700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Amonyum Sülfat 1 KG

* 15,60 TL den başlayan taksitlerle!!
0.00 Puan - 0 Değerlendirme
15,60 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim
a mon yum sül fat gübresi nedir?

a mon yum sül fat gübresi, amonyum (NH4) formunda %21 oranında azot (N) ve bitkilerin alabileceği sülfat (SO4) formunda %24 oranında kükürt (S) içeren bir gübredir. Kristal yapısı şekere benzediği için çiftçiler arasında "şeker gübre” olarak da bilinir. Bünyesinde bulunan sülfat formundaki kükürt, bitkilerin ihtiyacını tamamen karşılayacak durumdadır. Tüm taban (ekim öncesi kullanılan) gübrelerde olduğu gibi azotu amonyum (NH4) formunda olduğu için bitkinin fosfor alınımını artırır.
 
Nerelerde kullanılır?
a mon yum sül fat gübresi, başta çeltik olmak üzere önce soğan, sarımsak, brokoli, karnabahar, lahana, kanola, aspir, haşhaş, turp ve havuç gibi kükürdü seven bitkiler ile soya, yerfıstığı ve ayçiçeği gibi yağ bitkilerinde ekim öncesinde, ekimle beraber, çapada ve sulama öncesinde emniyetle kullanılır. Zeytin ve bağ dahil tüm meyve ağaçlarında (elma, armut ve ayva hariç) ve sebzelerde üst gübre olarak uygulanır. Çeltik tarımında kullanılan azotlu gübrenin tamamına yakını a mon yum sül fat gübresi ile karşılanır.

Kullanım şekli

a mon yum sül fat gübresi uzun dönemde asit karakterli bir gübredir. İçeriğindeki amonyum (NH4) formundaki azot toprakta bakteriler tarafından enzimatik reaksiyonla nitrata (NO3) çevrildiğinde, toprağa geçen amonyumdaki hidrojen (H) toprakta zamanla pH değerinin azalmasına neden olabilir. Bu nedenle asit toprak özelliğine sahip yerlerde kullanılmamalıdır. Kullanılması durumunda kireçleme yapmak gerekebilir.

a mon yum sül fat gübresi şeker kristali iriliğinde olduğundan granül gübrelerle karıştırılarak gübreleme aleti ile verilemez. Magnezyum noksanlığı gösteren topraklarda, çok asit (pH 6 veya daha az) topraklarda ve çay tarımında kullanılmamalıdır. Damla sulama sistemi ile kullanılmaya elverişli olduğu halde, suda çözündüğü (eridiği) zaman elektrik geçirgenliği (EC) en yüksek gübre olduğu için besin eriğinin oransal tuzluluk endeksini artırır.
Amanyum Sülfat
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Amonyum Sülfat 1 KG En uygun fiyat ve ödeme seçeneği ile amonyum sülfat gübresi satışı E-fidancim.com'da EKUVZ234 Amonyum Sülfat 1 KG

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.