fidanları Nelerdir?

Bu yazımızdaGümüşhane’ye hobi meyve bahçesi tesisi yapacak olan müşterilerimize illerine uygun olan çeşitler hakkında bilgi vermeye çalışacağız.Gümüşhane’nin 1200 metrenin üstünde olup karasal iklim hakimdir.Bu yüzden soğuklama ihtiyacı biraz yüksek olan meyve fidanlarını tercih edebilirsiniz.Ayrıca hobi meyve yetiştiriciliği yaparken yarı bodur veya bodur fidanlardan oluşan meyve bahçeleri tesis etmeye özen gösteriniz ziraa hem daha az yer kaplamakta hemde kısa sürede ürün vermektedir.

Gümüşhane için her türlü meyve fidanlarınızı , tohumlarınızı , fideleri ve bahçe malzemelerinizi www.e-fidancim.com üzerinden sipariş verebilirsiniz.Gümüşhane için teslimatlarda genelde 1-3 iş günü arasında olacak şekildedir.

E-fidancim Not:Açık kök meyve fidanlarını 11. Ay ile 4. Aylar arasında dikebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Ahududu Fidanı Çeşitleri

Willamette Ahududu, Yediveren Ahududu, Heritage Ahududu, Aksu Pembesi Ahududu, Ruby Ahududu, Hollanda Boduru Ahududu. Açık kök ahududu fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü ahududu fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Alıç Fidanı Çeşitleri

Sarı ve kırmızı alıç fidanlarını dikebilirsiniz fakat kırmızı alıç fidanlarını biraz daha yükseğe dikmenizde her zaman yarar vardır. Açık kök alıç fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü alıç fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Armut Fidanı Çeşitleri

Gümüşhane’de Japon armut fidanı çeşitleri olan atago, hosui, kosui dikebilir, bununda yanında akça, etruşka, haziran güzeli, june gold, kieffer, Williams, tezeren, doktor armudu, şeker armudu, bozdoğan armudu, santa maria, deveci, ankara armudu, karmen , tokat hünkar, bozdoğan, concord, conference çeşitlerini dikebilirsiniz.Hemen hemen tüm armut çeşitleri Gümüşhane şartlarında olabilmektedir.Yarı bodur fidan almanız her zaman daha erken verim ve daha kaliteli ürünler almanızı sağlayacaktır. Açık kök armut fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü armut fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Ayva Fidanı Çeşitleri

Gümüşhane’de ayva fidanlarınızda rahatlıkla meyve alabilirsiniz ziraa karasal iklim hakimdir.Gümüşhane için uygun olan ayva fidanı çeşitleri, limon, eşme, ekmek, ege22 çeşitleridir.E-fidancim.com üzerinden yarı bodur veya bodur anaçlı ayva fidanı çeşitlerinden satın almanızı tavsiye ederiz.Yarı bodur ve bodur ayva fidanı çeşitleri daha hızlı sürede daha kaliteli ürünler verecektir. Açık kök ayva fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü ayva fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Badem Fidanı Çeşitleri

Badem’in hemen hemen tüm çeşitleri Gümüşhane’de rahatlıkla olabilmektedir.Gümüşhane’ye uygun olan badem fidanı çeşitleri, nonpareil(elle kırılan badem), teksas, ferragnes, feeraduel,bertina, laurenne, tuono şeklindedir. Açık kök badem fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü badem fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Böğürtlen Fidanı Çeşitleri

Böğürtlen fidanları ülkemizin hemen hemen her bölgesinde rahatlıkla yetişmekte ve meyve vermektedir.Gümüşhane’ye uygun olan böğürtlen fidanı çeşitleri, early fat, jumbo, bursa1-2-3, chester şeklindedir. Açık kök böğürtlen fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü böğürtlen fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Ceviz Fidanı Çeşitleri

Ceviz ağacı sıfır rakımdan en yüksek rakımlara kadar rahatlıkla yetişebilmektedir.Gümüşhane rakımını 1000 metre üzerinde kabul edersek Gümüşhane’ye uygun olan ceviz fidanı çeşitleri, chandler cevizi, franqueta cevizi, şebin, Bilecik, kaman, fernor, fernette çeşitlerinide rahatlıkla dikebilirsiniz. Açık kök ceviz fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü ceviz fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Dut Fidanı Çeşitleri

