700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Kamkat Meyvesi Neden Dökülür?

Kamkat Meyvesi Neden Dökülür?
Kamkat Meyvesi Neden Dökülür?
Kamkat Meyvesi Neden Dökülür?
Kamkat fidanlarınızın yaprakları ve meyveleri dökülüyorsa aşağıdaki adımları kendinize göre, dikkatli bir şekilde okuyarak değerlendiriniz.
-Fazla sulama kamkat ağaçlarınızda yaprak dökülmesini ve meyve dökülmesine sebebiyet verir.Kamkat fidanlarında bitki iç mekanda yarı gölge veya güneş alan bir yerde 10 güne bir sulanabilir.Kış mevsiminde iseniz sulama sıklığınız 20-30 güne olması yeterlidir.
-Bitkiniz saksı içerisinde ise mutlaka su tahliye kanallarının açık olduğundan emin olunuz.
-Bitkini saksı içeriside ise kullandığınız toprakta suyu drene eden pomza, çüruf veya perlit en az %20 oranında olsun
-Fazla suni gübreleme veya steril olmayan büyükaş , küçükbaş  hayvan gübresi vermek kamkat fidanlarınızda meyve ve yaprak dökümüne sebeb olabilir.Suni gübre olarak meyve döneminde fidan yaşı x50 gram gübreleme yapılabilir.Örneğin bitkinizin yaşı 5 , 250 gram  dengeli gübre vereceksiniz ve bitkiniz 15 litrelik bir saksı içerisinde.Gübrelerin  hepsi aynı anda verilemez,Kademe kademe verilmesi gerekir.Gübrelemenin mantığından dikkat edilmesi gereken örneğin bitkiye 5 litre su verecekseniz önce 1 litre su daha, daha sonra 2 litre su içerisinde 100-150 gram gübreyi eritiniz ve bitkiye dökünüz ve en son 2 litre su verebilirsiniz.Diğer sulamanızda 100 gram gübreyi aynı yöntemle verebilirsiniz.
-Yanlış kimyasal ilaç kullanımı kamkat fidanlarınızda meyve ve yaprak dökülmesine sebeb olur bu sadece kamkat meyvesine has bir durum değildir tüm meyve ağaçlarında aynı durumla karşılaşabilirsiniz.
-Kamkat ağacınızda periyodik olarak doğal ilaçlama yapmanızı tavsiye ederiz.Yapraktan 1 litre suyun içerisine 1 kaşık sirke, 1 kaşık arap sabunu ve 1 çay kaşığı acı biber karışımı yaparak 15-20 güne 1 uygulamayı fısfıs kullanarak yapınız.Malum zararlı çok.
-Yaprak bitki, yaprak piresi, meyve iç kurdu , meyvelerin ve yaprakların dökülmesine sebeb olur.Çözümü için bir önceki adımı uygulayabilirsiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.