700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Tüplü Tamarind(Demirhindi ) Fidanı

* 211,41 TL den başlayan taksitlerle!!
5.00 Puan - 1 Değerlendirme
211,41 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim
Tamarind ( Demirhindi )
 soğuklara dayanıklıdır
 Demirhindi, yavaş büyüyen, uzun ömürlü bir ağaçtır. Zarif ucunda sarkık, güçlü, esnek dalları ile, yüksek rüzgara dayanıklıdır. Yaprak dökmez normalde ancak, sıcak mevsimlerde çok kuru alanlarda kısa süreliğine yaprak dökebilir.
 Demirhindi, Çiçekleri, dalların ucunda sarı ya da kırmızımsı salkımlar halinde bulunur. Yaprakları yem olarak kullanıldığı gibi kaynatılarak içilen suyu solucan düşürücü olarak da kullanılır. Meyveleri yenebilir ve iç yumuşatıcıdır; ayrıca reçel ve içit yapımında da yararlanabilir.Demirhindi ağacının olgunlaşmış meyveleri baharat olarak kullanılır. Tadı ekşi olan bu baharat çok besleyicidir. Birçok yemeğe, salatalara, çorbalara, turşulara katılır. Üzerine toz şeker serpiştirilerek çiğ olarak da tüketilebilir. Ayrıca içki üretiminde, reçel ve şerbet yapımında da kullanılır.Ayrıca içki üretiminde, reçel ve şerbet yapımında da kullanılır.
 Demirhindi meyvesinin müshil ve iç yumuşatıcı bir etkisi vardır. Tahriş edici olmadığından tehlikesizce ve kolaylıkla kullanılabilir. Afrika mutfağında yaygın olarak kullanılmakla birlikte bugün Hint Asya ve Latin Amerika mutfağında da yemeklere verdiği ekşi tadı ve koyu rengi ile yer almaktadır.
 


enteresan
ilk kez gördüm recel falan yapımında kullanılıyormus ilginç bir bitkirn
mehmet carcar | 13/05/2013
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tüplü Tamarind(Demirhindi ) Fidanı ANPXS678 Tüplü Tamarind(Demirhindi ) Fidanı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.