Dut ağacı ülkemizin her bölgesinde ve rakımında olmaktadır.Gümüşhane için uygun olan dut fidanı çeşitler, Avustralya dut fidanı, yediveren beyaz dut, siyah dut fidanı çeşitleridir.Açık kök dut fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü dut fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Elma Fidanı Çeşitleri

Gümüşhane için uygun elma fidanı çeşitleri summer red elma, golden elma, fuji çeşitleri, gala çeşitleri, red chief, scarlet, granny smith elma, Safranbolu çıtırı, scarlet, ginger gold, early red one, sarı İngiliz, Amasya elma gibi çeşitleri dikebilirsiniz.Bu çeşitlere ilava edilebilir.Anna elma çeşidi hariç diğer tüm elma çeşitlerini rahatlıkla dikebilirsiniz.E-fidancim.com üzerinden elma fidanı satın alırken bodur veya yarı bodur anaçlı elma fidanı çeşitleri almanızı tavsiye ederiz.Bodur veya yarı bodur meyve fidanları hem daha az yer kaplayacak, hemde daha kısa sürede daha kaliteli ürünler verecektir. Açık kök elma fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü elma fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Erik Fidanı Çeşitleri

Erik fidanı soğuklama ihtiyaçları birbirinden farklıdır.Genel olarak tavsiye edilen erik fidanı çeşitleri can erik, cin erik, papaz erik, red beauty, obilnaja, black amber, black diamond, santa rosa, friar, black star, briton erik, Kebab Eriği, Stanley, black splendor eriği, mürdüm eriği gibi erik çeşitleri dikelebilmektedir.E-fidancim.com üzerinden erik fidanı satın alırken yarı bodur veya bodur anaçlı erik fidanı satın almanızı tavsiye ederiz.Yarı bodur veya bodur erik fidanları daha kısa sürede ürün verecek ve daha az yer kaplayacaktır.Açık kök erik fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü erik fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Frenk Üzümü Fidanı Çeşitleri

Frenk üzümleri çok sıcak ve kurak bölgeler hariç ülkemizde her bölgede yetişebilmektedir.Avrupada bu meyve elde edilen şuruplar yapılmaktadır.Gümüşhane için uygun olan Frenk üzümü fidanı çeşitleri tokat 3 frenk üzümü,rovada, red lake, roskopvilkan, goliath giant, silvergieters frenk üzümü fidanı çeşitleridir.Açık kök frenk üzümü fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü frenk üzüm fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Bektaşi Üzümü Fidanı Çeşitleri

Bektaşi üzümleri hemen hemen her iklimde rahatlıkla yaşayabilen ve meyve verebilen bitkiler,Sarı, Kırmızı Bektaşi üzümlerini rahatlıkla dikebilirsiniz. Açık kök bektaşi üzümü fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü bektaşi üzümü fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan İncir Fidanı Çeşitleri

Gümüşhane karasal bir iklime sahip olduğu için İncir Ağacı yetişmesi zordur.Gümüşhane ilinde incir çeşitlerini hobi amaçlı dikebilirsiniz ama sıkıntı yaşama olasılığınız yüksektir.Açık kök incir fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü incir fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Kayısı Fidanı Çeşitleri

Karasal iklime sahip olan Gümüşhane’de ninfa ve tyrintina kayısı çeşitleri hariç diğer tüm çeşitleri dikebilirsiniz.Gümüşhane’de rahatlıkla yetişebileceik bazı kayısı çeşitleri bebeko, al kayısı, aldeniz, çağataybey, roksana, şekerpare, hasanbey, kabaaşı, vitolla, karacabey, aurora , tokalı, Iğdır şalağı şeklindedir.E-fidancim.com üzerinde yarı bodur veya tam bodur anaçlı kayısı fidanı satın almanızı tavsiye ederiz.Yarı bodur veya bodur anaçlı kayısı fidanları daha kısa sürede ürün vermektedir. Açık kök kayısı fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü kayısı fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Kiraz Fidanı Çeşitleri

Gümüşhane’de kiraz ağaçları rahatlıkla yetişebilmektedir.E-fidancim.com üzerinde kiraz fidanı satın alırken yarı bodur meyve fidanlarından almanızı tavsiye ederiz.Regina, 0900 ziraat , Lambert, starks gold, kordia, lapins, noble, van, star giant, early lorry, celeste, stella, sweet heart gibi kiraz fidanı çeşitlerini dikebilirsiniz.Açık kök kiraz fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü kiraz fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Nar Fidanı Çeşitleri

