700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Latifolium Üzüm Sümbülü Soğanı (10 adet)

* 15,26 TL den başlayan taksitlerle!!
5.00 Puan - 1 Değerlendirme
15,26 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim
Üzüm Sümbülü 

İlk baharda açan üzüm sümbülleri mavi rengin rengin en çarpıcı örneklerini doğaya sunar.Dikilen üzüm sümbülü soğanları bir sene sonra çoğalarak tekrar çiçek açmaktadır.Üzüm sümbüllerin bitki boyları 10-20 cm arasından olup soğuktan etkilenmezler.Üzüm sümbülü soğanlarının dikim derinliği 5-7 cm olup, dikim mesafesi 4-7 cm arasında olabilir.

Üzüm Sümbülü Soğanlarını Nereye Dikebilirim?

Genellikle bahçenin herhangi bir yerine (güneşli, gölgeli, yarı gölgeli alanlar, bordürler, teraslar, çitlerin etrafı veya ağaç altlarına vb…) dikilebilirler. Boyları kısa olanları önlerinde görüntülerini kapatacak herhangi bir engel olmaksızın, uzun boylu soğanları ise duvar önlerine veya bordürlerin arka kısmına gelecek şekilde dikilmeleri önerilir.Saksı içerisinde ev içerisinde, balkonda terasta yetiştirebilirsiniz.

Üzüm Sümbülü Soğanları Ne Zaman Dikilmelidir?

Üzüm sümbülü soğanlarını Eylül ayları ile Şubat ayları arasında dikebilirsiniz.Kışın soğuklarını alan üzüm sümbülü soğanları her zaman daha iyi çiçekler açacaktır.

Bahçeye Üzüm Sümbülü Soğanları Nasıl Dikilmelidir?

Üzüm sümbülü soğanı çukurlarını veya kanalını mümkünse 10-15 gün önceden açmanız ve dikime geçmeden önce sulamanız önerilir. Bahçenizde üzüm sümbülü soğanlarını ekerken ilk yapmanız gereken çiçek soğanı çukurunu 10-15 cm yükselikte ve üzüm sümbülü soğanın çapından biraz daha geniş olacak şekilde çukuru açmanızdır.Almış olduğunuz üzüm sümbülü soğanları sivri uçları yukarı gelecek şekilde yerleştiriniz ve üzerine 10-15 cm toprakla kapatınız ve hemen sulamasını yapınız.Soğan dikim aralığı 4 cm olabilir.Üzüm sümbülü soğanlarını çeşide göre Mart-Mayıs ayları arasında çiçek açacaktır.

Ev İçerisinde ,Terasta Balkon Üzüm Sümbülü Yetiştiriciliği Yapılabilir mi?

Ev içerisinde , balkonda, terasta saksı içerisinde üzüm sümbülü soğanları yetiştirebilirsiniz.

Saksıya Üzüm Sümbülü Soğanı Nasıl Dikilmelidir?

Saksı içerisinde üzüm sümbülü soğanlarını dikmeden önce saksınız için toprak karışımını yapmanızda fayda var.10 litrelik toprak harcının asgari %20 sini torf kullanabilirsiniz.Geriye kalanını ise bahçenizdeki toprakla karıştırabilirsiniz.Almış olduğunuz saksının tabanına 3-4 cm yükseklik çakıl taşları yerleştiriniz ve toprakla doldurunuz.Saksı yüksekliğine göre Örneğin saksınız 30 cm , 4 cm çakıl taşı koyalım yaklaşık 15 cm toprak doldurunuz, toprağı sulayınız ve üzüm sümbülü soğanlarını birbirine değmeyecek şeklide 4 cm aralıklarda sivri uçları yukarı gelecek şeklide yerleştiriniz ve üstünü 10 cm toprakla kapatınız hemen ardından sulama işlemini yapınız.Üzüm sümbülü soğanları arası mesafe 4-10 cm arasında olmalıdır(Soğanlar birbirine dokunmamalıdır).Soğanlarının çeşide göre Mart -Mayıs ayları arasında açacaktır.

Yaşadığınız bölge çok soğuk olup sürekli don yaşanıyorsa veya kış şartları çok şiddetliyse ve eğer soğanlarınız erken dikildiyse, ölü yapraklarla yada saman ile 10cm kalınlığındaki bir koruyucu tabaka soğanlarınızı donmaktan koruyacaktır.

Saksıda Üzüm Sümbülü Soğanı Toprak Harcı Nasıl Olmalıdır?

Saksıda üzüm sümbülü yetiştiriciliği için toprak karışımın %20 sinde torf kullanmanız önerilir.Başlangıç için harçta çiftlik gübresinin kullanımı önerilmez fakat ilerleyen dönemler kullanabilirsiniz.

Üzüm Sümbülü Soğanı Gübrelemesi Nasıl Olmalıdır?

Çiçek açma döneminde Üzüm sümbülü soğanlarında tam yanmış çiftlik gübrelerini verebilirsiniz.Ayrıca çiçek açma döneminde Npk(azot potasyum ve fosfor karışımlı gübreler) gübreleri uygularsanız çiçek açmalar daha hızlı ve sağlıklı olacaktır.

Üzüm Sümbülü Soğanları Nasıl Sulanmalıdır?

Soğan dikiminden hemen sonra mutlaka sulama yapmalısınız.Soğuk ve kuru havalarda mutlaka sulama yapınız.

Almış Olduğum Üzüm Sümbülü Soğanlarını Dikemezsem Nasıl Saklayabilirim?

Herhangi bir sebepten ötürü üzüm sümbülü soğanlarını dikemezseniz üzüm sümbülü soğanlarını buzdolabınızın meyve rafına güneş almayacak bir şekilde sararak yerleştiriniz.Şubat sonuna kadar mutlaka dikim yapmalısınız.Üzüm sümbülü soğanı için kullanmış olduğunuz koyu renkli poşetin hava delikleri muhakkak olmalıdır.

Üzüm Sümbülü Soğanların Bir Sene İçerisinde Gelişimi Nasıl Olmaktadır?

Dikmiş olduğunuz üzüm sümbülü soğanları çiçek açtıktan belli bir süre sonra mevsimle beraber kurumaya başlayacaktır.Sakın soğanlarınızın öldüğünü sanmayın ertesi yıl tekrardan en az yarısı çiçeklerini gösterecektir.

Üzüm Sümbülü Soğanı Satışı Nasıl Yapılmaktadır?

Üzüm sümbülü soğanı sezonluk bir ürün olduğu için yılın belli dönemlerinde satışı yapılmaktadır.Eylül ,Mart ayları arasında üzüm sümbülü soğanı satışı yapılmaktadır.

Üzüm Sümbülü Soğanı Gönderimleri Nasıl Yapılmaktadır?

Satın almış olduğunuz üzüm sümbülü soğanları anlaşmalı kargo şirketleri ile gönderilmektedir.

 

Üzüm Sümbülü
Terddür etmeden ürün alabileceğiniz bir site.Teşekkürler
Sercan Bereli | 04/01/2015
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Latifolium Üzüm Sümbülü Soğanı (10 adet) En Uygun Fiyata Latifolium Üzüm Sümbülü Soğanı Satışı kredi kartına taksitle E-fidancim.com'da 2020-C-9 Latifolium Üzüm Sümbülü Soğanı (10 adet)

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.