700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Evde Saksıda Limon Ağacı Yetiştiriciliği Bakımı

04-03-2021 12:30:56
Evde Saksıda Limon Ağacı Yetiştiriciliği Bakımı

Evde Saksıda Limon Ağacı Yetiştiriciliği Bakımı

Saksıda Limon Ağacı
Saksıda Limon Ağacı Bakımında Önşartları
-Limon ağacının tacının(yan dal oluşumun) aşağıdan verilmesi gerekir.Ziraa tacı yüksekten verilen fidanlarında saksıda bakımı zordur.
-Fidan satın alırken bodur veya yarı bodur fidan almanız her zaman daha avantajlı olacaktır.Çünki bodur ve yarı bodur limon fidanları daha erken sürede meyve verecektir.

Limon Fidanı Saksısı ve Toprağı Nasıl Olmalıdır?

Asgari 10-15 litrelik bir saksı işinize görecektir fakat dekoratif bir saksı almanız her zaman görsellik açısından daha iyi olacaktır.
 
Toprağınız %90 torf-%10 ponza-perlit veya %90 coco peat-%10 ponza taşı  ve perlit karışımlı olabilir.Bu toprak karışımın içine her litre için 5 gram akıllı gübre(osmocote) kullanmanızı tavsiye ederiz.

Saksıda Limon Ağacı Sulaması Nasıl Olmalıdır?

Limon Sulama
Limon ağaçlarınızın ençok suyu isteyeceği dönem bahar ve yaz aylarıdır.Fazla sulamadan muhakkak kaçınılmalıdır.Fazla sulam bitki yapraklarının sararmasını ve kök çürüklüğü olmasına sebeb olur.
 
Yazın Balkonda 10 günde, 1 iç mekan içerisinde 15 günde 1 sulamanız yeterldir.Kışın iç mekan içerisinde 30-40 günde 1, dış mekan da saksı içerisinde ise 40-50 günde 1 bahçede ise iklim çok kurak giderse sulama yapınız.

Saksıda Limon Ağacı Gübrelemesi Nasıl Olmalıdır?

Limon ağacında saksı içerisinde kesinlikle herhangi bir steril olmayan hayvansal gübre vermeyeniz.Kış  döneminde fidanın 2 yaşında olduğunu varsayarsak fidan başına 
-Tabandan(Toprağın 50-1 cm altın girecek şekilde) 50 gram NPK+ME şelatlı gübre(Azot-fosfor-potasyum ve şelatlı mikro element içeren gübre)
-Çiçek döneminden 2 hafta önce tabandan fidan başına 50 gram fosfor potasyum bor içerikli tabandan gübre,
-Çiçek döneminde çinko bor içerikli yapraktan uygulama
-Meyve nohut büyüklüğüne geldiğinde tabanda fosfor potasyum ağırlık gübreleme
-İleryen dönemlerde tabandan fosfor potasyum ve kalsiyum ağırlıklı gübreleme, yapraktan çinko-bor ağırlıklı gübreleme yapabilirsiniz.
-Hasattan hemen sonra tabandan 3x18 NPK+me şelatlı yapraktan çinko bor verebilirsiniz.

Saksıda Limon Ağacı Kış Bakımı
Bordo Bulamacı Uygulaması
Kış mevsimi ile beraber  %2 lik bordo bulamacı uygulaması yapmanız gerekir.Bordo bulamacı ağacınızı mantari hastalıklara karşı koruyacaktır.Bunun yerine gülleci bulamacıda kullanabilirsiniz.
Saksıda Limon Ağacı Budama Nasıl Olmalıdır?
Limonda Taçlandırma
Limon fidanınızın dalların hepsi eşit seviyede uzaması gerekmektedir.Ziraa fazla gelişen bizim tabirimizle obur dal var ise bunlar diğer dallar ile aynı seviyeye getirilmeli, bitkinin yıl içerisinde gelişiminde de obur dal var ise hemen diğerleri ile aynı uzunluğa alınmalıdır.
Saksıda Limonda Yaprak Biti ve Kırmızı Örümcek
Limonda Kırmızı Örümcek Yaprak Biti
Baharla beraber limon ağacınızda yaprak biti ve kırmızı örümcek olabilir.Bunlarla mutlaka mücadeleyi kaçırmamanız gerekir.Aksi durumda ağacın kendine gelmesi çok uzun süre alabilir.
Sarı Yapışkan TuzakSaksıda içerisinde saksınızın yanına 1 adet sarı yapışkan tuzak koyunuz.Ara ara yapışkan tuzağı kontrol ediniz.Yapışkan tuzakta herhangi bir sinek veya böcek gördüğünüz ay 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 1 yemek kaşığı arap sabununu 1 litre suyun içerisinde karıştırarak iyice çalkayınız ve bitkinin yapraklarının altına ve üstüne gelecek şekilde fısfıs yardımıyla sıkınız.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.