700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Tüplü Yediveren Hollanda Boduru Ahududu Fidanı

* 173,32 TL den başlayan taksitlerle!!
4.33 Puan - 9 Değerlendirme
173,32 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim
Hollanda Boduru Ahududu Fidanı ve Meyve Özellikleri

Hollanda boduru ahududu fidanını Türkiye’nin her bölgesinden rahatlıkla yetişmektedir. Meyve veren dallar yukarıdan aşağı doğru kuruma olmaktadır. Bu sizi yanıltmasın ahududu fidanlarında meyve veren dallarda kuruma normaldir. Meyve aroması ve tadı gayet güzel olan Hollanda Boduru ahududunun verimi iyi olup ahududu fidanı çeşitleri içerisinde yediveren özelliğe sahiptir. Tozlayıcı ihtiyacı olmayan bu çeşit sofralık bir çeşit olup soğuk hava depolarından muhafaza edilebilmektedir. 
 
Gönderilecek Ahududu Fidanı Hakkında Teknik Özellikleri

-Gönderilecek Fidan Durumu ve Gönderim Şekli: Gönderimi yapılan fidanların budama, ilaçlama, toplama gibi işlemlerin daha kolay olması için taç oluşumu aşağıdan yapılmış olan direk dikime hazır halde kargolanmaktadır.
-Fidanlarınızı Teslim Aldığınızda Yapmanız Gerekenler: Sipariş etmiş olduğunuz fidan kolisini teslim aldığınızda hemen kolisinden çıkartınız. Fidanlarınızı hafifçe sulayın malum yol yorgunudur. Fidanınızı ilerleyen bir tarihte dikecekseniz 2-3 güne bir sulamayı ihmal etmeyiniz.  
-Hollanda Boduru Ahududu Fidanı Yaşı: Gönderimi yapılan fidanların yaşı 1 dir.
-Hollanda Boduru Ahududu Hasat Zamanı: Haziran ayı 1. haftası ile beraber hasada gelir. (Bölgelere göre farklılık gösterebilir.)
ahududu fidanı satın al
-Hollanda Boduru Ahududu Fidanı Hobi Amaçlı Dikim Rakımı: Hobi amaçlı her rakıma kolaylıkla dikimi yapılabilir.
-Hollanda Boduru Ahududu Fidanı Gönderimi: Özel tasarım fidan kutusu.
-Hollanda Boduru Ahududu Fidanı Üretimi: Doku kültürü, kök ayırma veya daldırma yöntemleri kullanılmaktadır. Aşı yöntemi kullanılmamaktadır.
-Hollanda Boduru Ahududu Fidanı Anacı: Ahududu fidanı üretiminde herhangi bir anaç kullanılmamaktadır.
-Hollanda Boduru Ahududu Fidan Durumu: Saksılı veya Torbalı gönderilmektedir.(12 ay dikilebilir.)
-Hollanda Boduru Ahududu Fidanı Mevsimsel Durumu: Ahududu fidanları yaprak döken bir bitkidir. Kışın size ürünler bir dal parçası gibi gelebilir bu durum sizi üzmesin uç kısmını makas yardımıyla kestiğinizde yeşil dokuyu yani canlı dokuyu göreceksiniz. Baharla beraber fidanlar yeşil yapraklı bir şekilde gelir. Sonbahara doğru yapraklar dökmeye yakın gelmektedir.
-Saksıda Ahududu Yetiştiriciliği: Saksıda yetiştiriciliğe uygundur fakat kışın saksı içerisinde mutlaka bahara kadar bitkini meyve vermesi için gereken soğuklama süresini karşılaması için çağla oluşumu gerçekleşene kadar dış mekanda bulunmalıdır. Saksı içerisinde Ahududu yetiştiriciliğinde en az 2 fidan kullanmanızı tavsiye ederiz. Kullanacak olduğunuz saksı asgari 10 litrelik, kullanacak olduğunuz toprak ise çiçek toprağı olabilir.
-Hollanda Boduru Ahududu Fidanı Dikim Mesafesi: Ahududu fidanlarında fidanlar arası 2 metre, sıra arası 4 metre şeklindedir.
Vişne Fidanı Nasıl Dikilir
-Hollanda Boduru Ahududu Fidanı Dikimi: Fidan dikimini buharlaşmanın en az olduğu sabah erken saatlerde veya ikindin vaktinde yapmanız tavsiye edilir. Fidan çukurunu en boy yükseklik 50-60 cm olacak şekilde kazınız, fidan çukuru tabanı 1-2 çay kaşığı aquasorb veriniz. Çıkan toprağa herhangi bir hayvansal gübre kesinlikle uygulamayınız. Ziraa hayvansal gübrelerde dip kurdu ve yabancı ot tohumları bulunabilir. Bunu yerine fidan çukurundan çıkan toprağa bir büyük su bardağı leonardit karıştırarak, toprağa iyice harmanlayın. Fidan çukuruna, 30 cm çıkan topraktan dolgu yapınız. Fidanı, çukura dik bir şekilde koyunuz, kırık kökler var ise budama makası yardımı ile kesiniz. Zemin hizasına gelinceye kadar toprakla doldurarak dikimini yapınız ve fidan başına 5-15 litre arasında can suyunu veriniz.
