700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Lime Fidanın Gübrelemesi Nasıl Olmalıdır?

04-03-2021 16:23:45
Lime Fidanın Gübrelemesi Nasıl Olmalıdır?
Lime Fidanı Gübrelemesi
Lime Fidanı Gübrelemesi Nasıl Olur
Lime fidanı gübrelemesinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ağaç başı ne kadar ve ne zaman gübreleme yapacağınızdır.

Gübreleme zamanını 3 kısıma ayırabiliriz.
Birinci aşama kışın çiçekler açmadan 1 ay önce, çiçekler açtığından ve meyve çağla dönemine girdiğinde.
Gübreleme miktarını ise taban gübrelerinde(kompoze gübre) ağacın yaşı 50-100 gram ile çarparak bulabilirsiniz.Örneğin ağacınız yaşı 3 diyelim.Atacak olduğunuz taban gübresi minumum 50x3=150 gram olacak şekilde olmalıdır.

Gübrelemede 1.Bölüm
Lime fidanlarında çiçek açmadan 1 ay önce dengeli kompoze gübre verebililrsiniz.Miktar ise ağacın yaşıx50 gram olacak şekilde verebilirsiniz.Bu gübrele organik solucan veya yarasa gübresi ile harmanlayarak verebilirsiniz etkileri daha hızlı olacaktır.

Gübreleme 2. Bölüm
Çiçek tomurcukları hafif görülmeye başladığın an çinko bor ağırlık sıvı gübreleme yapraktan yapabilirsiniz.Çinko ve bor var olan çiçeklerin daha yüksek bir yüzde de meyveye dönüşmesini sağlar.Çiçekler %50 açtığından 2. Uygulamayı yapabilirsiniz.

Gübreleme 3. Bölüm
Çiçekler çağlaya döndükten 2 hafta içerisinde hem meyvenin sapını güçlendirmek hemde meyvenin daha iri ve parlak olmasını sağlamak için fosfor potasyum ağırlıklı taban gübresi uygulaması ağaç yaşıx50 gram olacak şekilde yapabilirsiniz.

Hasat sonrası ise çinko bor ağırlık yaprak hemen uygulama yaparsanız bir sene sonrası için ağacınızın hazırlıklarına başlamıştır olursunuz.

Mikro elementleri ise yapraktan ve tabandan uygulayabilirsiniz.Uygulama zamanı baharla beraber başlamaktadır.Mikro element gübrelemesinde genelde hemen hemen hepsinin bulunduğu gübreleri kullanabilirsiniz.Bu ürünlerde genelde combi olarak geçer.Uygulama yapraktan 2-3 defa yapılabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.