700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Mavi Agapanthus Afrika Zambağı Çiçeği Soğanı 1 Adet

* 8,28 TL den başlayan taksitlerle!!
0.00 Puan - 0 Değerlendirme
8,28 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim

Afrika Zambağı çiçeği veya Agapanthus çiçeği olarak geçmektedir.Anavatanı Afrika olan Afrika zambağı çiçeği Temmuz ,Ağustos Eylül aylarında çiçek açmaktadır.Agapanthus kelime manası olarak aşk çiçeği anlamına gelmektedir.İklimin çok soğuk olduğu bölgelerde kışın soğanlar topraktan çıkarılmalıdır.Ilıman iklim bölgelerinde, saksıda rahatlıka yetişebilmektedir. Peyzaj çalışmalarında, saksıda, bordürlerde rahatlıkla kullanılmaktadır.Mavi Agapanthus Afrika Zambağı Çiçeği Soğanı  boyu ise 50-60 cm dir.

Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği Soğanlarını Nereye Dikebilirim?

Genellikle bahçenin herhangi bir yerine (güneşli, gölgeli, yarı gölgeli alanlar, bordürler, teraslar, çitlerin etrafı veya ağaç altlarına vb…) dikilebilirler. Boyları kısa olanları önlerinde görüntülerini kapatacak herhangi bir engel olmaksızın, uzun boylu soğanları ise duvar önlerine veya bordürlerin arka kısmına gelecek şekilde dikilmeleri önerilir.Saksı içerisnde ev içerisinde, balkonda terasta yetiştirebilirsiniz.

Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği Ne Zaman Dikilmelidir?

Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği soğanlarını Ocak ayları ile Mayıs ayları arasında dikebilirsiniz.

Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği Soğanları Nasıl Dikilmelidir?

Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği soğanlarınızın çukurlarını veya kanalını mümkünse 10-15 gün önceden açmanız ve dikime geçmeden önce sulamanız önerilir. Bahçenizde Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği soğanlarını ekerken ilk yapmanız gereken çiçek soğanı çukurunu çapından biraz daha geniş olacak şekilde çukuru açmanızdır.Soğanlar arası mesafe 30-50 cm arasında dikim derinliği ise 7-10 cm arasında olmalıdır.Almış olduğunuz Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği soğanları sivri uçları yukarı gelecek şekilde yerleştiriniz ve üzerine 10-15 cm toprakla kapatınız ve hemen sulamasını yapınız. Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği soğanlarını çeşide göre yaz veya sonbahar mevsiminde olacaktır.

Ev İçerisinde ,Terasta Balkon Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği Yetiştirebilir mi?

Ev içerisinde , balkonda, terasta saksı içerisinde Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği soğanları yetiştirebilirsiniz.

Saksıya Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği Soğanını Nasıl Dikilmelidir?

Saksı içerisinde Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği soğanlarını dikmeden önce saksınız için toprak karışımını yapmanızda fayda var.10 litrelik toprak harcının asgari %20 sini torf kullanabilirsiniz.Geriye kalanını ise bahçenizdeki toprakla karıştırabilirsiniz.Almış olduğunuz saksının tabanına 3-4 cm yükseklik çakıl taşları yerleştiriniz ve toprakla doldurunuz.Saksı yüksekliğine göre Örneğin saksınız 30 cm , 4 cm çakıl taşı koyalım yaklaşık 15 cm toprak doldurunuz, toprağı sulayınız ve Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği soğanlarını birbirine değmeyecek şeklide 20-30 cm aralıklarda sivri uçları yukarı gelecek şeklide yerleştiriniz ve üstünü 10 cm toprakla kapatınız hemen ardından sulama işlemini yapınız. Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği soğanlarının çeşide göre Temmuz Ağustos ve Eylül aylarında çiçek açacaktır.

Yaşadığınız bölge çok soğuk olup sürekli don yaşanıyorsa veya kış şartları çok şiddetliyse kışa girmeden soğanlarınızın dondan etkilenmemesi için soğanlarını topraktan çıkartınız.

Saksıda Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği Soğanı Toprak Harcı Nasıl Olmalıdır?

Saksıda Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği yetiştiriciliği için toprak karışımın %20 sinde torf kullanmanız önerilir.Başlangıç için harçta çiftlik gübresinin kullanımı önerilmez fakat ilerleyen dönemler kullanabilirsiniz.

Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği Soğanı Gübrelemesi Nasıl Olmalıdır?

Çiçek açma döneminde Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği soğanlarında tam yanmış çiftlik gübrelerini verebilirsiniz.Ayrıca çiçek açma döneminde Npk(azot potasyum ve fosfor karışımlı gübreler) gübreleri uygularsanız çiçek açmalar daha hızlı ve sağlıklı olacaktır.

Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği Soğanları Nasıl Sulanmalıdır?

Soğan dikiminden hemen sonra mutlaka sulama yapmalısınız.Soğuk ve kuru havalarda mutlaka sulama yapınız.

Almış Olduğum Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği Soğanlarını Dikemezsem Nasıl Saklayabilirim?

Herhangi bir sebebten ötürü Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği soğanlarını dikemezseniz Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği soğanlarını buzdolabınızın meyve rafına güneş almayacak bir şekilde sararak yerleştiriniz.Mayıs sonuna kadar mutlaka dikim yapmalısınız.

Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği Soğanı Satışı Nasıl Yapılmaktadır?

Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği soğanı sezonluk bir ürün olduğu için yılın belli dönemlerinde satışı yapılmaktadır.Ocak Mayıs ayları arasında Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği soğanı satışı yapılmaktadır.

Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği Soğanı Gönderimleri Nasıl Yapılmaktadır?

Satın almış olduğunuz Afrika Zambağı Agapanthus Çiçeği soğanları anlaşmalı kargo şirketleri ile gönderilmektedir.

v
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Mavi Agapanthus Afrika Zambağı Çiçeği Soğanı 1 Adet Mavi Agapanthus Afrika Zambağı Çiçeği Soğanı Satışı Hızlı Gönderim Uygun Fiyat Garantisi ile GJBGMRS3 Mavi Agapanthus Afrika Zambağı Çiçeği Soğanı 1 Adet

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.