700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Limon Kokulu Yayılıcı Kekik Fidesi (Thymus citriodorus 'Doone Valley') (5 Fide)

* 119,23 TL den başlayan taksitlerle!!
0.00 Puan - 0 Değerlendirme
119,23 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim

Kekik Fideleri-Fidesi Nasıl Ekilir-Dikilir?

Almış olduğunuz veya yetiştirmiş olduğunuz kekik fidelerini dikimi yapmadan önce dikim yapacak olduğunuz bahçenizin tavına gelmiş ve işlenmiş olması gerekir. Toprak ısının uygun olması ,don olayların geçmiş olması ve kekik fidesi dikimi yapılacak toprağın yeterli mineral yoksa gerekli torf ve organik gübrelerle gıda takviyesi yapılması gerekir.

Kekik fidelerinizin dikimi için toprak uygunsa mümkünse fide dikimi için uygun serin ve rüzgarsız havaları seçin.Kekik fidesinin daha fazla güneş ışığından yararlanması için kuzey-güney istikametindeki dikimleri tercih ediniz.

Kekik fidelerini , fideler arası 30-40cm arasında, sıralar arası 45-75 cm olacak şekilde dikebilirsiniz.Saksı içerisinde ise bu dikim mesafesi daha sık(10 cm aralık) olabilir.

 

Kekik Fidelerini Dikim sırasında şekilde gördünüz gibi bitkinin viyolde veya saksıda kalan kısmınının tamamı(fidenin yaklaşık 3 te 2 si) toprak altında olmalıdır.Kekik fidesi dikimini yaptıktan hemen sonra mutlaka can suyu vermeniz gerekmektedir.Yazın dikim yapıyorsanız sulama sıklığı muhakkak daha fazla olmalıdır.Sulama ilk etapta 2-3 güne bir daha sonra ise hafta bir şeklinde olabilir.

Kekik Fidesi Dikimleri Ne Zaman Yapılmalıdır?

Kekik fideleri saksılı olduğu için 12 ay dikebilirsiniz.Kekik fidesi dikimleriniz mümkünse buharlaşmanın ve rüzgarın en az olduğu gün başlangıcında veya ikindin yapmanızı tavsiye ederiz.

Ev İçerisinde Balkonda Terasta Saksıda Kekik Yetiştiriciliği Yapılabilir mi?

Elbette saksıda kekik yetiştiriciliği yapabilirsiniz.Burada yapmanız gereken asgari 9 litrelik bir saksı kullanmaz ve bu saksı içerisine yerleştirecek olduğunuz toprak karışımının asgari %10 u toprak geriye kalanı ise mümkünse kırmızı toprak olabilir.

Saksıda Kekik Yetiştiriciliği Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saksıda kullanılacak toprak harcının asgari %10 torf olmalıdır.Geriye kalan ise kırmızı toprak olabilir.Kullanacak olduğunuz saksının tabanını mutlaka kontrol ediniz zira su tahliye kanalları açık olmalıdır.Ayrıca saksı içerisinde taban kısıma yaklaşık 2-3 cm çakıl taşları yerleştirmeniz suyun daha kolay tahliye edilmesini sağlar.Kekik bitkisinin saksısında su tahliye kanalları olmaz ise bitkinizde sudan kaynaklı olarak kök çürüklüğü olacaktır.Bitkiniz muhakkak güneş alan bir yerde olmalıdır.Kışın naneleriniz ev içerisinde olmalıdır.

Kekik Fideleri Gönderimleri Nasıl Yapılmaktadır?

Kekik fidesi gönderimleri E-fidancim.com logolu özel tasarım kutularda yapılmaktadır.

Kekik Fideleri Nasıl Üretilmektedir?

Kekik fideleri tohumla veya çelikle üretilmektedir.Almış olduğunuz fidelerden ilerleyen dönemlerde çelikle köklendirme yaparak sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.


Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Limon Kokulu Yayılıcı Kekik Fidesi (Thymus citriodorus 'Doone Valley') (5 Fide) Limon Kokulu Yayılıcı Kekik Fidesi , Limon Kokulu Yayılıcı Kekik Fidesi satışı, Limon Kokulu Yayılıcı Kekik Fidesi nasıl dikilir, kekik fidanı, kekik fidanı dikerken uygulanacak kurallar, saksıda kekik yetiştiriciliği, kekik fidesi türleri, onlien kekik fidesi satışı, kekik fidesi bakımı, saksıda kekik nasıl yetiştirilir CRAJSWZ4 Limon Kokulu Yayılıcı  Kekik Fidesi (Thymus citriodorus 'Doone Valley') (5 Fide)

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.