700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Autumn Circus İris Kök Süsen Soğanı (5 soğan)

* 9,06 TL den başlayan taksitlerle!!
0.00 Puan - 0 Değerlendirme
9,06 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim

 

Nergis, sümbül ve lalelerin çiçeklenme dönemi bittikten sonra açmaya başlayan süsen soğanının doğada 300’e yakın türü bulunmaktadır.İrisler mayıs ayının başından haziran ayının sonuna kadar çiçek açabilmektedir.Süsen soğanlarını 10 cm derinliğe , soğanlar arası 10 cm olacak şeikilde dikebilirsiniz. Sitemiz üzerinden Süsen soğanı soğanlarınızı ve diğer çiçek soğanı siparişlerinizi 7/24 verebilirsiniz.

Süsen Soğanlarını Nereye Dikebilirim?

Genellikle bahçenin herhangi bir yerine (güneşli, gölgeli, yarı gölgeli alanlar, bordürler, teraslar, çitlerin etrafı veya ağaç altlarına, refüjlere , duvar kenarlarına dikilebilirler. Boyları kısa olanları önlerinde görüntülerini kapatacak herhangi bir engel olmaksızın, uzun boylu soğanları ise duvar önlerine veya bordürlerin arka kısmına gelecek şekilde dikilmeleri önerilir.Saksı içerisnde ev içerisinde, balkonda terasta yetiştirebilirsiniz.

Bahçeye Süsen Soğanları Nasıl Dikilmelidir?

Süsen soğanı soğanı çukurlarını veya kanalını mümkünse 10-15 gün önceden açmanız ve dikime geçmeden önce sulamanız önerilir. Bahçenizde Süsen soğanı soğanlarını ekerken ilk yapmanız gereken çiçek soğanı çukurunu 10 cm yükselikte ve Süsen soğanı soğanın çapından biraz daha geniş olacak şekilde çukuru açmanızdır.Almış olduğunuz Süsen soğanı soğanları sivri uçları yukarı gelecek şekilde yerleştiriniz ve üzerine 5-6 cm toprakla kapatınız ve hemen sulamasını yapınız.Süsen soğanı soğanlarını çeşide göre Mart-Mayıs ayları arasında çiçek açacaktır.

Ev İçerisinde ,Terasta Balkonda Süsen soğanı Yetiştirebilir mi?

Ev içerisinde , balkonda, terasta saksı içerisinde Süsen soğanı soğanları yetiştirebilirsiniz.

Saksıya Süsen Soğanı Nasıl Dikilmelidir?

Saksı içerisinde Süsen soğanı soğanlarını dikmeden önce saksınız için toprak karışımını yapmanızda fayda var.10 litrelik toprak harcının asgari %20 sini torf kullanabilirsiniz.Geriye kalanını ise bahçenizdeki toprakla karıştırabilirsiniz.Almış olduğunuz saksının tabanına 3-4 cm yükseklik çakıl taşları yerleştiriniz ve toprakla doldurunuz.Saksı yüksekliğine göre Örneğin saksınız 30 cm , 4 cm çakıl taşı koyalım yaklaşık 15 cm toprak doldurunuz, toprağı sulayınız ve Süsen soğanı soğanlarını birbirine değmeyecek şeklide 10 cm aralıklarda sivri uçları yukarı gelecek şeklide yerleştiriniz ve üstünü 10 cm toprakla kapatınız hemen ardından sulama işlemini yapınız.Süsen soğanı soğanlarının çeşide göre Mayıs, Haziran ayları arasında açacaktır.

Yaşadığınız bölge çok soğuk olup sürekli don yaşanıyorsa veya kış şartları çok şiddetliyse ve eğer soğanlarınız erken dikildiyse, ölü yapraklarla yada saman ile 10cm kalınlığındaki bir koruyucu tabaka soğanlarınızı donmaktan koruyacaktır.

Saksıda Süsen Soğanı Toprak Harcı Nasıl Olmalıdır?

Saksıda Süsen soğanı yetiştiriciliği için toprak karışımın %20 sinde torf kullanmanız önerilir.Başlangıç için harçta çiftlik gübresinin kullanımı önerilmez fakat ilerleyen dönemler kullanabilirsiniz.

Süsen Soğanı Gübrelemesi Nasıl Olmalıdır?

Çiçek açma döneminde Süsen soğanı soğanlarında tam yanmış çiftlik gübrelerini verebilirsiniz.Ayrıca çiçek açma döneminde Npk(azot potasyum ve fosfor karışımlı gübreler) gübreleri uygularsanız çiçek açmalar daha hızlı ve sağlıklı olacaktır.

Süsen Soğanları Nasıl Sulanmalıdır?

Soğan dikiminden hemen sonra mutlaka sulama yapmalısınız.Soğuk ve kuru havalarda mutlaka sulama yapınız.

Almış Olduğum Süsen Soğanlarını Dikemezsem Nasıl Saklayabilirim?

Herhangi bir sebepten ötürü Süsen soğanı soğanlarını dikemezseniz Süsen soğanı soğanlarını buzdolabınızın meyve rafına güneş almayacak bir şekilde sararak yerleştiriniz.Şubat sonuna kadar mutlaka dikim yapmalısınız.

Süsen Soğanı Satışı Nasıl Yapılmaktadır?

Süsen soğanı soğanı sezonluk bir ürün olduğu için yılın belli dönemlerinde satışı yapılmaktadır.Eylül ,Mart ayları arasında Süsen soğanı satışı yapılmaktadır.

Süsen Soğanı Gönderimleri Nasıl Yapılmaktadır?

Satın almış olduğunuz Süsen soğanları anlaşmalı kargo şirketleri ile gönderilmektedir.



 

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Autumn Circus İris Kök Süsen Soğanı (5 soğan) Mor Beyaz Autumn Circus İris kök süsen soğanını en uygun fiyata satın almak için sayfamızı ziyaret ediniz CDKNQ467 Autumn Circus İris Kök Süsen Soğanı (5 soğan)

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.