700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Nadir Siyah Goji Berry Fidanı(15-25 cm)

* 361,31 TL den başlayan taksitlerle!!
3.00 Puan - 2 Değerlendirme
361,31 TL
Siyah Goji Berry Fidanı ve Meyve Özellikleri

Siyah goji berry fidanının susuzluğu mukaveti yüksek olup hobi amaçlı her rakımda kolaylık yetiştiriciliği yapılabilmektedir. Meyveleri kırmızı goji çeşidine göre daha küçük olan Siyah goji berry fidanı, diğer goji fidanlarına göre gelişimi daha zayıf diken oranı daha fazladır. Küçük yaşlı fidanlarında bile birçok diken vardır. Siyah goji berry fidanları elma, armut gibi diğer meyve ağaçları gibi taç yapmaz çalı formunda gelişen bir meyvedir.
 
Gönderilecek Goji Berry Fidanı Teknik Bilgileri

- Goji Berry Fidanı Yaşı: Gönderimi yapılan fidanının yaşı 1'dir.
- Hasat Zamanı: Eylül ayı 2. haftası ile birlikte.(Hasat tarihi bölgelere göre değişebilir)
- Goji Berry Fidanı Hobi Amaçlı Dikim Rakımı: Her rakıma kolaylıkla dikimi yapılabilir.
- Goji Berry Fidanı Gönderimi: Özel tasarım fidan kutusu, etiketli
- Goji Berry Fidanı Üretimi: Goji Berry fidanı üretiminde tohumdan çimlendirme veya çelikle üretim yöntemleri kullanılmaktadır.
- Goji Berry Fidanı Anacı: Goji Berry fidanı üretiminde herhangi bir anaç kullanılmamaktadır.
- Goji Berry Fidan Durumu: Torbalı veya saksılı 12 ay dikilebilir
- Goji Berry Fidanı Mevsimsel Durumu: Goji Berry fidanları yaprak döken bir bitkidir. Kışın size ürünler kuru bir dal parçası gibi gelebilir bu durum sizi üzmesin uç kısmını makas yardımıyla kestiğinizde yeşil dokuyu yani canlı dokuyu göreceksiniz. Baharla beraber fidanlar yeşil yapraklı bir şekilde gelir. Sonbahara doğru yapraklar dökmeye yakın gelmektedir. 
- Goji Berry Fidanlarım Geldiğinde Ne Yapmalıyım: Sipariş etmiş olduğunuz fidan kolisini teslim aldığınızda hemen kolisinden çıkartınız. Fidanlarınızı hafifçe sulayın malum yol yorgunudur. Fidanınızı ilerleyen bir tarihte dikecekseniz 2-3 güne bir sulamayı ihmal etmeyiniz.
 
