700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Tüplü Kurtbağrı(Ligustrum) Fidanı

* 154,94 TL den başlayan taksitlerle!!
5.00 Puan - 5 Değerlendirme
154,94 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim
Kurtbağrı (Ligustrum) Çiçeği Bitkisi
Ligustrum lucidum türü 10m kadar büyüyen bir ağaçtır. Buna parlak yapraklı kurtbağrı deseler bile yapraklar pek parlak olmaz. Hafifçe parlaktır. Kışın yapraklarını dökmez. Hatta hava çok fazla soğuk gitmiyorsa kışın bile gelişime devam eder. İlkbaharda açtığı yukarı yönelik salkım halde toplu çiçekleri güzeldir. Ama sabahları saldığı koku pek hoş değildir. Kurtbağrı ağacı yetiştiği yerde çevreye tohumlarını döker. Tohumların kolayca çimlenip hızlıca gelişme özelliği var.

Gönderilecek Kurtbağrı Çiçeği Fidanı Gelişim ve Teknik Özellikleri
-Kurtbağrı Çiçeği Fidanı Yaşı ve Gönderimi: Gönderimi yapılan Kurtbağrı Çiçeği fidanı yaşı 1 dir. Fidan gönderimi özel tasarım fidan kolisinde faturalı bir şekilde yapılmaktadır.
-Kurtbağrı Çiçeği Fidanı Mevsimsel Durumu ve Ömrü: Kurtbağrı Çiçeği fidanı her dem yeşil olan bir ağaç dır. Çok yıllık bir ağaçtır.
-Kurtbağrı Çiçeği Fidanı Tavsiye Dikim Yerleri: Kurtbağrı Çiçeği fidanı çalı formunda bir bitki olup bahçe, saksı, duvar kenarı, bina girişlerinde kullanılabilir.
-Kurtbağrı Çiçeği Fidanı Hobi Amaçlı Dikim Rakımı: Kurtbağrı Çiçeği fidanı her rakıma kolaylıkla dikimi yapılabilir.(Sert karasal iklim hariç)
-Kurtbağrı Çiçeği Fidanı Soğuğa Dayanımı: Soğuklara (-12) dayanıklı bir süs bitkisidir.
-Kurtbağrı Çiçeği Fidanı Üretimi: Fidan üretimi genelde tohum veya çelikle yapılmaktadır.
-Kurtbağrı Çiçeği Fidan Durumu: Torbalı veya saksılı üretilen Kurtbağrı Çiçeği fidanı 12 ay dikilebilir.
-Kurtbağrı Çiçeği Fidanı Mevsimsel Durumu: Karasal iklimde Kurtbağrı Çiçeği fidanı yaprak dökmeyen bir bitkidir. 
-Kurtbağrı Çiçeği Fidanı Geldiğinde Ne Yapmalıyım: Sipariş etmiş olduğunuz fidan kolisini teslim aldığınızda hemen kolisinden çıkartınız. Fidanlarınızı hafifçe sulayın malum yol yorgunudur. Fidanınızı ilerleyen bir tarihte dikecekseniz 2-3 güne  bir sulamayı ihmal etmeyiniz.    
kurtbağrı Çiçeği Fidanı
 
-Saksıda Kurtbağrı Çiçeği Yetiştiriciliği: Saksı içerisinde Kurtbağrı Çiçeği fidanı yetiştiriciliği temelinde ağaç tacının yani dal oluşumun ilk başladığı yerin saksı hizasından sonra en 15 cm  olması gerekir. Kullanacak olduğunuz saksı asgari 10 litrelik, kullanacak olduğunuz toprak  ise çiçek toprağı olabilir.
-Kurtbağrı Çiçeği Fidanı Dikim Mesafesi: Kurtbağrı Çiçeği fidanını fidanlar arası  20 cm, sıra arası 30 cm dikim yapılabilir.
kurtbağrı Fidanı Dikimi
 
-Kurtbağrı Çiçeği Fidanı Dikimi: Fidan dikimini buharlaşmanın en az olduğu sabah erken saatlerde veya ikindin vaktinde yapmanız tavsiye edilir .Fidan çukurunu en boy yüksekliği 50-60  cm olarak şekilde kazınız, fidan çukuru tabanı 1 çay kaşığı aquasorb veriniz. Çıkan toprağa herhangi bir hayvansal gübre kesinlikle uygulamayınız. Ziraa hayvansal gübrelerde dip kurdu ve yabancı ot tohumları bulunabilir. Bunu yerine fidan çukurundan çıkan toprağa bir büyük su bardağı leonardit karıştırarak, toprağa iyice harmanlayın. Fidan çukuruna ,30 cm çıkan topraktan dolgu yapınız. Fidanı ,çukura dik bir şekilde koyunuz , fidanınızın poşetini veya saksını  toprağı dağıtmayacak şekilde çıkartınız. Saksı veya fidan poşeti hizasında toprakla doldurarak dikimini yapınız ve fidan başına 20-30litre arasında can suyunu veriniz. Dikim işlemini yazın yapıyorsanız muhakkak sunguard uygulaması(kaolin uygulaması) yapınız. Kışın yapıyorsanız Nisanla beraber sunguard uygulamasını yapmanızı tavsiye ederiz.
-Kurtbağrı Çiçeği Fidanı Sulaması: Bulunduğu konum ve toprak yapısına göre 10-15 günde bir defa.

kurtbağrı Fidanı Gübreleme
-Kurtbağrı Çiçeği Fidanı Genel Gübreleme Bilgisi: Organik gübre olarak 1-2 kilo solucan gübresi verebilirsiniz. Fenni gübre olarak ise kışın tabandan azot ağırlıklı, çiçekler açmadan  20-30 gün önce tabandan fosfor, potasyum ağırlıklı kompoze gübre verebilirsiniz.
-Kurtbağrı Çiçeği Fidanı Zararlı Mücadelesi: Kurtbağrı Çiçeği fidanlarında baharla beraber fidanlarda yaprak biti zararlısı , ve kırmızı örümcek zararlısına dikkat edilmelidir. Zararlı mücadelesinde 1 litre suya  1 kaşık sıvı yağ, 1 kaşık arap sabunu ve bir diş rendelenmiş sarımsağı  1 litre su içerisine koyun ve iyice karıştırın. Bitkinin yapraklarının hem altına hem de üstüne gelecek şekilde fısfıs yardımıyla sıkınız. Sarımsak kokusunda hoşlanmıyorsanız çıkartabilirsiniz. Her ağacı baharla beraber 1 renkli  kokulu yapışkan tuzak koymakta fayda vardır.

Ürün boyu
Fidan boyu kaç cm.
Fırat Akçağlar | 23/07/2018
tane fiyatı mı
tane fiyatı mı? yoksa tohum fiyatı mı?
T... E... | 15/04/2017
KAÇ KÖK
10 MT ÇİF MESAFESİNİ ÖRTMEK İÇİN KAÇ ADET DİKMEK GEREKİYOR.
HALİDE SERİN | 02/10/2013
açıklama
bir kökün fiatımı açıklama yaparsanız sevinirim
bünyamin yıldız | 02/04/2013
fiyat
tane fiyatı mı 9 tl
muhammet dede | 22/07/2012
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tüplü Kurtbağrı(Ligustrum) Fidanı Hızlı Gönderim Bedava Kargo Seçeneği ile Tüplü Kurtbağrı Ligustrum Fidanı Satışı ve diğer dış mekan süs bitkileri satışı E-fidancim.com'da. KNQUYI28 Tüplü Kurtbağrı(Ligustrum) Fidanı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.