700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Doğal Jack O Lantern Balkabağı Fidesi (5 adet)

* 54,91 TL den başlayan taksitlerle!!
0.00 Puan - 0 Değerlendirme
54,91 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim

Jack O Lantern Balkabağı

Geleneksel bir balkabağı olan Jack O Lantern balkabağında yine aynı şekilde aslına uygun olan tohum alabilirsiniz.4-5 kg arasında meyveleri olup hasada gelme süresi 100 gündür.

Satın Alacak Olduğum Balkabağı Tohumundan Aynı Şekilde Tekrar Tohum Alarak Fide Yetiştirebilirmiyim?

Evet Kesinlikle üretmiş olduğunuz balkabağı sebzelerinde kendi tohumlarınızı elde edebilrisiniz.Satışı yapılan balkabağı tohumları geleneksel balkabağı tohumlarıdır.

Balkabağı Tohumu Ekim Derinliği Nedir?

Balkabağı tohumunun ekim derinliği 2-3 cm arasında olabilmektedir.

Balkabağı Tohumu Ekerken Sıra Üzeri Ekim Mesafesi Nedir?

Balkabağı tohumun tohumu ekerken tohum ocakları arası mesafe 30.40 cm arasında olabilir.Dev balkabağı tohumlarında ise bu mesafe 1 metreye kadar çıkartabilirsiniz.

Balkabağı Tohumu Ekerken Sıra Arası Ekim Mesafesi Nedir?

Balkabağı tohumun tohumu ekerden sıralar arası mesafe 60-80 cm arasında olabilir fakat dev balkabağı tohumlarında bu mesafeyi 2 katına çıkarmanızda fayda vardır.

Almış Olduğum Balkabağı Tohumları Kaç Günde Çimlenir?

Balkabağı tohumlarında tahmini çimlenmesi süresi 10-12 gün arasındadır.

Balkabağı Tohumunu Ekemezsem Nasıl Saklamalıyım?

Balkabağı tohumlarınızı herhangi bir sebebten ötürü ekemezseniz serin ve kuru bir ortamda güneş görmeyecek şekilde muhafaza edebilirsiniz.Buzdolabının derin dondurucu olmayan bölümlerinde koyu bir zarf içerisinde muhafaza kolay olacaktır.

Balkabağı Tohumunu Ne Zaman Ekmeliyim?

Balkabağı tohumlarınızı ev ortamından en 12 ay ekebilir, açık alanda ise İlkbahar Sonbahar içindeki aylarda ekebilirsiniz.?Ev ortamında elde edilen fideleri yine ev ortamında bakarak kendi balkabağı larınızı yetiştirebilirsiniz.Bahçeye dikim yapacaksınız ev ortamında elde ettğiniz fideleri kullanarak erken hasat edebilirsiniz.

Balkabağı Tohumunu Nasıl Çimlendirmeden Önce Ne Yapılmalıdır?

Balkabağı tohumlarını satın aldıktan sonra 2-4 saat arasında tohumlarınızı su içerisinde bekletiniz.Burada amaç tohumların içine suyun girmesini sağlayarak ve daha kolay çatlamasını sağlamaktır.

Balkabağı Tohumu Nasıl Çimlendirme Aşamaları Nelerdir?

-Tohumlarınızı su içerisinde 2-4 saat arasında su içerisinde bekletiniz.

-Saksıya ekim yapacaksanız geniş bir saksı kullanmanız daha iyi olacaktır.

-Saksıdaki toprakharcı steril toprak(Yabancı ot tohumlarından arındırılmış toprak) olursa daha iyi olacaktır.

-Saksıya ekim yapacaksanız saksının su tahliye kanallarının açık olduğundan emin olunuz.

-Saksı toprağınızın %80 i torf geriye kalanı torf perlit karışımı olacaktır.

-Saksının tabanına 2-3 çakıl taşı koymanız her zaman suyun tahliyesini daha kolaylaştıracaktır.Unutmayıntahliye edilemeyen su; tohumlarınızı çürütecektir.

-Evinizde bulunan yumurta kartonlarını(viyollerini) ev ortamında balkabağı tohumu çimlendirme kullanabilrsiniz.

Yukarıda yazılanları uyguladıktan sonra balkabağı tohumlarınızıderinliği 3-5 cm olan tohum ocağına 2-3 tohum olacak şekilde yerleştiriniz ve üstüne kapatınız.Buradaki amaç riski en düşük seviyeye çekmektir. Arkasından toprağın üzerini fısfıs yardımyla nemlendiriniz ve üzerine streç film çekiniz.Buradaki amaç sera etkisi yaratmaktır.Tohumun toprak yüzeyine çıkmasını izin vermeyiniz.Gübreleme yapmanıza gerek yoktur.Sulama sıklığınız toprağın nemi gittikçi 5-10 güne bir olabilir. Eğer bir ocaktan bir tohumdan fazla çimlenme var ise yada tele indirin yada fazlal çıkan fideyi başka bir yere aktarınız.

Önemli:Tohumlarınızı fazla derine ekerseniz tohumun çimlenmesi ve filiz vermesi zorlaşacaktır.

Not:İster ev ortamın isterseniz bahçede kendi balkabağı larınızı kendiniz yetiştirebilir sevdiklerinize bu zevki yaşattırabilirsiniz.


Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Doğal Jack O Lantern Balkabağı Fidesi (5 adet) Cazip fiyata lantern balkabaği fidesi satışı en uygun ödeme seçeneği ile E-fidancim.com'da. TTTEWS1455FİDE Doğal Jack O Lantern Balkabağı Fidesi (5 adet)

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.