Girebolu Fidanı
- Saksıda Goji Berry Yetiştiriciliği: Saksıda yetiştiriciliğe ağacın yan dal oluşumunun yani tacının aşağıdan verilmesi ile uygundur fakat kışın saksı içerisinde mutlaka bahara kadar bitkini meyve vermesi için gereken soğuklama süresini karşılaması için çağla oluşumu gerçekleşene kadar dış mekanda bulunmalıdır. Kullanacak olduğunuz saksı asgari 10 litrelik, kullanacak olduğunuz toprak ise çiçek toprağı olabilir.
- Goji Berry Fidanı Dikim Mesafesi: Goji Berry fidanlarında fidanlar arası 3 metre, sıra arası 5 metre
Girebolu Fidanı Dikimi
- Goji Berry Fidanı Dikimi: Fidan dikimini buharlaşmanın en az olduğu sabah erken saatlerde veya ikindin vaktinde yapmanız tavsiye edilir. Fidan çukurunu en boy yükseklik 50-60 cm olarak şekilde kazınız, fidan çukuru tabanı 1 çay kaşığı aquasorb veriniz. Çıkan toprağa herhangi bir hayvansal gübre kesinlikle uygulamayınız. Ziraa hayvansal gübrelerde dip kurdu ve yabancı ot tohumları bulunabilir. Bunu yerine fidan çukurundan çıkan toprağa bir büyük su bardağı leonardit karıştırarak, toprağa iyice harmanlayın. Fidan çukuruna, 30 cm çıkan topraktan dolgu yapınız. Fidanı, çukura dik bir şekilde koyunuz, fidanınızın poşetini veya saksını toprağı dağıtmayacak şekilde çıkartınız. Saksı veya fidan poşeti hizasında toprakla doldurarak dikimini yapınız ve fidan başına 5-15 litre arasında can suyunu veriniz. Dikim işlemini yazın yapıyorsanız muhakkak sunguard uygulaması(kaolin uygulaması) yapınız. Kışın yapıyorsanız Nisanla beraber sunguard uygulamasını yapmanızı tavsiye ederiz.
Girebolu Fidanı Gübreleme
- Goji Berry Fidanı Genel Gübreleme Bilgisi: Kışın tabandan azot ağırlıklı, çiçekler açmadan 20-30 gün önce tabandan fosfor, potasyum ağırlıklı kompoze gübre, çiçek döneminde yapraktan çinko bor içerikli meyve tutturucu gübreleme, nohut büyüklüğüne eriştikten sonra meyve irileştirici gübreleme yapılabilir.
- Goji Berry Fidanı Zararlı Mücadelesi: Goji Berry fidanlarında baharla beraber fidanlarda yaprak biti zararlısı, meyve iç kurdu ve kırmızı örümcek zararlısına dikkat edilmelidir. Zararlı mücadelesinde 1 litre suya 1 kaşık sıvı yağ, 1 kaşık arap sabunu ve bir diş rendelenmiş sarımsağı 1 litre su içerisine koyun ve iyice karıştırın. Bitkinin yapraklarının hem altına hem de üstüne gelecek şekilde fısfıs yardımıyla sıkınız. Sarımsak kokusunda hoşlanmıyorsanız sarımsağı çıkartabilirsiniz. Her ağacı baharla beraber 1 renkli kokulu yapışkan tuzak koymakta fayda vardır.
 
Girebolu Fidanı Taç Oluşumu
 
- Goji Berry Fidanı Taç Oluşumu
- Goji Berry fidanlarında taç oluşumu yani yan dal oluşumun ilk olacağı yer bizim için çok önemlidir. Bu tamamen ağaca verilecek olan şeklin ilk adımıdır. Profesyonel meyve bahçelerinde uygulanacak budamanın sistemi ve hasat ekipmanlarına göre taç oluşumu yeri verilir ama hobiciler için tavsiyemiz ağacın yan dal oluşumun ilk başladığı yerin aşıdan sonra maksimum 40-60 cm arasında olmasıdır. Dikim esnasında tepe kesimi ile 1. taç, yan dal oluşumun başladıktan 1 ay sonra oluşan yanda dalların ucundan kesilmesi ile 2. taç oluşumu ve akabinde diğer taç oluşumları yapılır. Burada önemli olan ağacın tacını aşağıdan vererek ilaçlama, toplama ve budama gibi işleri daha kolay hale getirmektir. Tabi bizim burada anlattığımız vazo tipi budama terbiyesidir. Farklı budama teknikleri de elbette vardır. Budama ne kadar iyi olursa ağacınızda o derece kaliteli olur.
Ürünü aldım ama göndermediler
Ürünü ile ilgili başka ürünlerde sipariş verdim. Ama bu ürünün siparişini göndermediler. Aradıktan sonra tedarik sürecinde dediler ve halen ürün gelmedi
Tarık Alpağan | 29/11/2020
Doğru Ürün Gönderimi Tebrikler
Başka yerlerde çok ucuza satan var ama gelen ürün sahte zaten fiyat farkından da belli anca benim gibi bitki hastası birisi bilir, bu firma siyah goji fidanını doğru gönderiyor.
Pelin Heden | 20/01/2019
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Nadir Siyah Goji Berry Fidanı(15-25 cm) Siyah Goji Berry Fidanı satışı güncel fiyatları fidan satın almanın en kolay yolu E-fidancim.com'da DJNPRX36 Nadir Siyah Goji Berry Fidanı(15-25 cm)

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.