Gümüşhane ilinde karasal iklim sahip olduğu için nar yetiştiriciliği biraz zordur ama deneme amaçlı keben, hicaz, devedişi, katırbaşı, devedişi nar ve diğer fidanlarını dikebilirsiniz. Açık kök nar fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü nar fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Nektarin Fidanı Çeşitleri

Gümüşhane’de çok erkenci olan nektarin fidanı çeşitleri olan may glo, may free, zinkal gibi nektarin fidanı çeşitlerini dikilmesi tavsiye edilmez.Ziraa hem soğuklanma süreleri az olup hemde erken çiçek atçılarından eren donlardan çiçeklerin etkilenme riski mevcuttur.Bunların yerine beyaz nektarin, caldesi, big top, big bang, Venüs, sweet lady, super red, gibi diğer nektarin fidanı çeşitlerini dikebilirsiniz.Açık kök nektarin fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü nektarin fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Şeftali Fidanı Çeşitleri Nelerdir?

Gümüşhane ilinden erkenci olan francosei, flored çeşitlerinin dikilmesi tavsiye edilmez.Bu çeşitlerin yerine Monreo, Q’Henry, Red Star, elegant lady, bursa yarma, spring lady, glohaven, red elegant, red jim, ruby rich, tastired, basık şeftali, lorik, royal glory gibi şeftali fidanı çeşitlerini rahatlıkla dikebilirsiniz.E-fidancim.com üzerinden yarı bodur veya bodur anaçlı şeftali fidanları satın almanız kısa sürede ürün almanızı saplayacaktır. Açık kök şeftali fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü şeftali fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Trabzon Hurması Fidanı Çeşitleri Nelerdir?

Cennet hurması olarakta bilinen Trabzon hurması Gümüşhane şartlarında -12 dereceye kadar dayanabilmektedir.Fuyu , hachia, morali çeşitlerini deneyebilirsiniz. Açık kök Trabzon hurması fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü Trabzon hurması fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Üzüm Fidanı Çeşitleri?

Üzüm fidanları ülkemizde her iklim koşulundan rahatlıkla dikilmektedir.Hobi amaçlı tüm üzüm fidanı çeşitlerini rahatlıkla dikebilirsiniz. Açık kök üzüm fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü üzüm fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Vişne Fidanı Çeşitleri Nelerdir?

Gümüşhane’de montmorency, Macar vişnesi ve Kütahya vişne fidanı çeşitlerini dikebilirsiniz. Açık kök vişne fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü vişne fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Zeytin Fidanı Çeşitleri Nelerdir?

Gümüşhane ikliminde zeytin yetiştiriciliği yapmak biraz zordur ama ev içerisinde saksıda , kapalı balkonda zeytin ağacı yetiştirebilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Greyfurt Fidanı Çeşitleri Nelerdir?

Gümüşhane’in karasal ikliminde greyfurt fidanı yetiştirmeniz mümkün değildir ancak ev içerisinde saksıda greyfurt fidanlarınızı yetiştirebilir, dalından greyfurt kopartabilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Kamkat Fidanı Çeşitleri Nelerdir?

Gümüşhane’in karasal ikliminde kamkat fidanı yetiştirmeniz mümkün değildir ancak ev içerisinde saksıda greyfurt fidanlarınızı yetiştirebilir, dalından kamkat kopartabilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Mandalin Fidanı Çeşitleri Nelerdir?

Gümüşhane’in karasal ikliminde mandalin fidanı yetiştirmeniz mümkün değildir ancak ev içerisinde saksıda mandalin fidanlarınızı yetiştirebilir, dalından mandalin kopartabilirsiniz.

Gümüşhane İçin Uygun Olan Portakal Fidanı Çeşitleri Nelerdir?

Gümüşhane’in karasal ikliminde portakal fidanı yetiştirmeniz mümkün değildir ancak ev içerisinde saksıda portakal fidanlarınızı yetiştirebilir, dalından portakal kopartabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için bilgi@e-fidancim.comadresine mail atabilirsiniz.Bu bilgiler 1100 metre ve üstü rakımına olan ve karasal iklime sahip olan bölgeler için verilmiştir.Tamamen hobicilere yöneliktir.Profesyonel meyve bahçesi tesislerinde çeşit seçiminde farklılık gösterebilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.