700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Doğal Saksılık Dik Gelişen Yeşil Kekik Tohumu(100 tohum)

* 22,88 TL den başlayan taksitlerle!!
0.00 Puan - 0 Değerlendirme
22,88 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim
Dik Gelişen Kekik
Gönderilecek Yeşil Kekik tohumu standart tohumdur. Yani elde ettiğiniz bitkiden aldığınız tohumlarla yine aynı bitkiyi elde edebilirsiniz. Güneşi ve sıcağı istediği için, toprak sıcaklığının fazla olduğu kayalık ve dağlık bölgelerde çoğalır. 
– Öksürük ve bronşit gibi solunum yoluyla ilgili hastalıklarda yaygın olarak kullanılır.
– Kekik suyu ve kekik yağı, harici olarak cilt yüzeyine uygulandığında mantar gibi hastalıkların tedavisinde yardımcı olur.
– Kekik suyuyla düzenli olarak ağız çalkalamak, ağızda bulunan bakteri sayısını azalttığı için, diş ve diş eti hastalıklarını önlemektedir.
– Antioksidan etkisi bulunan vitaminler açısından zengin olan kekik suyu, toksinlerin vücuttan daha hızlı atılmasını sağlayarak, çeşitli hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır.
– Kekikte bulunan "Thymol” adlı bileşiğin, anti-aging (yaşlanmaya karşı etkili) özellikleri olduğu bilinmektedir. Bu bileşen hücre yenilenmesine yardımcı olarak, organların fonksiyonlarını geliştirir.
– Hemoroid hastalarında ağrıları şiddetlendiren kabızlığı önlemek için önerilir. Yüksek lif içeriği ile gaz ve şişkinlik gibi sindirime bağlı sorunların tedavisinde kullanılır.
-Kasılmaları azaltan kekik, regl döneminde yaşanan ağrıları hafifletmek için kullanılabilir.
– Böcek ısırığı, egzama ve diğer nedenlerle oluşan inatçı kaşıntılar için kekik suyu gelmektedir.
– Antiseptik ve mikropları önleyici özelliği bulunan kekik suyu, sivilce ve akne tedavisinde kullanılır.
– Salgı bezlerinin düzenli çalışmasını sağlar.
– İdrar söktürücü özelliği bulunmaktadır.
– Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder.
– Çocuklarda görülen kansızlığı giderir.
– Cinsel isteği arttırıcı özelliği bulunmaktadır.
– Kandaki şeker miktarını azaltmaktadır.
– Ağız kokusunu giderici özelliğinden dolayı çokça kullanılmaktadır.
– Kilo vermede yardımcı olmaktadır.
Bunca faydasının arasında dikkat çeken en önemli durum ise, kullanım şekli normal dozlarda ve abartılmadan yapıldığında hiçbir yan etkisinin görülmemesidir. Yalnızca, fazla kullanımda rahim kaslarının kasılmasını tetiklediğinden ve düşük tehlikesi oluşturabileceğinden hamilelerin, ayrıca guatrı olanların da kekik yağının troid bezlerini fazlasıyla çalıştırmasından dolayı kullanmaması önerilmektedir.
Gönderilecek Kekik Tohumu Teknik Bilgileri Lütfen Dikkatli Bir Şekilde Okuyunuz
-Gönderilecek Ürün:Size gönderilecek olan ürün tohumdur. Paket içerisinde ürün adında belirtilen miktar kadar tohum mevcuttur. Özel tasarım tohum gönderim ambalajları içerisinde gönderilecektir.
-Tohum Ekim Zamanı:İlkbahar, yaz ve iç mekan içerisinde her zaman
-Tohum Ekim Mesafesi:Sıra arası 20-30 cm, sıra üzeri 4-5 cm arası olacak şekilde ekim yapabilirsiniz.
-Kekik Tohumu Ekim Derinliği:Tohum çapının 2-3 katı. Tohumu fazla derine ekmeniz tohum çıkışını engelleyecektir. Bu yüzden derine ekilmemesine dikkat ediniz.
-Dekara Gerekli Tohum Miktarı:7-9 kg civarı.
-1 Gramdaki Tohum Miktarı:200-250 adet arasında Kekik tohumu bulunmaktadır.
-Dekara Gereken Bitki Adedi:1 dekar için ortalama dikim mesafesi ve arazi koşullarına bağlı olmakla beraber 100.000 ile 120.000 adet arasında bitki gerekir.
-Tahmini Çimlenme:7-14 gün içerisinde çimlenme gerçekleşecektir.

Sebze Tohumu 

-Satın Alınan Tohumlar Nasıl Muhafaz Edilmeli:Tohumlarınızı buzdolabınızın meyve saklama kısmında rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz. Bu şekilde tohumlarınızı 2-3 çeşide göre muhafaza edebilirsiniz.
-Kekik  Tohumu Ekimi Nasıl Yapılmalıdır?Kekik tohumlarınızı ekmeden önce yapmanız gereken öncelikli iş tohumlarınızı 1 saat kadar su içerisinde bekletmektir. Daha sonra tohum ocaklarınızı tohum çapının 2-3 katı olacak derinlikte açınız şekilde açınız ve her tohum ocağına en az 2 tohum koyunuz.

Tohum Gübreleme 

-Oluşan Fidenin Gübrelemesi ve Sulaması :Yavaş salınımlı akıllı gübrelerden kullanabilirsiniz veya organik solucan-yarasa gübresi kullanabilirsiniz.1 litrelik bir sıvı organik gübre size ortalama 100 litrelik ve gübreli su çözeltisi hazırlamanızı sağlar. Bitki gelişiminde her 2. sulamanızda gübre su verilebilir. Gübreleme konusunda pratik bir yöntem ise osmocote akıllı gübreler kullanmanızdır.8-9 aylık gübrelerden 1 çay kaşığı gübre vermeniz 1 litrelik saksı içerisindeki bitkinin 8-9 aylık ihtiyacını karşılayacaktır yada 1 metrekarelik bir alana 1 yemek kaşığı gübre toprağına karıştırıp verebilirsiniz.

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Doğal Saksılık Dik Gelişen Yeşil Kekik Tohumu(100 tohum) Hızlı Gönderim Ücretsiz Kargo Seçeneği ile Doğal Saksılık Dik Gelişen Yeşil Kekik Tohumu TTTEWS1503 Doğal Saksılık Dik Gelişen Yeşil Kekik Tohumu(100 tohum)

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.