700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

MOR ADAÇAY

* 40,35 TL den başlayan taksitlerle!!
3.50 Puan - 2 Değerlendirme
40,35 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim
Gönderimler Nisan-Mart Döneminde Yapılacaktır.

Melisa(oğul otu) Fidesi  Nasıl Ekilir-Dikilir?

Almış olduğunuz veya yetiştirmiş olduğunuz melisa(oğul otu)  fidelerini  dikimi yapmadan önce dikim yapacak olduğunuz  bahçenizin tavına gelmiş  ve işlenmiş olması gerekir. Toprak ısının uygun olması ,don olayların geçmiş olması ve melisa(oğul otu) fidesi dikimi yapılacak toprağın yeterli mineral yoksa gerekli torf ve organik gübrelerle  gıda takviyesi yapılması gerekir.

Melisa(oğul otu) fidelerinizin dikimi için toprak uygunsa mümkünse fide dikimi için uygun serin ve rüzgarsız havaları seçin.Melisa(oğul otu) fidesinin daha fazla güneş ışığından yararlanması için kuzey-güney istikametindeki dikimleri tercih ediniz.Fide dikimlerinde sıralar üzerinde çift  dikim yapmanız uzun vadede size hem sulama ve hasat açısından maliyetleri azaltacaktır.

 
 




Melisa(oğul otu)  Fidelerini  Dikim sırasında şekilde gördünüz gibi bitkinin viyolde kalan kısmınının tamamı(fidenin yaklaşık 3 te 2 si) toprak altında olmalıdır.Melisa(oğul otu) fidesi dikimini yaptıktan hemen sonra mutlaka can suyu vermeniz gerekmektedir.
Ev içerisinde saksıda(asgari 1o litrelik) birden fazla fide dikerek fide dikimi yapabilirsiniz.Fidelerin güneş alan bir alanda bulunması gerekir.

Melissa Oğul Otu
Strese bağlı uykusuz gecelerden kurtulmak istiyorsanız lavanta ve oğul otunun sakinleştirici etkisinden faydalanabilirsiniz. Lavanta ayrıca sinirleri de yatıştırmaktadır.

Lavanta ve oğul otunun sakinleştirici özelliği sayesinde uykusuz gecelerinize elveda diyebilirsiniz.Ayrıca, lavanta da bulunan hoş kokuda sinirlerinizi yatıştırarak rahatlamanızı sağlar.

Uykusuzluk; uykuya dalamama veya uykuya dalıp gece sürekli uyanma, tekrar uykuya dalmada güçlük, yani uykunun bölünmesi şeklinde olabilir.
Araştırmalar, her 8 kişiden 1'inde yaşamlarını ciddi biçimde etkileyebilecek uyku sorunu olduğunu gösteriyor. Ciddi boyutlarda olduğunda, uzman bir hekim kontrolünde tedavi edilmesi gereken bu rahatsızlık, hafif uyku bozukluklarında, şifalı bitkilerle kolaylıkla tedavi edilebiliyor.


Halk dilinde limon nanesi, melisa otu, kovan otu olarak da bilinen oğul otu, yaprakları oval, saplı ve kenarları dişlidir.Limonu andıran, iç açıcı bir kokusu vardır. Kokulu olmayan türler, tedavi amaçlı kullanılmaz. Bitkinin Ana yurdu Akdeniz Bölgesi'dir, ancak Avrupada da, tedavi amaçlı kullanılmak üzere yetiştirilir.

Oğul Otunun İçerdiği Maddeler:

Citral içerikli uçucu yağ,
Citronellal,
Linalool,
14 mineraller,
acı madde ve tanen içerir.

Saklama Şekli
Yapraklar çiçeklenmeden önce toplanır.
Çünki, kendine özgü limon kokusunun önemli bölümünü çiçeklenmeden sonra yitirir. Gölgede kurutulur ve ince ince kıyılarak saklanır. Oğul otu yaprağının başlıca özelliği yatıştırıcı etkisidir.

Oğul Otunun Faydaları:
Oğulotu, öncelikle uykuya dalma zorluklarında,
huzursuzluk ve sinirlilik hallerinde,
işlevsel kalp rahatsızlıklarında kullanılabilir. Aynı doğrultuda, sinirsel kaynaklı mide ve bağırsak rahatsızlıklarında da faydalıdır.

Hazırlanışı:
Uykusuzluğa karşı hazırlanan çay, balla tatlandırılır ve yatmadan önce, sıcak içilir.
Bitki çayının, soğuk algınlığına ve gribe karşı önlem olarakta kullanılabilir. Çünki oğul otu, organizmayı dengeler ve savunma gücünü artırır.
Oğul otu ayrıca, mikrobik hastalıklara karşı da kullanılır.

2 ya da 3 çay kaşığı dolusu ince kıyılmış oğulotu, 1 bardak kaynar suyla haşlanır. 10 dakika kadar  demlendikten sonra süzülür. Bitki kesinlikle kaynatılmamalıdır! İsterseniz bal ile tatlandırarak, günde 3 ya da 4 bardak çay gibi içebilirsiniz. Şeker hastalığınız varsa, tatlandırmadan içmelisiniz.

Yan etkileri:
Oğul otunun bilinen bir yan etkisine henüz rastlanmamış.
Oğul otu
Melissa fidelerimin birkaç tanesi umduğum gibi gelmedi. Sadece bir fide sağlıklı gözüküyor. İnşallah diğerleri de tekrar hayata tutunur.
Selsebil Kiloglu | 08/04/2022
ARILARIN EN SEVDİGİ
BAL ARILARININ EN SEVDİGİ OTTUR OGUL VERME DÖNEMLERİNDE OGUL CEKİCİ OLARAK KULLANILIR AYRIYETTEN SAKİNLESTİRİCİ OLARAK CAYI İÇİLİR
arif ilkan beyaz | 18/03/2012
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
MOR ADAÇAY Melissa Oğul Otu Fidesi Satışında Şok Fiyat Hızlı Gönderim. A58-38 MOR ADAÇAY

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.