700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Tüplü Chandler Salkım Ceviz Fidanı

* 219,53 TL den başlayan taksitlerle!!
4.55 Puan - 11 Değerlendirme
219,53 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim
Amerikan Chandler Ceviz Fidanı ve Meyve Özellikleri
 
Chandler Cevizi çeşidi, çok verimli bir çeşit, geç donların olduğu bölgelere tavsiye edilir. Geç uyanır donlardan etkilenmez. Chandler ceviz çeşidinin meyve eti beyaz, iç verimi yüksektir. Mayıs ayında yapraklar uyanmaya başlar ve 9. Ay sonlarında hasat yapılır. İç verimi çok yüksektir. Deniz seviyesinden çok yüksek rakımlı bölgelere dikilmesi tavsiye edilmez. Yan dal verimi yüksek olduğu için sık dikime uygundur. Tozlayıcı olarak Fernette ve Franquette çeşidi kullanılır.
 
Gönderilecek Ceviz Fidanı Teknik Bilgileri

-Chandler Ceviz Fidan Yaşı: Gönderimi yapılan fidanların toplama budama, ilaçlama, toplama gibi işlemlerin daha kolay olması için taç oluşumu aşağıdan yapılmış olup aşı yaşı 1'dir.
-Hasat Zamanı: Eylül 4. haftası itibariyle.(Hasat tarihi bölgelere göre değişebilir)
-Chandler Ceviz Fidanı Hobi Amaçlı Dikim Rakımı: Her rakıma kolaylıkla dikimi yapılabilir.
-Fidan Gönderimi: Özel tasarım fidan kutusu.
 
Ceviz Fidanı
-Chandler Ceviz Fidanı Üretimi: Ceviz fidanı üretiminde göz aşı, dilcikli aşı yöntemleri kullanılmaktadır.
-Ceviz Fidanı Anacı: Yabani Ceviz anacı üzerine aşılama yapılmaktadır.
-Ceviz Fidan Durumu: Torbalı veya saksılı 12 ay dikilebilir
-Chandler Ceviz Fidanı Mevsimsel Durumu: Ceviz fidanları yaprak döken bir bitkidir. Kışın size ürünler bir dal parçası gibi gelebilir bu durum sizi üzmesin uç kısmını makas yardımıyla kestiğinizde yeşil dokuyu yani canlı dokuyu göreceksiniz. Baharla beraber fidanlar yeşil yapraklı bir şekilde gelir. Sonbahara doğru yapraklar dökmeye yakın gelmektedir.
-Chandler Ceviz Fidanlarım Geldiğinde Ne Yapmalıyım: Sipariş etmiş olduğunuz fidan kolisini teslim aldığınızda hemen kolisinden çıkartınız. Fidanlarınızı hafifçe sulayın malum yol yorgunudur. Fidanınızı ilerleyen bir tarihte dikecekseniz 2-3 güne bir sulamayı ihmal etmeyiniz.
-Saksıda Ceviz Fidanı Yetiştiriciliği: Saksıda yetiştiriciliğe uygundur fakat kışın saksı içerisinde mutlaka bahara kadar bitkini meyve vermesi için gereken soğuklama süresini karşılaması için çağla oluşumu gerçekleşene kadar dış mekanda bulunmalıdır. Kullanacak olduğunuz saksı asgari 10 litrelik, kullanacak olduğunuz toprak ise çiçek toprağı olabilir.
-Chandler Ceviz Fidanı Dikim Mesafesi: Klasik Anaçlı Ceviz fidanlarında fidanlar arası 5 metre, sıra arası 6 metre
Ceviz Fidanı Dikimi
-Chandler Ceviz Fidanı Dikimi: Fidan dikimini buharlaşmanın en az olduğu sabah erken saatlerde veya ikindin vaktinde yapmanız tavsiye edilir. Fidan çukurunu en boy yükseklik 50-60 cm olarak şekilde kazınız, fidan çukuru tabanı 1 çay kaşığı aquasorb veriniz. Çıkan toprağa herhangi bir hayvansal gübre kesinlikle uygulamayınız. Ziraa hayvansal gübrelerde dip kurdu ve yabancı ot tohumları bulunabilir. Bunu yerine fidan çukurundan çıkan toprağa bir büyük su bardağı leonardit karıştırarak, toprağa iyice harmanlayın. Ceviz fidanı çukuruna, 30 cm çıkan topraktan dolgu yapınız. Fidanı, çukura dik bir şekilde koyunuz, fidanınızın poşetini veya saksını toprağı dağıtmayacak şekilde çıkartınız. Saksı veya fidan poşeti hizasında toprakla doldurarak dikimini yapınız ve fidan başına 5-15 litre arasında can suyunu veriniz. Dikim işlemini yazın yapıyorsanız muhakkak sunguard uygulaması(kaolin uygulaması) yapınız. Kışın yapıyorsanız Nisanla beraber sunguard uygulamasını yapmanızı tavsiye ederiz.
-Chandler Ceviz Fidanı Sulaması: Bulunduğu konum ve toprak yapısına göre 10-15 günde bir defa.
Ceviz Fidanı Gübreleme
-Chandler Ceviz Fidanı Genel Gübreleme Bilgisi: Kışın tabandan azot ağırlıklı, çiçekler açmadan 20-30 gün önce tabandan fosfor, potasyum ağırlıklı kompoze gübre, çiçek döneminde yapraktan çinko bor içerikli meyve tutturucu gübreleme, nohut büyüklüğüne eriştikten sonra meyve irileştirici gübreleme yapılabilir.
-Chandler Ceviz Fidanı Zararlı Mücadelesi: Ceviz fidanlarında baharla beraber fidanlarda yaprak biti zararlısı, meyve iç kurdu ve kırmızı örümcek zararlısına dikkat edilmelidir. Zararlı mücadelesinde 1 litre suya 1 kaşık sıvı yağ, 1 kaşık arap sabunu ve bir diş rendelenmiş sarımsağı 1 litre su içerisine koyun ve iyice karıştırın. Bitkinin yapraklarının hem altına hem de üstüne gelecek şekilde fısfıs yardımıyla sıkınız. Sarımsak kokusunda hoşlanmıyorsanız sarımsağı çıkartabilirsiniz. Her ağacı baharla beraber 1 renkli kokulu yapışkan tuzak koymakta fayda vardır.
Ceviz Fidanı Taç Oluşumu
 
