700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Mercan Köşk Fidesi 10 adet(Sınırlı Stok)

* 43,19 TL den başlayan taksitlerle!!
5.00 Puan - 1 Değerlendirme
43,19 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim
Not:Siparişler Nisan Mayıs Döneminde Gönderilecektir.

Mercanköşk Fidesi  Nasıl Ekilir-Dikilir?

Almış olduğunuz veya yetiştirmiş olduğunuz Mercanköşk  fidelerini  dikimi yapmadan önce dikim yapacak olduğunuz  bahçenizin tavına gelmiş  ve işlenmiş olması gerekir. Toprak ısının uygun olması ,don olayların geçmiş olması ve Mercanköşk fidesi dikimi yapılacak toprağın yeterli mineral yoksa gerekli torf ve organik gübrelerle  gıda takviyesi yapılması gerekir.

Mercanköşk fidelerinizin dikimi için toprak uygunsa mümkünse fide dikimi için uygun serin ve rüzgarsız havaları seçin.Mercanköşk fidesinin daha fazla güneş ışığından yararlanması için kuzey-güney istikametindeki dikimleri tercih ediniz.Fide dikimlerinde sıralar üzerinde çift  dikim yapmanız uzun vadede size hem sulama ve hasat açısından maliyetleri azaltacaktır.
 


 Mercanköşk  Fidelerini  Dikim sırasında şekilde gördünüz gibi bitkinin viyolde kalan kısmınının tamamı(fidenin yaklaşık 3 te 2 si) toprak altında olmalıdır.Mercanköşk fidesi dikimini yaptıktan hemen sonra mutlaka can suyu vermeniz gerekmektedir.
Ev içerisinde saksıda(asgari 1o litrelik) birden fazla fide dikerek fide dikimi yapabilirsiniz.Fidelerin güneş alan bir alanda bulunması gerekir.


Mercanköşk Bitkisi (Origanum majorana):
Tüylü, çok yıllık, çalıya benzer bir bitkidir. Flavonlar, tanen, acı maddeler, glikozit ve C vitamini içerir.

Mercanköşkün Faydaları ve Tıbbi Etkileri: Özellikle merhem olarak bebeklerdeki gaz ve soğuk algınlığı şikayetlerine karşı faydalıdır. Antiseptik, uyarıcı, balgam söktürücü, terletici, tonik ve spazm çözücü etkilere sahiptir. Öksürüğe iyi gelir. Spazm çözücü etkileri ile kasları gevşetir ve kas ağrılarını azaltır. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Sindirim sistemi problemlerinde de faydalıdır. Anne sütünü arttırır.

Mercanköşk Nasıl Kullanılır? Mercanköşk, baharat olarak kullanılabileceği gibi mercanköşkün çiçekli toprak üstü kısımlarının kurutulduktan sonra kaynamış suda demlenmesiyle hazırlanan çayı da dahilen ve haricen de kullanılabilir. Ayrıca, mercanköşk ten elde edilen uçucu yağ da kullanılmaktadır.

Mercanköşk bitkisi neye iyi gelir: Mercanköşk, soğuk algınlığı ve ona bağlı öksürüklerin tedavisinde kullanılır. Ayrıca düz kaslar üzerinde gevşetici etkiye sahiptir. Ağrı kesme özelliği vardır.

Mercanköşk faydaları nelerdir: Mercanköşk bitkisinin kökü ve yaprakları Yara iyileşmesini hızlandırıcı maddeler içerir. Bu sebeple açık yaralara çok etkilidir. Meme kanserinde güvenle kullanılır.

Mercanköşk zararları ve yan etkileri nelerdir: Cilde sürüldüğünde deride yanma hissine neden olurken, açık yaraya sürülmesi durumunda acı duyulmamaktad

SAGLIK ACISINDAN
SAGLIK ACISINDAN ÖNEMİ OLAN Bİ TUR.FİDAN OLARAK SİTEDE OLMASI BİZİM İCİN BUYUK SANSTIR İLGİLİLERE TESEKKÜR EDERİZ
arif ilkan beyaz | 18/03/2012
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Mercan Köşk Fidesi 10 adet(Sınırlı Stok) Bedava Kargo İmkanı ile Kapınıza Gelsin Üstelik Online Ödeme İmkanı ile Mercan Köşk Fidesi Satışı. BJLMBQZ7 Mercan Köşk Fidesi 10 adet(Sınırlı Stok)

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.