700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Dev Kaliforniya Sekoya Ağacı Tohumu(5 tohum)

* 52,03 TL den başlayan taksitlerle!!
4.70 Puan - 10 Değerlendirme
52,03 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim

Dev Kaliforniya Sekoya Ağacı

Kaliforniya çam ağacı olarakta bilinen dev sekoya (Sequoia gigantea) ağacı oldukça hızlı büyümektedir. "General Sherman" adı verilen en iri sekoya ağacı yaklaşık 84 metre uzunluğunda, 32 metre çapındadır. Bu dev ağaçların yaklaşık ömürleri 1000 ile 3000 yıl arasında değişmektedir. Sert ve nemli topraklarda, tam olarak güneşi gören tarafta yetişirler. Fakat bu dev ağacın çiçek açabilmesi 175-200 yılı bulabilmektedir. Dünyada olgunlaşmasını bu kadar uzun sürede tamamlayan başka bir bitki yoktur. Dev sekoya ağacının eskiden ismi ise dev galapostu.

Yeryüzünde yaşayan en hacimli varlık, Sequoia Ulusal Parkında (Kaliforniya, ABD) bulunan 85 metre yüksekliğindeki kaliforniya sekoyasıdır. (Sequoiadendron giganteum) "General Sherman" adı verilen bu ağacın gövdesinin çapı (yerden 1.52 m. yükseklikte) 24.32 metredir. Odunundan 5 milyar kibrit yapmak mümkündür. Yaprakları mavimsi yeşil olan bu ağacın kızıl kahverengi kabukları yer yer 61 cm. kalınlığındadır. 1968 de yapılan resmi açıklamada bu ağacın ağırlığı 2030 ton olarak belirtilmiştir.

En yüksek Sahil Sekoyaları(Coast Redwoods) kadar uzun boylu olmasa da ,yaklaşık 2000 yaşında olan General Sherman, dünyanın en büyük ağacı olarak kabul edilmekte, çünkü çok hacimli... bir çok Kızılağaçtan(Redwoods) daha kalın. Yaşayan en hacimli yaratık; toplam hacminin mavi bir balinadan 10 kat büyük olduğu ölçülmüş.

General Sherman en büyük Sekoya olmasına karşın, en yaşlı olan değil. Bazı Sekoyalar neredeyse 3200 yaşında. Ancak, General hala genç biri gibi büyümekte; Tohum çimlendirme yöntemleri sizler için aşağıda detaylı bir biçimde listelenmiştir.
 
Gönderilecek Sekoya Tohumu Teknik Bilgileri Lütfen Dikkatli Bir Şekilde Okuyunuz

-Gönderilecek Ürün:Size gönderilecek olan ürün tohumdur. Paket içerisinde ürün adında belirtilen miktar kadar tohum mevcuttur. Özel tasarım tohum gönderim ambalajları içerisinde gönderilecektir.
-Tohum Ekim Zamanı:İlkbahar, sonbahar ve iç mekan içerisinde her zaman
-Tohum Ekim Mesafesi:Sıra arası 100-110 cm, sıra üzeri 80-90 cm arası olacak şekilde ekim yapabilirsiniz.
-Sekoya Tohumu Ekim Derinliği:Tohum çapının 2-3 katı. Tohumu fazla derine ekmeniz tohum çıkışını engelleyecektir. Bu yüzden derine ekilmemesine dikkat ediniz.
-1 Gramdaki Tohum Miktarı:400-500 adet arasında Sekoya tohumu bulunmaktadır.
-Dekara Gereken Bitki Adedi:1 dekar için ortalama dikim mesafesi ve arazi koşullarına bağlı olmakla beraber 600 ile 700 adet arasında bitki gerekir.
-Soğuk Katlama:Kış ekimlerinde tohumlar dış mekana ekilecekse erken dönemde dikildiğinde soğuk katlamasını alır ama ilkbaharın sonlarında dikilir veya yazın olan dikimlerde bu soğuk katlamanın alınabilmesi için +4 derecede en az 2-3 ay buzdolabında nemli bez içerisinde tohumların beklemesi gerekmektedir.
-Tahmini Çimlenme:2-3 ay içerisinde çimlenme gerçekleşecektir.

