700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Aviv Pembe Düğün Çiçeği Soğanı (5 soğan)

* 10,79 TL den başlayan taksitlerle!!
0.00 Puan - 0 Değerlendirme
10,79 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim
Düğün Çiçeği ve Soğanı

Düğün çiçekleri yumru köklü çok yıllık , otsu bir bitkidir.İnce uzun narin gövdeli ve çok dallıdır.27-80 cm uzunluğunda olup yaprakları maydanoz yağrağını anımsatır.Gösterişli çiçeklere sahip olan düğün çiçeğinin kendisine has bir kokusu vardır.Kesme çiçek üretiminde ve saksılı çiçek üretiminde kullanılmaktadır

Düğün çiçeği soğanlarını yumrulu olan pençeler aşağı gelecek şekilde 5-7 cm derinliğine dikebilir, sıra arasını ise 10-15 cm aralığında yapabilirsiniz. Düğün çiçeği soğanlarınızı Sonbaharla beraber mart ayı sonuna kadar dikebilirsiniz.Mart,nisan ayında çiçeklenme başlayacaktır.Çiçeklenme döneminde düzenli sulama yapılması gerekir.Sitemiz üzerinden düğün çiçeği soğanlarınızı ve diğer çiöek soğanı siparişlerinizi 7/24 verebilirsiniz.

Düğün Çiçeği Soğanlarını Nereye Dikebilirim?

Genellikle bahçenin herhangi bir yerine (güneşli, gölgeli, yarı gölgeli alanlar, bordürler, teraslar, çitlerin etrafı veya ağaç altlarına vb…) dikilebilirler. Boyları kısa olanları önlerinde görüntülerini kapatacak herhangi bir engel olmaksızın, uzun boylu soğanları ise duvar önlerine veya bordürlerin arka kısmına gelecek şekilde dikilmeleri önerilir.Saksı içerisnde ev içerisinde, balkonda terasta yetiştirebilirsiniz.

Bahçeye Düğün Çiçeği Soğanları Nasıl Dikilmelidir?

Düğün çiçeği soğanı çukurlarını veya kanalını mümkünse 10-15 gün önceden açmanız ve dikime geçmeden önce sulamanız önerilir. Bahçenizde düğün çiçeği soğanlarını ekerken ilk yapmanız gereken çiçek soğanı çukurunu 5-8 cm yükselikte ve düğün çiçeği soğanın çapından biraz daha geniş olacak şekilde çukuru açmanızdır.Almış olduğunuz düğün çiçeği soğanları sivri uçları yukarı gelecek şekilde yerleştiriniz ve üzerine 5-6 cm toprakla kapatınız ve hemen sulamasını yapınız.Düğün çiçeği soğanlarını çeşide göre Mart-Mayıs ayları arasında çiçek açacaktır.

Ev İçerisinde ,Terasta Balkon Düğün Çiçeği Yetiştirebilir mi?

Ev içerisinde , balkonda, terasta saksı içerisinde düğün çiçeği soğanları yetiştirebilirsiniz.

Saksıya Düğün Çiçeği Soğanı Nasıl Dikilmelidir?

Saksı içerisinde düğün çiçeği soğanlarını dikmeden önce saksınız için toprak karışımını yapmanızda fayda var.10 litrelik toprak harcının asgari %20 sini torf kullanabilirsiniz.Geriye kalanını ise bahçenizdeki toprakla karıştırabilirsiniz.Almış olduğunuz saksının tabanına 3-4 cm yükseklik çakıl taşları yerleştiriniz ve toprakla doldurunuz.Saksı yüksekliğine göre Örneğin saksınız 30 cm , 4 cm çakıl taşı koyalım yaklaşık 15 cm toprak doldurunuz, toprağı sulayınız ve düğün çiçeği soğanlarını birbirine değmeyecek şeklide 10 cm aralıklarda sivri uçları yukarı gelecek şeklide yerleştiriniz ve üstünü 10 cm toprakla kapatınız hemen ardından sulama işlemini yapınız.Düğün çiçeği soğanlarının çeşide göre Mart -Mayıs ayları arasında açacaktır.

Yaşadığınız bölge çok soğuk olup sürekli don yaşanıyorsa veya kış şartları çok şiddetliyse ve eğer soğanlarınız erken dikildiyse, ölü yapraklarla yada saman ile 10cm kalınlığındaki bir koruyucu tabaka soğanlarınızı donmaktan koruyacaktır.

Saksıda Düğün Çiçeği Soğanı Toprak Harcı Nasıl Olmalıdır?

Saksıda düğün çiçeği yetiştiriciliği için toprak karışımın %20 sinde torf kullanmanız önerilir.Başlangıç için harçta çiftlik gübresinin kullanımı önerilmez fakat ilerleyen dönemler kullanabilirsiniz.

Düğün Çiçeği Soğanı Gübrelemesi Nasıl Olmalıdır?

Çiçek açma döneminde Düğün çiçeği soğanlarında tam yanmış çiftlik gübrelerini verebilirsiniz.Ayrıca çiçek açma döneminde Npk(azot potasyum ve fosfor karışımlı gübreler) gübreleri uygularsanız çiçek açmalar daha hızlı ve sağlıklı olacaktır.

Düğün Çiçeği Soğanları Nasıl Sulanmalıdır?

Soğan dikiminden hemen sonra mutlaka sulama yapmalısınız.Soğuk ve kuru havalarda mutlaka sulama yapınız.

Almış Olduğum Düğün Çiçeği Soğanlarını Dikemezsem Nasıl Saklayabilirim?

Herhangi bir sebebten ötürü düğün çiçeği soğanlarını dikemezseniz düğün çiçeği soğanlarını buzdolabınızın meyve rafına güneş almayacak bir şekilde sararak yerleştiriniz.Şubat sonuna kadar mutlaka dikim yapmalısınız.

Düğün Çiçeği Soğanı Satışı Nasıl Yapılmaktadır?

Düğün çiçeği soğanı sezonluk bir ürün olduğu için yılın belli dönemlerinde satışı yapılmaktadır.Eylül ,Mart ayları arasında düğün çiçeği soğanı satışı yapılmaktadır.

Düğün Çiçeği Soğanı Gönderimleri Nasıl Yapılmaktadır?

Satın almış olduğunuz düğün çiçeği soğanları anlaşmalı kargo şirketleri ile gönderilmektedir.

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Aviv Pembe Düğün Çiçeği Soğanı (5 soğan) Aviv Pembe Düğün Çiçeği Soğanı satışında uygun fiyat bedava kargo E-fidancim.com'da. X71 Aviv Pembe Düğün Çiçeği Soğanı (5 soğan)

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.