700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Saksıda Yucca(Yukka) Avize Çiçeği Fidanı

* 82,35 TL den başlayan taksitlerle!!
5.00 Puan - 1 Değerlendirme
82,35 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim
Yukka(yucca) çiçeğinin halk arasındaki ismi  "avize ağacı”dır. Bilimsel ismi "Yucca”dır (yuka okunur). İstanbul’da parklarda, hastane bahçelerinde her yerde görüyorum. Kışın bile çiçekli olabiliyorlar. Boyu bir metreden fazla uzamış yuccalar içmekanlarda oldukça şık ve egzotik dekoratif bir unsur olabiliyor. Yucca "succulent” bitkilerdendir yani bünyesinde su ve besin depolar.

Yucca yaprakları çok kalın ve sert olur. Pek parlak değildir. Rengi genelde mavimsi yeşildir. Yaprak uçları çok sağlam ve çok sert sivriliktedir. Bu haliyle yaprak uçları diken gibidir. Dracaena türlerinin yaprakları o kadar kalın olmaz, sıradan yapraklar gibi olur. Çok parlaktır. Yaprak uçları yucca gibi sağlam değildir. Kolayca bozulup kuruyabilir.

Yukka çiçeğinin en hassasları -7 dereceye kadar dayanabilir. Yani bütün türleri İstanbulda açıkta yetiştirilmeye uygundur. -30°C dereceye kadar soğuğa dayanan türleri de var.

Toprak olarak iyi bahçe toprağı uygundur. Suyu iyi süzdürebilir özellikte olması gerekir. Ev içinde saksılarda gerçek toprak (parklardan bahçelerden aldığınız toprak) kullanacaksanız toprağa 1/3 oranında ponza taşı karıştırıp yuccanızı öyle dikin. Eğer hazır süs bitkisi toprağı kullanacaksanız 1/4 oranında ponza taşı karıştırın. Toprak karışımında fazla perlit kullanılmamalı yoksa zarar verir (onun yerine az perlit, çok ponza daha iyi).

Işık gereksinimleri:
Genelde direkt güneşe fazla ihtiyaç duyarlar. Ne kadar aydınlık olursa olsun güneşsiz yerleri sevmezler.
Sulama: Saksılarda yetiştirecekseniz toprak neredeyse tamamen kuruyuncaya kadar sulamayacaksınız. Sonra fazla bekletmeden sulayın yoksa yaprakları bozulur. Su kloru giderilmiş olmalı. Kışınsa toprak adamakıllı kurumadıkça sulamayın.
Besin vermek: Bunu pek sevmezler. Ancak hızlı büyürken yılda bir defa az miktarda verilebilir. Diğer durumlarda besin verilirse yapraklarda bozulmalar olabilir. Besin vermek yerine ilkbaharda toprağın üst kısmına sığır gübresi karıştırın. Veya, toprağını değiştirecekseniz iyi bir toprak kullanırsanız hiçbir şey gerekmez.
Yaprak sağlığı toprağının havadar olmasına, fazla perlit katılmamış olmasına ve aşırı sulamadan kaçınılmasına bağlıdır. Sıkı ağır toprakta yapraklarda hastalıklar görülür. Aşırı sulamada da öyle, hatta yapraklar tamamen bozulabilir, hatta bitki çürüyebilir.

Çoğaltılması:
Avize ağacını çoğaltmak için en iyi zaman ilkbahar ve yaz aylarıdır (mayıstan eylül başına kadar). Yan sürgünleri ayırmakla veya çelikle çoğaltabilirsiniz. Her iki durumda da, kestiğiniz dalı bir hafta açıkta kurumaya bırakın. Hemen dikerseniz kesik yer enfeksiyon kapar, çürür.

İç Mekan-Salon Süs Bitkilerinin Ortak Bakım Özellikleri

1-İç Mekan(Salon) Süs bitkilerinize aydınlık ama direkt güneş ışığı almayan yerlerde bulundurun.
2-İç Mekan(Salon) Süs bitkileriniz oda sıcaklığı 14 -22 derece arası olmalıdır.
3-İç Mekan(Salon) Süs bitkilerinizi aşıriı sıcak ve soğuktan koruyun.
4-İç Mekan(Salon) Süs bitkilerinize hava akımında (cereyanda bırakmayın)
5-İç Mekan(Salon) Süs bitkilerinizi susuz bırakmayın ve aşırı sulamayın.
6-İç Mekan(Salon)Süs bitkilerinizin yapraklarını hergün birkez püskürtme yoluyla nemlendirin.
7-İç Mekan(Salon) Süs bitkilerinizi bulunduğu yeri sevdiyse yerini değiştirmeyin.
8-İç Mekan(Salon) Süs bitkilerinizin saksı değişimini mart,nisan ve mayıs aylarında yapın.
9-İç Mekan(Salon) Süs bitkilerinize vitamin mutlaka kullanın(zamanla toprak içindeki faydalı mineraller azalır)




Siparis
Siparis nasil verebilirim
Tuğçe Şahin | 21/02/2020
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Saksıda Yucca(Yukka) Avize Çiçeği Fidanı En uygun fiyat ve ödeme seçenegi ile yukka yuca avize çiçegi fidanı satışı E-fidancim.com'da. MTAFNWX2 Saksıda Yucca(Yukka) Avize Çiçeği Fidanı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.