Sebze Tohumu 
-Satın Alınan Tohumlar Nasıl Muhafaza Edilmeli:Tohumlarınızı buzdolabınızın meyve saklama kısmında rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz. Bu şekilde tohumlarınızı 2-3 çeşide göre muhafaza edebilirsiniz.
-Sekoya  Tohumu Ekimi Nasıl Yapılmalıdır?Sekoya tohumlarınızı ekmeden önce yapmanız gereken öncelikli iş tohumlarınızı 1 saat kadar su içerisinde bekletmektir. Daha sonra tohum ocaklarınızı tohum çapının 2-3 katı olacak derinlikte açınız şekilde açınız ve her tohum ocağına en az 2 tohum koyunuz.
Tohum Gübreleme 
-Oluşan Fidenin Gübrelemesi ve Sulaması :Yavaş salınımlı akıllı gübrelerden kullanabilirsiniz veya organik solucan-yarasa gübresi kullanabilirsiniz.1 litrelik bir sıvı organik gübre size ortalama 100 litrelik ve gübreli su çözeltisi hazırlamanızı sağlar. Bitki gelişiminde her 2. sulamanızda gübre su verilebilir. Gübreleme konusunda pratik bir yöntem ise osmocote akıllı gübreler kullanmanızdır.8-9 aylık gübrelerden 1 çay kaşığı gübre vermeniz 1 litrelik saksı içerisindeki bitkinin 8-9 aylık ihtiyacını karşılayacaktır yada 1 metrekarelik bir alana 1 yemek kaşığı gübre toprağına karıştırıp verebilirsiniz.
Sekoya
İnşaallah sekoyadır bende aldım eğer faydasını görürsem yazıcam buraya 1 yıl SONRA inşaallah
Sabahattin Buldak | 16/07/2022
Sekoya ağacı
Daha satın almadım ,ama ins bayat tohum vermezsiniz.
Y... H... | 20/02/2022
.
.....
Hakan Tekin | 29/09/2021
.
.....
Hakan Tekin | 29/09/2021
Sekoya
Direkt 8 lira 10 kuruş mu yoksa 8000 mı
Eylül Rüzgar | 18/04/2017
Sequoiadendron giganteum
SATIŞA SUNMUŞ OLDUĞUNUZ SEKOYA TOHUMUNUN TANESİ VERMİŞ OLDUĞUNUZ FİYATSA ÇOK PAHALI. YOK EĞER TOHUM PAKETİ VE İÇİNDE BİRDEN FAZLAYSA NORMAL.
Adil Dere | 01/04/2015
Sequiadendron Giganteum
Sequiadendron Giganteum fidanını nereden temin edebilirim?
Adil Dere | 30/03/2015
Sequiadendron Giganteum
Sequiadendron Giganteum fidanı varsa şimdilik deneme amaçlı bir tane alabilirmiyim?
Adil Dere | 30/03/2015
sekoya (Sequiadendron Giganteum)
satışa sunduğunuz tohummu, fidanmı? bana Sequiadendron Giganteum fidanı lazım.
Adil Dere | 30/03/2015
sekoya
sekoya fidanlarınız olsa memnun olurum. çünkü ağaçları dikeceğim yer tohuma elverişli değil. lütfen bana cevap yazın.
Adil Dere | 08/01/2014
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Dev Kaliforniya Sekoya Ağacı Tohumu(5 tohum) Dev Kaliforniya Sekoya Ağacı Tohumu Satışı E-fidancim.com da TTTBANAN928 Dev Kaliforniya Sekoya Ağacı Tohumu(5 tohum)

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.