700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Tüplü Hayward Kivi(Dişi) Fidanı

Kategori
* 205,90 TL den başlayan taksitlerle!!
5.00 Puan - 1 Değerlendirme
205,90 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim
Hayward Kivi Fidanı ve Meyve Özellikleri
 
Meyveler orta irilikte olan bir kividir. Meyve eti sert ve yeşil renktedir. Meyve içi yeşil olan Hayward kivi fidanı ülkemizde en çok yetiştiriciliği ve bahçe tesisi yapılan kivi çeşitlerinin başından gelir. Hobi amaçlı dişi hayward ile erkek çeşidin beraber dikilmesi gerekir. Aksi durumda meyve vermez. Erkek olan hayward kivi meyve vermez, sadece tozlama yapar.
 
Gönderilecek Kivi Fidanı Hakkında Teknik Özellikleri
-Gönderilecek Fidan Durumu ve Gönderim Şekli: Gönderimi yapılan fidanların budama, ilaçlama, toplama gibi işlemlerin daha kolay olması için taç oluşumu aşağıdan yapılmış olan direk dikime hazır halde kargolanmaktadır.
-Fidanlarınızı Teslim Aldığınızda Yapmanız Gerekenler: Sipariş etmiş olduğunuz fidan kolisini teslim aldığınızda hemen kolisinden çıkartınız. Fidanlarınızı hafifçe sulayın malum yol yorgunudur. Fidanınızı ilerleyen bir tarihte dikecekseniz 2-3 güne bir sulamayı ihmal etmeyiniz.  
-Hayward Kivi Fidanı Yaşı: Gönderimi yapılan fidanların yaşı 1 dir.
-Hayward Kivi Hasat Zamanı: Ekim ayı 3. haftası ile beraber hasada gelir. (Bölgelere göre farklılık gösterebilir.)
ahududu fidanı satın al
-Hayward Kivi Fidanı Hobi Amaçlı Dikim Rakımı: Hobi amaçlı her rakıma kolaylıkla dikimi yapılabilir.
-Hayward Kivi Fidanı Gönderimi: Özel tasarım fidan kutusu.
-Hayward Kivi Fidanı Üretimi: Doku kültürü veya çelik yöntemleri kullanılmaktadır. Aşı yöntemi kullanılmamaktadır.
-Hayward Kivi Fidanı Anacı: Kivi fidanı üretiminde herhangi bir anaç kullanılmamaktadır.
-Hayward Kivi Fidan Durumu: Saksılı veya Torbalı gönderilmektedir.(12 ay dikilebilir.)
-Hayward Kivi Fidanı Mevsimsel Durumu: Kivi fidanları yaprak döken bir bitkidir. Kışın size ürünler bir dal parçası gibi gelebilir bu durum sizi üzmesin uç kısmını makas yardımıyla kestiğinizde yeşil dokuyu yani canlı dokuyu göreceksiniz. Baharla beraber fidanlar yeşil yapraklı bir şekilde gelir. Sonbahara doğru yapraklar dökmeye yakın gelmektedir.
-Saksıda Kivi Yetiştiriciliği: Saksıda yetiştiriciliğe uygundur fakat kışın saksı içerisinde mutlaka bahara kadar bitkini meyve vermesi için gereken soğuklama süresini karşılaması için çağla oluşumu gerçekleşene kadar dış mekanda bulunmalıdır. Saksı içerisinde Kivi yetiştiriciliğinde en az 2 fidan kullanmanızı tavsiye ederiz. Kullanacak olduğunuz saksı asgari 10 litrelik, kullanacak olduğunuz toprak ise çiçek toprağı olabilir.
-Hayward Kivi Fidanı Dikim Mesafesi: Kivi fidanlarında fidanlar arası 2 metre, sıra arası 5 metre şeklindedir.
Vişne Fidanı Nasıl Dikilir
-Hayward Kivi Fidanı Dikimi: Fidan dikimini buharlaşmanın en az olduğu sabah erken saatlerde veya ikindin vaktinde yapmanız tavsiye edilir. Fidan çukurunu en boy yükseklik 50-60 cm olacak şekilde kazınız, fidan çukuru tabanı 1-2 çay kaşığı aquasorb veriniz. Çıkan toprağa herhangi bir hayvansal gübre kesinlikle uygulamayınız. Ziraa hayvansal gübrelerde dip kurdu ve yabancı ot tohumları bulunabilir. Bunu yerine fidan çukurundan çıkan toprağa bir büyük su bardağı leonardit karıştırarak, toprağa iyice harmanlayın. Fidan çukuruna, 30 cm çıkan topraktan dolgu yapınız. Fidanı, çukura dik bir şekilde koyunuz, kırık kökler var ise budama makası yardımı ile kesiniz. Zemin hizasına gelinceye kadar toprakla doldurarak dikimini yapınız ve fidan başına 5-15 litre arasında can suyunu veriniz.
-Hayward Kivi Fidanı Sulaması: Bulunduğu konum ve toprak yapısına göre 10-15 günde bir defa.
Vişne Fidanı Gübreleme
-Hayward Kivi Fidanı Genel Gübreleme Bilgisi: Kışın tabandan azot ağırlıklı, çiçekler açmadan 20-30 gün önce tabandan fosfor, potasyum ağırlıklı kompoze gübre, çiçek döneminde yapraktan çinko bor içerikli meyve tutturucu gübreleme, nohut büyüklüğüne eriştikten sonra meyve irileştirici gübreleme yapılabilir.
-Kivi Fidanı Zararlı Mücadelesi: Kivi fidanlarında baharla beraber fidanlarda yaprak biti zararlısı, meyve iç kurdu ve kırmızı örümcek zararlısına dikkat edilmelidir. Zararlı mücadelesinde 1 litre suya 1 kaşık sıvı yağ, 1 kaşık arap sabunu ve bir diş rendelenmiş sarımsağı 1 litre su içerisine koyun ve iyice karıştırın. Bitkinin yapraklarının hem altına hem de üstüne gelecek şekilde fısfıs yardımıyla sıkınız. Sarımsak kokusunda hoşlanmıyorsanız sarımsağı çıkartabilirsiniz. Her ağacı baharla beraber 1 renkli kokulu yapışkan tuzak koymakta fayda vardır..
Ahududu Fidanı Taç Oluşumu
-Hayward Kivi Fidanı Taç Oluşumu
-Kivi fidanlarında taç oluşumu yani yan dal oluşumun ilk olacağı yer bizim için çok önemlidir. Bu tamamen ağaca verilecek olan şeklin ilk  adımıdır. Profesyonel meyve bahçelerinde uygulanacak budamanın sistemi ve hasat ekipmanlarına göre taç oluşumu yeri verilir ama hobiciler için tavsiyemiz ağacın dallarını tele veya sürgün uçlarınızı ipte alarak desteklemenizdir.
Ürün
Ne kadar zaman sonra meyve vermeye başlar?
Murat Yılmaz | 12/05/2020
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tüplü Hayward Kivi(Dişi) Fidanı Hızlı Gönderim Bedava Kargo Seçeneği ile Dişi Hayward Kivi Fidanı Satışı CTBPQS25 Tüplü Hayward Kivi(Dişi) Fidanı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.