700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Yeni Dikilen Badem Ağaçlarında İlaçlama Programı

19-03-2023 17:21:05
Yeni Dikilen Badem Ağaçlarında İlaçlama Programı
Yeni dikilen badem ağaçlarında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta baharla fidanlarımız uyanmaya başladığı an ,çevredeki zararlılardan ağaçlarımızı korumaktır.Ziraa zararlılardan korunamayan fidan 1 veya 2 yıl geç verimi oturur hatta sizi yıldırır ve işi bırakmanıza sebeb verir.
Not:İlaçlama yaparken her ilacın içerisine muhakkak mikro element içerikli yaprak gübresi koyunuz çunki aynı işçiliği verdiğiniz için hem fidanınızı zararlıdan korumuş olursunuz hemde yapraktan besleme yapmış olursunuz.
İlaçlama sıklığı tamamen gözlem sonucu ortaya çıkar.Yani sizin arazi üzerindeki yapraklar üzerindeki zararlıyı görmeniz, veya hasarı tespit ederek sentez yapabilmeniz en iyisidir ama genel geçer fidan durumundaki badem ağaçlarında aşağıdaki gibi ilaçlama yapabilirsiniz.
-Fidanlar baharla beraber uyanmaya başladığı an karşılaşacak olduğu ilk zararlılar genelde yaprak bitki ve kırmızı örümceklerdir.Burada herhangi bir ziraai ilaç bayisine gidip abamectin ile beraber 20 sp ilaçlarını beraber isteyip içerisinede yaprak gübresi katıp uygulama yapabilirsiniz.Uygulama sıklığı genelde bölgeye göre değişmekte olup 20-30 günde 1 olabilir.
-Badem ağaçlarında kırmızı örümcek haricinde GLOCK yaprak kıvırcıklığı hastalığı görülebilir.Bu durumda ise hemen ağacı müdahale etmeniz gerekir.Burada ise thiram veya trifloxystrobin etken maddeli ilaçları kullanmanız gerekir.Burada FIZION WG 50 veya pomarsol forte kullanabilirsiniz.Uygulamanın genelde 20 gün ara ile 2 defa yapılması yeterli olur.Yine aynı şekilde ilaçlarının içerisine yaprak gübresi katmayı unutmayınız.
-Badem ağaçlarında çekirge istilası, olursa deltametrin veya Cypermethrin etikili ilaç kullanarak (decis veya arrivo) kullanabilirsiniz.
-Yazın badem ağaçlarında gelişim hızını artırmak için en uygun olan uygulamalardan birisi ise kaolin uygulamasıdır.Halk arasında Amerikan kireci olarak bilinen bu uygulama ağacın yaprak yüzey sıcaklığını 10 dereceye kadar düşürerek ağacın hem fotosentez hızını artırmakta hemde zararlıların barınmasını engellemektedir.Kaolin uygulamasında yine içerisen ilaç ve yaprak gübresi katarak uygulayabilirsiniz.Sunguard, sunblock, actimin kullanabileceğiniz markalar arasındadır.
-Yaprak dökümünden hemen sonra ise budamanın arkasında bordo bulamacı veya sistemik bakır atmakta her zaman fayda vardır.

Not:İlaçlam yaparken su ph’nın 6-7 bandında olmasına ve hava sıcaklığının 27 derece üzerinde olmaması gerekir.Yüksek sıcaklıklarda atılan ilaçlar fitotoksite yapar ve yüksek ph seviyesinden atılan ilaçlar etkisini istenen seviyede de gösterememektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.