-Hollanda Boduru Ahududu Fidanı Sulaması: Bulunduğu konum ve toprak yapısına göre 10-15 günde bir defa.
Vişne Fidanı Gübreleme
-Hollanda Boduru Ahududu Fidanı Genel Gübreleme Bilgisi: Kışın tabandan azot ağırlıklı, çiçekler açmadan 20-30 gün önce tabandan fosfor, potasyum ağırlıklı kompoze gübre, çiçek döneminde yapraktan çinko bor içerikli meyve tutturucu gübreleme, nohut büyüklüğüne eriştikten sonra meyve irileştirici gübreleme yapılabilir.
-Ahududu Fidanı Zararlı Mücadelesi: Ahududu fidanlarında baharla beraber fidanlarda yaprak biti zararlısı, meyve iç kurdu ve kırmızı örümcek zararlısına dikkat edilmelidir. Zararlı mücadelesinde 1 litre suya 1 kaşık sıvı yağ, 1 kaşık arap sabunu ve bir diş rendelenmiş sarımsağı 1 litre su içerisine koyun ve iyice karıştırın. Bitkinin yapraklarının hem altına hem de üstüne gelecek şekilde fısfıs yardımıyla sıkınız. Sarımsak kokusunda hoşlanmıyorsanız sarımsağı çıkartabilirsiniz. Her ağacı baharla beraber 1 renkli kokulu yapışkan tuzak koymakta fayda vardır..
Ahududu Fidanı Taç Oluşumu
-Hollanda Boduru Ahududu Fidanı Taç Oluşumu
-Ahududu fidanlarında taç oluşumu yani yan dal oluşumun ilk olacağı yer bizim için çok önemlidir. Bu tamamen ağaca verilecek olan şeklin ilk  adımıdır. Profesyonel meyve bahçelerinde uygulanacak budamanın sistemi ve hasat ekipmanlarına göre taç oluşumu yeri verilir ama hobiciler için tavsiyemiz ağacın dallarını tele veya sürgün uçlarınızı ipte alarak desteklemenizdir.
Bu fidancıdan ASLA!!
Bir dal bile değil, üç küçücük sürgün geldi!!!
N... M... | 09/04/2023
2 senelik deneyim
Satıcının ilgi ve alakası on numara verimi gerçekten muazzam yani o derse gövde yapısı da çok güzel sağlam ve dik bir şekilde çıkıyor
Enes YILMAZ | 30/03/2023
2 senelik deneyim
Satıcının ilgi ve alakası on numara verimi gerçekten muazzam yani o derse gövde yapısı da çok güzel sağlam ve dik bir şekilde çıkıyor
Enes YILMAZ | 30/03/2023
Gönül rahatlığıyla alışveriş yapın
Gönderilen ahududu da sıkıntı yaşamıştım bunları bildirdiğimde ise tekrarda gönderim yaptılar ilgi ve alaka son derece iyi herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim
Enes YILMAZ | 24/04/2021
Memnun kalmadım önermiyorum
Ahududu yu böğürtlen ile birlikte aldım böğürtlen yaprak açtı yeşermeye başladı ama ahududu aksine tepesi yarıldı ve kuru canlı olduğu söylenemez
Enes YILMAZ | 15/04/2021
Diken
Dikensiz yazıyor ama bana dikenli geldi. Boyunu merak edenler için 20-25 cm kadar. Siparişten 3 gün sonra elime ulaştı.
Göksel Özer | 04/08/2017
Almak istiyorum
Almak istiyorum ama iyi cikarmi diye supheliyim. Yedi veren derken meyveyi cok mu tutuyor yani?
Bilge Zencirci | 27/02/2017
Dut
Aynen bende
Burak Düzgün | 25/02/2017
boyu yaş ve aşı
almayı düşünüyorum, boyu, kaç yıllık aşılı ve kaç yaşında yazarsanız sevinirim
caner kutamış | 23/07/2016
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tüplü Yediveren Hollanda Boduru Ahududu Fidanı Hızlı gönderim cazip fiyata saksıda yediveren hollanda boduru ahududu fidanı satışı E-fidancim.com'da. ABDFQV78 Tüplü Yediveren Hollanda Boduru Ahududu Fidanı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.