-Chandler Ceviz Fidanı Taç Oluşumu
-Ceviz fidanlarında taç oluşumu yani yan dal oluşumun ilk olacağı yer bizim için çok önemlidir. Bu tamamen ağaca verilecek olan şeklin ilk adımıdır. Profesyonel meyve bahçelerinde uygulanacak budamanın sistemi ve hasat ekipmanlarına göre taç oluşumu yeri verilir ama hobiciler için tavsiyemiz ağacın yan dal oluşumun ilk başladığı yerin aşıdan sonra maksimum 40-60 cm arasında olmasıdır. Dikim esnasında tepe kesimi ile 1. taç, yan dal oluşumun başladıktan 1 ay sonra oluşan yanda dalların ucundan kesilmesi ile 2. taç oluşumu ve akabinde diğer taç oluşumları yapılır. Burada önemli olan ağacın tacını aşağıdan vererek ilaçlama, toplama ve budama gibi işleri daha kolay hale getirmektir. Tabi bizim burada anlattığımız vazo tipi budama terbiyesidir. Farklı budama teknikleri de elbette vardır. Budama ne kadar iyi olursa ağacınızda o derece kaliteli olur.
Fidan durumu
Referans Numarası
1590971366SQdq3

Aldığım fidanlar arasında cevizin durumu çok kötü kurtarabilirsek ne güzel diğer fidanların toprağı yarıya kadar dökülmüş
Ömür Kalyoncu | 19/06/2020
ceviz cetnir
merhaba sizden cetnir cinsi ceviz ve bahçem için meyve ağaçları almak istiyorum bu tüplü fideleri şimdi de dike biliyormuyuz bir de ceviz için 2 dişi 1 erkek olması gerek dediler onu nasıl alıcaz
Rahime Incedere | 28/05/2020
Chandler ceviz
Fidanın çeşidi güzel fakat satış yaşına gelmeden satılıyor. Boyu 20 cm filan. Bu yaptıkları yanlış.
K... K... | 13/03/2019
Parekende satış var mı?
Bana 1 tane gerekiyor. Başka bir siteden tüplü 1 chandler ve tozlayıcısı olan 1 adet de fernette aldım fakat 2 defa chandler fidanım kurudu. Sebebini bir türlü bulamadım. Eğer parekende satışınız varsa 1 edet alıp kuruyan cevizin yerine dikmek istiyorum.
Cavit Çarıkçı | 19/11/2017
stok ve anaç durumu
chedler, fernor, cisco ve ronde cesitlerinden istitorum. stoklarinizda ne zaman olur. açik kok tercihimdir. birde anaçlariniz nedir? cogur mu yoksa gf gibi hibrit mi? sertifikali satismi?
Goksel Yalbir | 04/04/2017
-
verime yattığı zaman sizinle paylaşacam arkadaşlar
ahmet_miran seçen | 09/03/2017
-
geçen sene ektim gelişim aşamasında gayet güzel boy verdi
ahmet_miran seçen | 09/03/2017
-
-
Tuana Ali | 20/06/2016
tavsiye edilecek ceviz budur
tavsiye edilecek en iyi ceviz çeşitlerinde birisi youtube sayfasından detaylı anlatılmış
Ahmet Al | 03/01/2015
ceviz
bu cevizlerin boyu şuan kaç santim acaba
engin coşkun | 14/10/2014
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tüplü Chandler Salkım Ceviz Fidanı Tüplü Salkım Chandler Ceviz Fidanı satışından bedava kargo ve uygun fiyat E-fidancim.com'da. DEKBKT24 Tüplü Chandler Salkım Ceviz Fidanı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.