700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Satışı Yapılan Limon Fidanı Özellikleri Hakkında Teknik Bilgiler

Tüplü Aşılı  Limon Fidanı Nasıl Elde Edilir-Üretilir?

Aşılı tüplü limon fidanı kökleri saksı içerisinde olan ,anaç(çöğür) üzerine farklı aşılama yöntemleri kullanarak yeni limon çeşidinin elde edilmesiyle oluşan fidan demektir.Tüplü aşılı limon fidanı 2 şekilde üretilir.Bunlardan birincisi üretimin tamamen saksı içerisinde olması ile yapılan üretim ,2. si ise tüplü aşılı limon fidanlarının sökümün hemen ardından saksı veya plastik torba içerisinde alınmasıyla yapılan üretimdir.Tüplü fidanların torbaya alındıktan(şaşırtma işlemi) sonra belli bir adaptasyon süresinin geçmesi gerekir.Genelde 2. Yolla tüplü aşılı limon fidanı üretilmektedir.

Tüplü Aşılı Limon Fidanı Üretiminde Kullanılan Anaç(çöğür) ne demektir?

Fidan üretiminde kullanılan anaç veya çöğür, aşı yapılan bitkiye denmektedir. Tüplü aşılı Limon fidanı üretiminde kullanılan anaçlar 3 yaprak anacıdır.

Tüplü Aşılı  Limon Fidanları Ne Zaman Dikilir?-Dikilmelidir?

Tüplü aşılı  limon fidanları fidan köklerinin hava ile teması olmadığından dolayı 12 ay boyunca dikilebilmektedir.

Tüplü Aşılı Yediveren Limon Fidanlarını Dikerken Nasıl Korumalıyım-Hava Şartları Sebebiyle Dikim yapamazsam Fidanları Nasıl Korurum?

Tüplü aşılı  limon fidanını hava muhalefeti veya herhangi bir sebebten dolayı dikemiyorsanız ;fidanları mümkünse 4-5 güne bir sulayarak toprak zeminde bekletebilirsiniz.Toprak zemin üzerinden bekletme şansınız yok ise beton zemin üzerinde kısa süreliğine(maksimum 10 gün) bekletebilirsiniz aksi durumda beton soğuğunu alan fidanın yaprakları dökülmeye başlayacaktır.Büyük saksılı(asgari 9 litre) fidanların beton zemin üzerinde beklemesinde herhangi bir sakınca yoktur.

 

Aşılı Tüplü  Limon Fidanlarında Dikerken Nelere Dikkat Edilmeli-Nasıl Ekilmeli-Dikilmelidir?

Tüplü Aşılı limon fidanı çukurlarını en, boy ve yükseklik olarak 50 cm olacak şekilde kazabilirsiniz.Tüplü aşılı limon fidanının saksısını veya torbasını toprağı dağılmayacak şekilde çıkartınız.Fidan çukurunuza fidanı dik bir şekilde yerleştirdikten sonra fidanın aşı noktası, toprak üstünden kalacak şekilde fidan çukurunu toprakla kapatınız ve sıkıştırınız.Fidan başına 5-15 litre arasında can suyu vermeyi muhakkak veriniz.Can suyunu fidan çukurunun yarısını toprakla kapattıktan sonra 5 litre , kalan kısmını toprakla kapattıktan sonra 5 litre olacak şekilde verebilirsiniz. Daha sonra fidanın yanına destek çubuğu çakınız ve fidanı ,destek çubuğuna sekiz rakamı olacak şekilde iple bağlayınız.

Limon Fidanlarında Gübreleme Nasıl Olmalıdır?

Limon Fidanlarında gübreleme ağacın yaşına göre değişmektedir.Gübreleme yapmadan önce mutlaka toprak analizi yapılmalıdır.Örneğin Toprağınız kireçli ise mutlaka toprağınıza kükürt veriniz.Mümkünse hızlı sonuç almak için sıvı kükürt veriniz.Genel olarak Kışın Fosfor, potasyumlu karışımlı kompoze gübreler kullanabilirsiniz.Kışın kullanacak olduğunuz kompoze gübrelerin azot oranının az olmasına dikkat ediniz hatta hiç olmasın. Meyve döneminde potasyum, bor içerikli gübreler hasat yapıldıktan azot , ve arkasından çinko,bor, fosfor karışımlı gübreler verebilirsiniz.Gübreleme yapıldıktan sonra muhakkak bolca sulama yapılmalıdır.

Limon fidanı dikerken Leonardit kökenli organik gübreler verebilirsiniz.Bu tarz gübreler hem kök gelişiminin daha hızlı olmasını hemde toprağın ph seviyesine orta seviyeye çekerek fidanın daha iyi beslenmesini sağlar.Bu gübreleri kullanırken toprakla iyice karıştırarak veriniz.Köke direk uygulama yapmayınız.

Dikilen Aşılı Yediveren Tüplü Limon Fidanı Ne zaman Meyve Verir?

Uygun koşullar altında dikilen tüplü aşılı limon fidanından 1-2 yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.

Tüplü Aşılı Limon Fidanı Satışı Nasıl olmaktadır?

E-fidancim.com üzerinde tüplü limon fidanları 12 ay dikildiği için 12 ay boyunca satışı olmakta olup açık kök limon fidanlarında ise kasım ayı ile beraber açık kök limon fidanlarının satışına başlanmakta ve nisan ayı itibarı ile satışlar sona ermektedir.

Satışta Olan Tüplü Aşılı Limon Fidanlarının Yaşı Nedir? ve Tüplü Aşılı Limon Fidanları Nasıl Ambalajlanıp Gönderilmektedir?

Ürün açıklamasında aksi belirtilmediği sürece satışta olan tüplü aşılı limon fidanlarının yaşı 1 olup sadece tüplü fidan göndermek için tasarlanan özel tasarım karton kutularda gönderilmektedir.Ürünle beraber gönderilecek tüplü fidan kutusunu, tüplü aşılı limon fidanların hemen yanında görebilirsiniz.Ürünlerle beraber ürün dikim klavuzları gönderilmektedir.Ürün kargoda bekleme süresi maksimum 2 haftadır.

Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda Limon Fidanı-Ağacı Yetiştirebilirmiyim?

Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda Limon Fidanı-Ağacı yetiştirebilirsiniz.Yeterki güneş alan bir yer olsun.Saksıda Yetiştirmek için kullanacak olduğunuz saksı asgari ,9 litrelik bir saksı olmalıdır.Saksıda içerisinde kullanacak olduğunuz maddenin %85 i toprak geriye kalanı ise torf olmalıdır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.