700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Doğal Sarı Alıç Tohumu(10 adet)

* 43,32 TL den başlayan taksitlerle!!
0.00 Puan - 0 Değerlendirme
43,32 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim
Alıç Ağacı 
 
Alıç Ağacı 10 metreye kadar yükselebilen, dikenli, beyaz veya pembe çiçekli bir ağaçtır. Alıcın meyveleri i 6-10 mm çapında, 1-3 tohumlu, esmer-kırmızı veya kırmızı renklidir. Alıç ağacının hafif ekşimsi lezzetli meyveleri yenilmektedir. Alıç ağacının yaprak, çiçek ve meyveleri Orta Çağdan beri özellikle kalp destekleyici ve kalp-damar sistemi fonksiyonlarını normalize etmek için kullanılmaktadır. Alıç içerisindeki etken maddeler kalp kasları dejenerasyonunda ve koroner damarlardaki daralmalar sonucu gerekli miktarda kanın ve oksijenin kalp kaslarına gönderilememesi durumundaki oksijen yetersizliğine karşı da kalbin korunmasına yardımcı olmaktadır.
Alıç, kışın yaprağını döken, dikenli ağaç veya çalı formunda bir meyve türüdür. Yaprakları basit veya loplu, meyveleri sarı, kırmızı, mor veya siyah renkli olabilmektedir. Alıç aynı zamanda önemli tıbbi bitkiler arasında yer almaktadır. Alıcın meyve ve çiçeklerinde antioksidant özellikteki flavonoidler (flavanlar), vitaminler (özellikle C vitamini), saponin, organik asitler, eter yağı ve şekerler başta olmak üzere insan sağlığı bakımından faydalı birçok madde bulunmaktadır. Alıç ağacının yaprak, çiçek ve meyveleri kalbin düzenli çalışmasını desteklemek ve kalp-damar sistemi fonksiyonlarını normalize etmek için kullanılmaktadır. Alıç meyvesinin içerdiği antioksidantlar serbest radikal oluşumunu engelleyerek kalbin düzenli çalışmasını olumlu yönde etkilemektedir. Bunun yanı sıra kalp ve beyine olan kan akışını arttırarak kalbi düzensiz atışlara karşı korumakta, kalbin kasılma gücünü ve kalp basıncını dengelemektedir. Alıcın kurutulmuş çiçek ve meyveleri çay gibi hazırlanarak boğaz iltihabına, öksürüğe, kalp faaliyeti zayıflığına, kalp ağrılarına, kalp çarpıntısına, böbrek  hastalıklarına, damar sertliğine ve karaciğer ağrılarına karşı kullanılmaktadır. Alıç meyvesinin en önemli özelliklerinden birisi de oldukça yüksek miktarlarda mineral madde içermesidir. Meyveler başta Ca, P, K, Mg ve Fe olmak üzere yüksek miktarda mineral madde içermektedir. Ayrıca, meyveler karbonhidrat, şeker ve vitamin (özellikle C vitamini) bakımından oldukça zengindir. Alıç, ülkemizde genellikle dağlık alanlarda, çalılıklarda ve kayalıklarda doğal olarak yetişmekte ve bu doğal bitkilere herhangi bir kültürel işlem yapılmamaktadır. Tohum çimlendirme yöntemleri sizler için aşağıda detaylı bir biçimde listelenmiştir.
 

  • Tohum Ekim Zamanı:İlkbahar,sonbahar, iç mekanda her zaman.
  • Tohum Ekim Mesafesi:Sıra arası 40-50 cm, sıra üzeri 120-150 cm arası.
  • Tohum Ekim Derinliği:Tohum çapının 2-3 katı
  • Tahmini Çimlenme Zamanı:6-10 gün
  • Her Tohum Ocağına:2-3 Tohum.
  • İdeal Toprak Isısı:16-35 Derece
  • Tohum Çimlendirmesi:Tohumları ocaklarına koymadan önce muhakkak 2-3 saat ılık su veya nemli bez içerisinde bekletiniz.Bu şekilde suyu içine alan tohum daha kolay çimlenecektir.
  • Oluşan Fide Gübrelemesi:Fide oluşumu başladıktan sonra mutlaka her sulamanızda olmasa bile 4. veya 5. sulamanızda yapraktan gübre veriniz.Yaprak gübrelemesinde sıvı yarasa gübresi veya sıvı solucan gübresi kullanarak yapabilirsiniz.Hobi amaçlı 1 veya 2 litrelik gübre ile 400 litrelik karışım sizin 1 sezonluk gübre ihtiyacınızı görecektir.
  • Oluşan Fide İlaçlaması:Fidelerde genel koruyucu olarak arılar için zararsız olan ürünlerden kullanmanız tavsiye edilir.
  • Saksı İçerisinde Yetiştirilecekse Dikkat Edilmesi Gerekenler:Kullanacak olduğunuz saksı toprağının drenaj kanalların açık olmasına ve torf-kokopit ponza karışımlı toprak harcı kullanmanız bitkinin gelişimini hızlandıracaktır.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Doğal Sarı Alıç Tohumu(10 adet) Doğal Sarı Alıç Tohumu satışı güncel fiyatları alabaş otu tohumu satın almanın en kolay yolu E-fidancim.com'da. TTTT68 Doğal Sarı Alıç Tohumu(10 adet)

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.