700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Açık Kök Sarı Bektaşi Üzümü Fidanı

* 64,35 TL den başlayan taksitlerle!!
0.00 Puan - 0 Değerlendirme
64,35 TL
Hızlı Gönderi
Stoktan Teslim
Sarı Bektaşi Üzümü Fidanı ve Meyve Özellikleri

Olgunlaştığında hafif ekşimsi ve sulu olan meyveler ya çiğ olarak ya da reçel, pasta ve tatlı yapılarak yenir. Ama olgunlaşmadan topların meyveler çiğ yenemeyecek kadar buruk ve acımsıdır; bu yüzden daha çok reçel, komposto ve marmelat biçiminde tüketilir ya da bazı yemeklere katılır. Türkiye'de ticari üretimi yapılmayan, bahçelerde az miktarda yetiştirilen bektaşi üzümü Avrupa'da çok yaygın ve sevilen bir meyvedir. Özellikle serin ve nemli iklimi sevdiği için en çok İngiltere'de yetiştirilir.
 
Gönderilecek Bektaşi Üzümü Fidanı Hakkında Teknik Özellikleri

-Gönderilecek Fidan Durumu ve Gönderim Şekli: Gönderilecek Bektaşi Üzümü fidanı açık kök formdadır. Yani köklerinde herhangi bir toprak yoktur. Açık kök fidanlar 11. ay ile 4. aylar arasında dikilebilir. Fidan gönderimi yapılmadan önce dikim için uygun hale getirmek için tepe kesimi ve bitkinin uzun yola dayanabilmesi için kökleri sutut dediğimiz uygulama yapılır ve kutulaması yapılarak kargoya teslim edilir. Yapılan uygulamalar fidanların kargoda 15-20 güne yakın dayanabilmesini sağlar.
-Fidanlarınızı Teslim Aldığınızda Yapmanız Gerekenler: Fidanları kutusundan çıkarınız ve dikimi 1-2 gün sonra yapacaksanız bekletebilirsiniz. 5-10 gün sonra dikimi yapacaksanız fidanlarınızı, kökleri hava almayacak bir şekilde bir çukur açıp tüm açık kök fidanlarınızı aynı çukura dikerek bölgeye göre Nisan sonuna kadar bekletebilirsiniz. 
-Sarı Bektaşi Üzümü Fidanı Yaşı: Gönderimi yapılan fidanların yaşı maksimum 1 dir.
-Sarı Bektaşi Üzümü Hasat Zamanı: Haziran ayı 2. haftası ile beraber hasada gelir. (Bölgelere göre farklılık gösterebilir.)
incir fidanı satın al
-Sarı Bektaşi Üzümü Fidanı Hobi Amaçlı Dikim Rakımı: Hobi amaçlı her rakıma kolaylıkla dikimi yapılabilir.
-Sarı Bektaşi Üzümü Fidanı Gönderimi: Özel tasarım fidan kutusu.
-Sarı Bektaşi Üzümü Fidanı Üretimi: Gönderilecek olan fidan tohumdan veya çelik yöntemi ile üretilmektedir.
-Sarı Bektaşi Üzümü Fidanı Anacı: Bektaşi üzümü fidanı üretiminde herhangi bir anaç kullanılmamaktadır.
-Sarı Bektaşi Üzümü Fidan Durumu: Açık kök bir formda gönderilmektedir.
-Sarı Bektaşi Üzümü Fidanı Mevsimsel Durumu: Bektaşi Üzümü fidanları kışın size yapraksız baharla beraber yapraklı, sonbahar ayında ise yaprakları dökülmek üzere gelir.  
-Saksıda Bektaşi Üzümü Yetiştiriciliği: Saksıda yetiştiriciliğe uygundur fakat kışın saksı içerisinde mutlaka bahara kadar bitkini meyve vermesi için gereken soğuklama süresini karşılaması için çağla oluşumu gerçekleşene kadar dış mekanda bulunmalıdır. Saksı içerisinde Bektaşi Üzümü yetiştiriciliğinde en az 2 fidan kullanmanızı tavsiye ederiz. Kullanacak olduğunuz saksı asgari 10 litrelik, kullanacak olduğunuz toprak ise çiçek toprağı olabilir.
-Sarı Bektaşi Üzümü Fidanı Dikim Mesafesi: Bektaşi Üzümü fidanlarında fidanlar arası 2 metre, sıra arası 4 metre şeklindedir.
Vişne Fidanı Nasıl Dikilir
-Sarı Bektaşi Üzümü Fidanı Dikimi: Fidan dikimini buharlaşmanın en az olduğu sabah erken saatlerde veya ikindin vaktinde yapmanız tavsiye edilir. Fidan çukurunu en boy yükseklik 50-60 cm olacak şekilde kazınız, fidan çukuru tabanı 1-2 çay kaşığı aquasorb veriniz. Çıkan toprağa herhangi bir hayvansal gübre kesinlikle uygulamayınız. Ziraa hayvansal gübrelerde dip kurdu ve yabancı ot tohumları bulunabilir. Bunu yerine fidan çukurundan çıkan toprağa bir büyük su bardağı leonardit karıştırarak, toprağa iyice harmanlayın. Fidan çukuruna, 30 cm çıkan topraktan dolgu yapınız. Fidanı, çukura dik bir şekilde koyunuz, kırık kökler var ise budama makası yardımı ile kesiniz. Zemin hizasına gelinceye kadar toprakla doldurarak dikimini yapınız ve fidan başına 5-15 litre arasında can suyunu veriniz.
-Sarı Bektaşi Üzümü Fidanı Sulaması: Bulunduğu konum ve toprak yapısına göre 10-15 günde bir defa.
Vişne Fidanı Gübreleme
-Sarı Bektaşi Üzümü Fidanı Genel Gübreleme Bilgisi: Kışın tabandan azot ağırlıklı, çiçekler açmadan 20-30 gün önce tabandan fosfor, potasyum ağırlıklı kompoze gübre, çiçek döneminde yapraktan çinko bor içerikli meyve tutturucu gübreleme, nohut büyüklüğüne eriştikten sonra meyve irileştirici gübreleme yapılabilir.
-Bektaşi Üzümü Fidanı Zararlı Mücadelesi: Bektaşi Üzümü fidanlarında baharla beraber fidanlarda yaprak biti zararlısı, meyve iç kurdu ve kırmızı örümcek zararlısına dikkat edilmelidir. Zararlı mücadelesinde 1 litre suya  1 kaşık sıvı yağ, 1 kaşık arap sabunu ve bir diş rendelenmiş sarımsağı 1 litre su içerisine koyun ve iyice karıştırın. Bitkinin yapraklarının hem altına hem de üstüne gelecek şekilde fısfıs yardımıyla sıkınız. Sarımsak kokusunda hoşlanmıyorsanız sarımsağı çıkartabilirsiniz. Her ağacı baharla beraber 1 renkli  kokulu yapışkan tuzak koymakta fayda vardır.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Açık Kök Sarı Bektaşi Üzümü Fidanı Kargo Bedava İmkanı ve Uygun Ödeme Seçenekleri ile Sarı Bektaşi Üzüm Fidanı Satışı E-fidancim.com'da. FFFEEE9-E11 Açık Kök Sarı Bektaşi Üzümü Fidanı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.