700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Tüplü Bodur Muz Fidanı Musa Cavendish (Sınırlı Stok)

Kategori
* 241,18 TL den başlayan taksitlerle!!
3.86 Puan - 7 Değerlendirme
241,18 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim
Musa Cavendish Muz Çeşidi ve Fidanı Özellikleri

Bodur Muz fidanı 3 metreye kadar bulunabilmektedir. Ülkemizde sahil bandından rahatlıkla yetiştiriciliği yapılabilir. Meyve aroması güzel olup dikilen bodur muz fidanından 2 sene içerisinde ürün alabilirsiniz. Saksıda yetiştiriciliği gayet kolay olan bodur muz fidanı, asgari 20 litrelik bir saksı içerisinde yetiştirebilirsiniz.

Gönderilecek Muz Fidan Hakkında Teknik Bilgiler

-Muz Fidanı Yaşı: Gönderimi yapılan fidanların yaşı 1-2 arasındadır.
-Muz Fidanı Yaprak Yapısı: Doku kültürü ile üretimi yapılan muz fidanlarının yapraklarının ortasında kahverengi benek olması sizi şaşırtmasın bu herhangi bir hastalık değil fidanının doku kültürü ile üretildiğinin emaresidir.
-Muz Hasat Zamanı: Yaz Dönemi
-Ulaşabileceği yükseklik:3 metre
-Bodur Muz Fidanı Hobi Amaçlı Dikim Rakımı: Sera içerisinde, ılıman sahil bandında sıcaklığın sıfırın altına düşmediği mekanlarda.
-Muz Fidanı Gönderimi: Özel üretim fidan kutusu.
-Muz Fidanı Üretimi: Muz fidanı üretimi rizom veya doku kültürü ile olur.
-Muz Fidan Durumu: Torbalı veya saksılı 12 ay dikilebilir
-Muz Fidanı Mevsimsel Durumu: Muz fidanları yaprak dökmeyen bir bitkidir.
-Muz Fidanlarım Geldiğinde Ne Yapmalıyım: Sipariş etmiş olduğunuz fidan kolisini teslim aldığınızda hemen kolisinden çıkartınız. Fidanlarınızı hafifçe sulayın malum yol yorgunudur. Fidanınızı ilerleyen bir tarihte dikecekseniz 2-3 güne bir sulamayı ihmal etmeyiniz.
Muz Fidanı Saksıda
-Saksıda Muz Yetiştiriciliği: Saksı içerisinde muz yetiştiriciliğinin temelinde asgari 30 litrelik bir saksı olması gerekir.
-Muz Fidanı Dikim Mesafesi: Muz fidanlarında fidanlar arası 4 metre, sıra arası 5 metre
 
Muz Fİdanı Dİkimi
-Muz Fidanı Dikimi: Fidan dikimini buharlaşmanın en az olduğu sabah erken saatlerde veya ikindin vaktinde yapmanız tavsiye edilir. Fidan çukurunu en boy yükseklik 50-60 cm olarak şekilde kazınız, fidan çukuru tabanı 1 çay kaşığı aquasorb veriniz. Çıkan toprağa herhangi bir hayvansal gübre kesinlikle uygulamayınız. Ziraa hayvansal gübrelerde dip kurdu ve yabancı ot tohumları bulunabilir. Bunu yerine fidan çukurundan çıkan toprağa bir büyük su bardağı leonardit karıştırarak, toprağa iyice harmanlayın. Fidan çukuruna ,30 cm çıkan topraktan dolgu yapınız. Fidanı ,çukura dik bir şekilde koyunuz , fidanınızın poşetini veya saksını toprağı dağıtmayacak şekilde çıkartınız. Saksı veya fidan poşeti hizasında toprakla doldurarak dikimini yapınız ve fidan başına 5-15 litre arasında can suyunu veriniz. Dikim işlemini yazın yapıyorsanız muhakkak sunguard uygulaması(kaolin uygulaması) yapınız. Kışın yapıyorsanız Nisanla beraber sunguard uygulamasını yapmanızı tavsiye ederiz.
-Muz Fidanı Sulaması: Bulunduğu konum ve toprak yapısına göre 10-15 günde bir defa. Kışın iklim çok kurak gitmezse sulama yapılmaz.
Muz Fİdanı Gübreleme
-Muz Fidanı Genel Gübreleme Bilgisi: Kışın tabandan azot ağırlıklı, çiçekler açmadan 20-30 gün önce tabandan fosfor, potasyum ağırlıklı kompoze gübre, çiçek döneminde yapraktan çinko bor içerikli meyve tutturucu gübreleme ,nohut büyüklüğüne eriştikten sonra meyve irileştirici gübreleme yapılabilir.
-Muz Fidanı Zararlı Mücadelesi: Muz fidanlarında baharla beraber fidanlarda yaprak biti zararlısı , meyve iç kurdu ve kırmızı örümcek zararlısına dikkat edilmelidir. Zararlı mücadelesinde 1 litre suya 1 kaşık sıvı yağ, 1 kaşık arap sabunu ve bir diş rendelenmiş sarımsağı 1litre su içerisine koyun ve iyice karıştırın. Bitkinin yapraklarının hem altına hem de üstüne gelecek şekilde fısfıs yardımıyla sıkınız. Sarımsak kokusunda hoşlanmıyorsanız çıkartabilirsiniz. Her ağaca baharla beraber 1 renkli kokulu yapışkan tuzak koymakta fayda vardır.
Kargo teslimatı
Aras kargo dan çok memnundum,fakat son iki siparişimde Oğuzhan teslimatçı 2 saat içerisinde tesimat yapılacağını bildirerek,teslimatı yapmıyor ve fidanlarım 2 gün daha depoda beklemek zorunda kalıyor
Ş... D... | 14/10/2023
ŞİKAYET
10 cm boyunda Toprakları dökülmüş şekilde geldi, direk soldular, umarım yaşarlar, Diğer yorumlarımda da yazdığım üzere mutlaka ürünün resmini siparişten önce isteyin
GELİS KOÇ | 10/05/2021
cinsiyet
merhaba
muz ile ilgili olarak meyve vermesi ve sağlıklı büyümesi için bir dişi bir erkek dikilmesi gerekiyor diye bir şeyler okumuştum konu hakkında bilgi verebilirmisiniz?
A... D... | 18/07/2019
marka farkı
e fidancım başka gerisi hikaye
F... T... | 28/02/2019
Muz Fidanı
Kaliteli muz fidanı, kalliteli kargo
Çapulcu Mehmet | 20/01/2019
MUZ FİDANI
muz fidani kAÇ cm saksıda yetirelebilir mi
mehmet ali sevilmiş | 03/12/2017
Meyve verirmi?
Merhaba, merak ettiğim nokta meyve verirmi, aşılımı?
A... Ü... | 11/04/2017
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tüplü Bodur Muz Fidanı Musa Cavendish (Sınırlı Stok) En Cazip Fiyata Tüplü Musa Cavendish Bodur Muz Fidanı satışı kredine kartına taksit ve bedeva kargo seçeneği ile muz fidanı satıl almanın en hızlı yolu E-fidancim.com'da. SWA79IRD Tüplü Bodur Muz Fidanı Musa Cavendish (Sınırlı Stok)

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.