700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Gander Rapsody Kırmızı Beyaz Lale Soğanı( 5 soğan)

Kategori
* 12,32 TL den başlayan taksitlerle!!
5.00 Puan - 1 Değerlendirme
12,32 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim

 

Tarihte bir devre adına koyan laleler artık anavatanında. Bilindiğinin aksine lale yetiştiriciliği kolay ve basittir.Üstelik bir sene sonra yine aynı şekilde dikmiş olduğunuz lalelerin en az yarısı tekrar çıkacaktır.Bahçenizde dilediğiniz renk kombinasyonlarını kullanarak süslemeleri lale soğanları ile çok kolay yapabilirsiniz. 

Lale Soğanlarını Nereye Dikebilirim?

Genellikle bahçenin herhangi bir yerine (güneşli, gölgeli, yarı gölgeli alanlar, bordürler, teraslar, çitlerin etrafı veya ağaç altlarına vb…) dikilebilirler. Boyları kısa olanları önlerinde görüntülerini kapatacak herhangi bir engel olmaksızın, uzun boylu soğanları ise duvar önlerine veya bordürlerin arka kısmına gelecek şekilde dikilmeleri önerilir.Saksı içerisnde ev içerisinde, balkonda terasta yetiştirebilirsiniz.

Lale Soğanları Ne Zaman Dikilmelidir?

Lale soğanlarını Eylül ayları ile Şubat ayları arasında dikebilirsiniz.Kışın soğuklarını alan lale soğanları her zaman daha iyi çiçekler açacaktır.

Bahçeye Lale Soğanları Nasıl Dikilmelidir?


Lale soğanı çukurlarını veya kanalını mümkünse 10-15 gün önceden açmanız ve dikime geçmeden önce sulamanız önerilir. Bahçenizde lale soğanlarını ekerken ilk yapmanız gereken çiçek soğanı çukurunu 10-15 cm yükselikte ve lale soğanın çapından biraz daha geniş olacak şekilde çukuru açmanızdır.Almış olduğunuz lale soğanları sivri uçları yukarı gelecek şekilde yerleştiriniz ve üzerine 10-15 cm toprakla kapatınız ve hemen sulamasını yapınız.Lale soğanlarını çeşide göre Mart-Mayıs ayları arasında çiçek açacaktır.

Ev İçerisinde ,Terasta Balkon Lale Yetiştirebilir mi?

Ev içerisinde , balkonda, terasta saksı içerisinde lale soğanları yetiştirebilirsiniz.

Saksıya Lale Soğanı Nasıl Dikilmelidir?

Saksı içerisinde lale soğanlarını dikmeden önce saksınız için toprak karışımını yapmanızda fayda var.10 litrelik toprak harcının asgari %20 sini torf kullanabilirsiniz.Geriye kalanını ise bahçenizdeki toprakla karıştırabilirsiniz.Almış olduğunuz saksının tabanına 3-4 cm yükseklik çakıl taşları yerleştiriniz ve toprakla doldurunuz.Saksı yüksekliğine göre Örneğin saksınız 30 cm , 4 cm çakıl taşı koyalım yaklaşık 15 cm toprak doldurunuz, toprağı sulayınız ve lale soğanlarını birbirine değmeyecek şeklide 3 cm aralıklarda sivri uçları yukarı gelecek şeklide yerleştiriniz ve üstünü 10 cm toprakla kapatınız hemen ardından sulama işlemini yapınız.Lale soğanlarının çeşide göre Mart -Mayıs ayları arasında açacaktır.

Yaşadığınız bölge çok soğuk olup sürekli don yaşanıyorsa veya kış şartları çok şiddetliyse ve eğer soğanlarınız erken dikildiyse, ölü yapraklarla yada saman ile 10cm kalınlığındaki bir koruyucu tabaka soğanlarınızı donmaktan koruyacaktır.

Saksıda Lale Soğanı Toprak Harcı Nasıl Olmalıdır?

Saksıda lale yetiştiriciliği için toprak karışımın %20 sinde torf kullanmanız önerilir.Başlangıç için harçta çiftlik gübresinin kullanımı önerilmez fakat ilerleyen dönemler kullanabilirsiniz.

Lale Soğanı Gübrelemesi Nasıl Olmalıdır?

Çiçek açma döneminde Lale soğanlarında tam yanmış çiftlik gübrelerini verebilirsiniz.Ayrıca çiçek açma döneminde Npk(azot potasyum ve fosfor karışımlı gübreler) gübreleri uygularsanız çiçek açmalar daha hızlı ve sağlıklı olacaktır.

Lale Soğanları Nasıl Sulanmalıdır?

Soğan dikiminden hemen sonra mutlaka sulama yapmalısınız.Soğuk ve kuru havalarda mutlaka sulama yapınız.

Almış Olduğum Lale Soğanlarını Dikemezsem Nasıl Saklayabilirim?

Herhangi bir sebebten ötürü lale soğanlarını dikemezseniz lale soğanlarını buzdolabınızın meyve rafına güneş almayacak bir şekilde sararak yerleştiriniz.Şubat sonuna kadar mutlaka dikim yapmalısınız.

Lale Soğanların Bir Sene İçerisinde Gelişimi Nasıl Olmaktadır?

Dikmiş olduğunuz lale soğanları çiçek açtıktan belli bir süre sonra mevsimle beraber kurumaya başlayacaktır.Sakın soğanlarınızın öldüğünü sanmayın ertesi yıl tekrardan en az yarısı çiçeklerini gösterecektir.

 Lale Soğanı Satışı Nasıl Yapılmaktadır?

Lale soğanı  sezonluk bir ürün olduğu için yılın belli dönemlerinde satışı yapılmaktadır.Eylül ,Mart ayları arasında lale soğanı satışı yapılmaktadır. 

Lale Soğanı Gönderimleri Nasıl Yapılmaktadır?

Satın almış olduğunuz lale soğanları anlaşmalı kargo şirketleri ile gönderilmektedir.

 

lale soğanı çeşitleri
bu kadar çok lale çeşidini bir arada görebilmek güzel bir durum. teşekkürler.
Sevda Aylin Gümüş | 09/01/2015
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Gander Rapsody Kırmızı Beyaz Lale Soğanı( 5 soğan) Kırmızı lale soğanı satışı, fiyatları, ucuz lale soğanı satışı, çiçek soğanı, çiçek soğanları,online çiçek soğanı satışı 2014-T8-LK Gander Rapsody Kırmızı Beyaz Lale Soğanı( 5 soğan)

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.