700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

GüllerdePas Külleme Yaprak Biti Kırmızı Örümcek Kara Leke Hastalığı İlaçması

Güllerde Hastalıklar Zararlılar ve Mücadelesi

Bahçede ve saksınızda gül fidanı yetiştiriyorsanız bu yazımıyı iyi okuyun.Ziraa bir hastalık belirtisi veya bir zararlı güllerinizi sarmış olabilir.Ne olur ne olmaz bilginiz olsun.Güllerde birçok hastalık ve zararlı vardır fakat biz sizlere en yaygın olan çeşitleri ve mücadeleleri hakkında bilgi vereceğiz.

Yaprak Biti Hastalığı ve Mücadesi-İlaçlaması:Yaprak bitleri gün fidanlarınızın yaprak altlarında, taze sürgünlerinde toplu halde bulunur.Yaprak bitleri gül fidanlarınızın özsuyunu emerek beslenirler.Emdikleri gül yapraklarında ise kıvrılmalar medya gelir.

Yaprak bitinin tedavisinde etken maddesi acetapıprıd ve etkin madde oranı %20 olan bir insektisit(böcek ilacı) almanız ve gül fidanınızı ilaçlamanız bu sorunu ortadan kaldıracaktır. Kullanım süresi bitkide görüldükçe olacaktır.

Güllerde Külleme Hastalığı ve Mücadelesi-İlaçlaması:Güllerinizda sararma,yapraklarda kuruma, tomurcukların deformasyonu ve yaprakların üstünde beyaz noktalar var ise külleme hastalığınız bitkide orta çıkmıştır demektir.

Güllerde külleme hastalığının etken maddesi triadimenol olan 50 gramı 1 litreye gelecek şekilde 20 günde kullanabileceğiniz bir mücadele yöntemi vardır.Herhangi bir zirai ilaç bayisini gidip bu ilaçlardan satın alabilirsiniz.

Güllerde Pas Hastalığı ve Mücadelesi-İlaçlaması:Dal ve yaprak saplarında kırmızı lekeler meydana geliyorsa pas hastalığı gül fidanlarınızı sarmış demektir.

Güllerde pas ile mücadelede fungusit sınıfından olan etken maddesi propineb olan ve etlen madde oranı %70 olan ilaçlarda 20 günde bir kullanabilirsiniz.

Güllerde Kara Leke Hastalığı ve Mücadelesi-İlaçlaması:Güllerde kara leke adı üstünde yaprak üzerinde kara lekeler görüldüğünde meydana gelmektedir.

Güllerde Kara Leke Hastalığı ile mücadelede fungusit sınıfından olan etken maddesi propineb olan ve etlen madde oranı %70 olan ilaçlarda 20 günde bir kullanabilirsiniz

Güllerde Kırmızı Örümcek Hastalığı  ve Mücadelesi-İlaçlaması:Gül fidanlarında kırmızı örümcekler genelde yaprak altlarında bulunur ve yaprak özsuyunu emerek yaprağın kıvrılmasına sebeb olur.3-5 adet görüldüğü an ilaçlama yapılması gerekir.

Güllerde kırmızı örümcekleri ,etken maddesi cyhexatin , etken madde oranı 632g/L olan insektisit (böcek ilaçları) ilacını kullanarak gül fidanlarınızdan uzak tutabililrsiniz.

Önemli Not:Gül fidanlarında ilaçlamaları gün ortasında çok sıcak saatlerde yapmayınız.Günün erken saatlerinde veya ikindin serin vakitlerde yapınız.İlaç atıldıktan sonra yağmur yağarsa tekrar ilaçlama yapmanız gerekir.Hastalık olmadanda koruyucu amaçlı ilaçlama yapabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.